خبر/

لزوم استفاده از فناوری های نو در حوزه آب و خاک آذربایجان شرقی

1402/06/22 - 12:58 - کد خبر: 99628 نسخه چاپی

نصر: استاندار آذربایجان شرقی بر لزوم الگوسازی برای استفاده بهینه از منابع آب و خاک و جذب سرمایه‌گذاری و استفاده از فناوری‌های نو و دانش‌بنیان در این زمینه تاکید کرد.

به گزارش نصر، عابدین خرّم در مراسم امضای تفاهم‌نامه همکاری شرکت آب منطقه‌ای استان و یک شرکت هواپیمایی در خصوص مدیریت بهره‌برداری و نگهداری از سد و شبکه ارسباران گفت: ساکنان بومی مناطق باید از ثمرات طرح‌های دانش‌بنیان و سرمایه‌گذاری در این حوزه بهره‌مند شوند و نتایج مثبت آن را در افزایش بهره‌وری تولید و درآمد حاصل از اجرای این طرح‌ها لمس کنند.
وی ادامه داد: این تفاهم‌نامه با مراعات قانون و مقررات و مسائل اجتماعی و حق و حقوق شهروندان بومی امضا می‌شود و باید از رهگذر اجرای آن، الگوسازی صحیحی در خصوص استفاده مناسب و بهینه از منابع آب و خاک صورت گیرد.
استاندار با بیان اینکه اگر مردم نتایج مثبت این اقدامت را شاهد باشند، قطعا از توسعه آن در منطقه استقبال خواهند کرد افزود: باید در هر جای استان که زمین حاصلخیز و آب مناسب وجود دارد، با آموزش روش‌های نوین کشاورزی به مردم محلی و استفاده از ظرفیت بخش خصوصی، مدیران باتجربه و شرکت‌های دانش‌بنیان در راستای مردمی کردن اقتصاد کشاورزی گام‌های اساسی برداریم.
خرّم با ابراز تاسف از مغفول ماندن بخش کشاورزی در آذربایجان شرقی اضافه کرد: کشاورزی یکی از بخش‌های مهم اقتصادی استان است که می‌توان با توانمندسازی فعالان این حوزه از هدررفت آب، فرسایش خاک و تولید محصولات بی‌کیفیت جلوگیری کرده و بهره‌وری را افزایش داد.
 براساس تفاهم‌نامه منعقدشده، مدیریت بهره‌برداری و نگهداری سد و شبکه ارسباران و تاسیسات وابسته آن با هدف افزایش بهره‌وری و ایجاد سایت گردشگری، از شرکت آب منطقه‌ای آذربایجان شرقی به یک شرکت هواپیمایی واگذار می‌شود.
در حال حاضر یک هزار و ۵۰۰ هکتار از اراضی واقع در محدوده سد ارسباران، زیر کشت است که از محل افزایش بهره‌وری و لای‌روبی کانال‌های انتقال آب و مدیریت بهینه سد، اراضی زیر کشت تا ۷۵۰ هکتار دیگر قابل توسعه است.
مدت زمان تفاهم‌نامه منعقدشده ۶ ماه تنظیم شده است تا پس از تحقق اهداف آن، بلافاصله تبدیل به قرار داد شود.
انتهای پیام/
لزوم استفاده از فناوری های نو در حوزه آب و خاک آذربایجان شرقی نصر

ثبت نظر

نمایش 0 نظر

پژوهشیار