رئیس مرکز ملی پیش‌ بینی و مدیریت مخاطرات وضع هوای سازمان هواشناسی کشور:

فعال شدن کانون‌ های آلودگی در اطراف تهران و شهر‌های دیگر، به آلوده شدن هوا دامن زده است/ انتظار تداوم روند آلودگی هوا تا پایان هفته را داریم

1404/04/16 - 11:21 - کد خبر: 140317 نسخه چاپی

نصر: رئیس مرکز ملی پیش‌بینی و مدیریت مخاطرات وضع هوای سازمان هواشناسی کشور گفت: روز گذشته هوای آلوده را داشتیم و انتظار تداوم این روند تا پایان هفته را داریم. فعال شدن کانون‌های آلودگی در اطراف تهران و شهر‌های دیگر به آلودگی هوا دامن‌زده است. امسال سال خشکی بود و مراتع تبدیل به کانون‌های گرد و خاک شدند.

به گزارش نصر، آلودگی هوا در تهران به حد خطرناکی رسیده و شهروندان دچار آسیب‌های جدی از شدت آلودگی‌اند. کارشناسان مدعی‌اند که کاهش بارش‌ها باعث فعال شدن مراکز گرد و غبار در اطراف تهران و دیگر مراکز استان‌ها شده و با هر وزش باد، حجم قابل توجهی از گرد و غبار در آسمان شهر‌ها پدیدار می‌شود. 
صادق ضیائیان، رئیس مرکز ملی پیش‌بینی و مدیریت مخاطرات وضع هوای سازمان هواشناسی کشور، درباره آلودگی شدید تهران گفت: روز گذشته هوای آلوده را داشتیم و انتظار تداوم این روند تا پایان هفته را داریم.
فعال شدن کانون‌های آلودگی در اطراف تهران و شهر‌های دیگر به آلودگی هوا دامن‌زده است. امسال سال خشکی بود و مراتع تبدیل به کانون‌های گرد و خاک شدند.
با وزش باد در اطراف شهر‌ها، این گرد و خاک‌ها به داخل شهر کشیده می‌شوند. برای استان تهران تا اواخر هفته شرایط وزش باد فراهم است و احتمال وقوع گرد و خاک در تهران وجود دارد.
این شرایط در حال حاضر در عموم نقاط کشور به جز شمال غرب و نیمه شمالی، وجود دارد. استان‌های اصفهان، کرمان، سیستان و بلوچستان، هرمزگان، فارس و خراسان جنوبی درگیر این چالش هستند. شرایط خیزش گرد و خاک و تحت تأثیر قرار دادن شهر تهران تا آخر هفته در اوایل شب وجود دارد.
الان بحث آلودگی خودرو‌ها خیلی مهم نیست و گرد و خاک اثر بیشتری بر آلودگی گذاشته است. 
وی در رابطه با راهکار عبور از بحران فعلی بیان کرد: واقعیت این است که در حال حاضر هیچ کاری برای حل این مشکل نمی‌توان انجام داد و کل کشور را درگیر کرده است. بارش ما تا الان ۴۰ درصد نسبت به سال‌های قبل کاهش داشته است. برای کشوری مانند ایران، کاهش ۴۰ درصدی بارش عدد بسیار بالاییست.
به جز خودمراقبتی‌های جامعه، هیچ راهکاری برای عبور از آلودگی هوا فعلی وجود ندارد. در شرایط گرد و خاک باید در معرض قرار گرفتن، خودداری کنند.
وی افزود: در سال‌های قبل هم نمونه‌های مشابهی داشته‌ایم. وضعیت خوب نیست، اما شگفت‌زده هم نشده‌ایم. ما آلودگی‌های بیشتر از این را هم در تهران داشته‌ایم. در سال‌های پربارش، وضعیت مسلماً بهتر می‌شود. سال گذشته بارش‌های بهاری خوبی داشتیم و گرد و خاک کمتر بود. 
ضیاییان درباره وضعیت گرد و غبار در استان‌های مختلف گفت: در بلندمدت باید ستاد ملی گرد و غبار با محیط زیست صحبت کند که به چه راهکاری می‌رسند. برای مردم هم بحث سازگاری و شناخت تغییر اقلیم مهم است.
مردم باید بدانند که شرایط فرق کرده و باید با وضعیت جدید خود را هماهنگ کنند. مثلاً در ایستگاه داراب و فسا و نیریز و لار در استان فارس، دید کم است و درگیر گرد و خاک هستند.
در سیستان و بلوچستان شهر‌های زاهدان و ایرانشهر و زابل، از خراسان جنوبی شهر بیرجند و در استان اصفهان و یزد هم مراکز استان درگیر گرد و خاک هستند.
انتهای پیام/
فعال شدن کانون‌ های آلودگی در اطراف تهران و شهر‌های دیگر، به آلوده شدن هوا دامن زده است/ انتظار تداوم روند آلودگی هوا تا پایان هفته را داریم منابع محلی

ثبت نظر

نمایش 0 نظر

پژوهشیار