ترجمه/

۱۰ رویکرد سبز که مدیریت شهری نیازمند پذیرش هر چه سریع‌تر آنهاست

1402/05/08 - 16:50 - کد خبر: 97308 نسخه چاپی

نصر: این روزها تغییرات اقلیمی در راس دغدغه‌های زیست‌محیطی در سطح جهان قرار دارد و هر روز جلوه‌های مخرب‌تری از اثرات آن مخابره می شود.

به گزارش نصر، ظهور فن‌آوریهای به اصطلاح سبز تلاشی برای کاهش تغییرات آب و هوایی و انتشار گازهای گلخانه‌ای است که به نظر می‌رسد تمامی شهرهای دنیا گریزی از پذیرش و بکارگیری هر چه سریع تر آنها ندارند.
دبیر کل کنفرانس تجارت و توسعه سازمان ملل متحد (UNCTAD) اعلام کرد که بسیاری از کشورهای در حال توسعه در خطر از دست دادن انقلاب فناوری سبز هستند، مگر اینکه جامعه بین‌المللی و همه دولت‌ها از هم اکنون اقدامی انجام دهند تا مطمئن شوند که تغییرات آب و هوایی و انتشار گازهای گلخانه‌ای جهانی در سراسر جهان مورد توجه قرار گرفته است. در واقع جدی گرفتن این معضل مهم ترین نکته در متوقف کردن تغییرات آب و هوایی در ۱۰ سال آینده است.
ربکا گرینسپن گفت که این اقتصاد است که انسان‌ها را در این سیاره تغذیه می‌کند، بنابراین باید راه‌حل‌ها بر روی آن متمرکز شود تا فناوری سبز برای کل جهان به حالت پایدار در دسترس باشد. در این ارتبط خبر نوید بخش این است که یک چرخش عمومی در افکار رهبران جهانی به سمت فناوری‌های سبز به جای زغال‌سنگ کثیف دیده می‌شود و اگر فناوری‌های اقلیمی نوین در اسرع وقت به کار گرفته شوند، می‌توان تغییرات آب و هوا را کاهش داد و آن را در سطح فعلی نگه داشت.
دبیر کل UNCTAD اذعان کرد: "ما در آغاز یک انقلاب تکنولوژیکی مبتنی بر فناوری‌های سبز هستیم. این موج جدید تغییرات تکنولوژیکی تاثیر هولناکی بر اقتصاد جهانی خواهد داشت. بهترین راه برای مقابله با تغییرات آب و هوایی در حال حاضر این است که تصمیم بگیریم چه ترکیبی از فناوری‌های پاک می‌تواند اقتصاد و جوامع جهانی ما را در سریع ترین زمان ممکن به سمت یک سبک زندگی پایدار سوق دهد، در حالی که این کار را به روشی مقرون به صرفه انجام دهیم که همه بتوانند مشارکت کنند و شهروندان خصوصی و ارگان های دولتی هر کدام سهم خود را انجام دهند".
خانم گرینسپن افزود: "برنامه‌ریزی و صدور مجوز باید تسریع شود و فن‌آوری‌هایی را که می‌توانند به سرعت یا بر اساس انعطاف‌پذیری با فضایی برای رشد آتی به کار گیرند، مورد استفاده قرار گیرد. برای مثال، دولت‌ها به جای اجرای مزارع خورشیدی از طریق فرآیند معمول مجوز، می‌توانند به پروژه‌هایی این چنینی به سرعت چراغ سبز نشان دهند. شهرهای موجود در کشورهای در حال توسعه باید بیشتر از ارزش ایجاد شده در این انقلاب فناوری برای رشد اقتصاد خود بهره ببرند. از دست دادن این موج فناوری به دلیل توجه ناکافی به سیاست یا عدم سرمایه‌گذاری هدفمند در ایجاد ظرفیت‌ها، پیامدهای منفی طولانی‌مدتی خواهد داشت".
اتخاذ رویکردهای زیر در سرتاسر جهان در سریع‌ترین زمان ممکن به سوق دادن جهان به مسیر آینده بسیار سالم‌تر کمک می‌کند:
۱. فن‌آوریهای مرتبط با استفاده از انرژی خورشیدی
۲. . فن‌آوریهای مرتبط با استفاده از نیروی باد
۳. افزایش شبکه‌های انرژی هوشمند
۴. استفاده گسترده تر از خودروهای برقی و حمل و نقل عمومی پاک مانند قطارهای برقی
۵.  استفاده از پهبادها در تحویل سریع مراسلات
۶. استفاده از تکنولوژیهای  ساخت و ساز سبز
۷. بکارگیری روشهای معماری سبز و شهرسازی سبز
۸. آموزش عمومی در مورد فن آوری‌های پاک
۹. استفاده از نرم‌افزارهای مدیریت شبکه و ردیابی انتشارات آلاینده
۱۰. فن‌آوری جذب کربن و پاکسازی آلودگی
این یک تجارت بزرگ است که نقطه عطف موفقیت انقلاب انرژی سبز است. در حالی که صادرات فناوری سبز از کشورهای در حال توسعه از ۵۷ میلیارد دلار به ۷۵ میلیارد دلار از سال ۲۰۱۸ تا ۲۰۲۱ افزایش یافت، سهم آنها از بازار جهانی از ۴۸ درصد به ۳۳ درصد کاهش یافت زیرا در همین بازه زمانی، صادرات سبز از کشورهای توسعه یافته از ۶۰ میلیارد دلار به ۱۵۶ میلیارد دلار افزایش یافت.
در این ارتباط گفتنی است. در کشور نسبتاً ثروتمند تصور آینده با فیلترهای جذب کربن در کارخانه‌هایی که عمدتاً با انرژی پایدار کار می‌کنند، ماشین‌های الکتریکی مسلط بر جاده‌ها و شارژ در خانه در شب در گاراژی که با انرژی خورشیدی کار می‌کنند، سخت نیست. اما پدیده تغییرات اقلیمی جهان تنها با پیشرفت‌های تکنولوژیکی کشورهای توسعه یافته و ثروتمند حل نخواهد شد و یک اجماع جهانی در بکارگیری فن‌آوریهای سبز را می‌طلبد و شاید لحظه‌ای درنگ برای تغییر رویکرد شهرها از حالت سنتی مانند استفاده از سوخت های فسیلی به سمت فن‌آوریهای سبز جایز نباشد.
انتهای پیام/
۱۰ رویکرد سبز که مدیریت شهری نیازمند پذیرش هر چه سریع‌تر آنهاست منابع محلی

ثبت نظر

نمایش 0 نظر

پژوهشیار