محققان می گویند:

ورزش صبحگاهی در کنترل وزن بسیار موثر است

1402/06/30 - 22:08 - کد خبر: 99991 نسخه چاپی

نصر: تحقیقات جدید نشان می‌دهد بزرگسالانی که به طور معمول در صبح زود ورزش متوسط تا شدید انجام می‌دهند نسبت به افرادی که در اواخر روز ورزش می‌کنند کمتر در معرض اضافه وزن یا چاقی هستند.

به گزارش نصر، «تانگ یو ما»، نویسنده این مطالعه از دانشگاه فرانکلین پیرس نیوهمپشایر، می‌گوید: «برای افرادی که به طور منظم ورزش می‌کنند، اگر صبح زود ورزش کنند، شاخص توده بدنی آنها ۲ واحد کمتر و دور کمر آنها ۳.۵ سانتیمتر کوچک‌تر است.»
BMI (شاخص توده بدنی) و دور کمر دو معیار کلیدی خطر چاقی هستند.
به گفته یو ما، «نتیجه این است که تمرین صبحگاهی ابزاری امیدوارکننده برای مدیریت وزن است.»
برای بررسی این سوال، محققین وضعیت چاقی را در بین تقریباً ۵۳۰۰ مرد و زن بالغ بررسی کردند. همه در نظرسنجی ملی سلامت و تغذیه ایالات متحده بین سال‌های ۲۰۰۳ تا ۲۰۰۴ یا بین سال‌های ۲۰۰۵ تا ۲۰۰۶ ثبت نام کرده بودند.
بر اساس روال فعالیت، آنها به یکی از سه گروه تمرینی تقسیم شدند: صبح (۶۴۲ شرکت کننده)، ظهر (۲۴۵۶) یا عصر (۲۱۸۷).
همچنین اندازه دور کمر و نمرات BMI آنها محاسبه شد.
نتیجه: مشخص شد که ورزش بین ساعت ۷ صبح تا ۹ صبح با ریسک کمتر اضافه وزن یا چاقی در مقایسه با ورزش کردن در اواخر روز همراه است.
نمرات BMI نشان داد که همه شرکت کنندگان در مطالعه اضافه وزن داشتند، به این معنی که BMI آنها بین ۲۵ تا ۲۹.۹ ثبت شده بود.
اما در حالی که میانگین توده بدنی در گروه صبحگاهی ۲۵.۹ بود، آنهایی که در گروه ورزش ظهر و عصر بودند میانگین BMI به ترتیب ۲۷.۶ و ۲۷.۲ داشتند.
به طور مشابه، در حالی که میانگین دور کمر در بین ورزشکاران صبحگاهی حدود ۹۱ سانتیمتر بود، این عدد در بین گروه‌های ظهر و عصر بین ۹۴ تا ۹۶ سانتیمتر بود.
این ارتباط ممکن است به این دلیل باشد که در اوایل صبح، بدن ما پس از یک شب نخوردن در حالت اُفت پایین قرار دارد. ما کربوهیدرات زیادی برای سوزاندن نداریم، بنابراین بدن ما برای تولید انرژی مورد نیاز برای ورزش بیشتر به چربی بدن متکی است. احتمالاً به همین دلیل است که ورزش صبحگاهی ممکن است برای مدیریت وزن بهتر باشد.
با این حال محققان توصیه می‌کنند هر زمانی که برای شما بهتر و راحت تر است ورزش کنید.
انتهای پیام/
ورزش صبحگاهی در کنترل وزن بسیار موثر است خبرگزاری مهر

ثبت نظر

نمایش 0 نظر

پژوهشیار