شهردار تبریز در نشست با خبرنگاران:
تمرکز شهرداری تبریز برای نوسازی ناوگان حمل و نقل عمومی/ با حذف نمک پاشی هوا سالم تر شده است
نصر: شهردار کلانشهر تبریز گفت: در ده سال گذشته کلا 51 اتوبوس خریداری شده بود که اکنون باید این جبران شود و بتوانیم ناوگان فرسوده را تعویض کنیم.
به گزارش نصر، سومین نشست خبری شهردار کلانشهر تبریز با اصحاب رسانه امروز چهارشنبه 18 مرداد برگزار شد. "یعقوب هوشیار" در ابتدای این نشست به ارائه و تحقق بودجه پرداخت و گفت: موفقیت هایی در عملکرد بودجه سال 1401 داریم که در برخی از حوزه ها توفیقی داشتیم و این به کمک مردم بوده است.
وی ادامه داد: امروز با افتخار اعلام می کنم حتی به اندازه یک روز هوای نا سالم در سال جاری نداشتیم.
شهردار تبریز افزود: در سال 1401 در حوزه حمل ونقل مشکلاتی داشتیم که هزار دستگاه نوسازی به برکت مصوبه اعضای شورا محقق شد.
هوشیار ادامه داد: در حوزه تامین اتوبوس ها عملکرد خوبی صورت گرفت و تاکنون 100 راننده جذب شده است، تکمیل فاز دو خط یک از دیگر فعالیت های شهرداری در حوزه حمل و نقل عمومی بوده است.
وی با اشاره به حوزه عمران و پروژه های ناقص گفت: در حوزه عمران سعی کردیم پروژه های ناقص را به پایان برسانیم که خوشبختانه این اتفاق افتاد.
به دنبال این نیستیم که بگوییم چند پروژه انجام شده است، عهد بسته ایم تا شبانه روز برای پیشرفت شهر و رفع مشکلات شهروندان بکوشیم.
وی خبرداد: تاکنون 37 قرار خدمت و 100 ملاقات مردمی از آغاز به کار داشتیم تا بتوانیم مشکلات را رفع کنیم که البته این به معنی رفع تمامی مشکلات نیست.
وی ضمن دعوت از اصحاب رسانه جهت پوشش کنگره شهدا گفت: کنگره ده هزار شهید آذربايجان یک همایش بین المللی است که بسیار حائز اهمیت است علاوه بر آن همایش های دیگری نیز در پیش رو داریم که کمک اصحاب رسانه را می طلبد.
وی ادامه داد: خوشبختانه در ماده 38 قسمت عمده ای از موارد مشکل دار را مطرح کرده ایم و مشکلات زیادی حل شده است و در این حوزه در نیمه آبان سال جاری همایش سرمایهگذاری خواهیم داشت که امیدواریم نفرات جدیدی در این همایش معرفی شوند.
هوشیار گفت: بیش از 100 میلیارد تومان از محل صندوق سرمایهگذاری شهرداری توانسته ایم در حوزه های مختلف سرمایهگذاری کنیم.
وی تصریح کرد: هزینه نگه داشت شهری بالا است و متاسفانه در حوزه نگه داری فرهنگ سازی نشده و شهرداری کم کار بوده است.
شهردار کلانشهر تبریز در رابطه با علت تخلیه لوناپارک گفت: اگر لوناپارک را تخلیه نمیکردیم، احتمالا نمیتوانستیم ایل گلی را به ثبت ملی برسانیم، امیدواریم تخلیه این مکان نیز بزودی پایان پذیرد.
وی با بیان اینکه در حوزه خرید اتوبوس کم کاری شده است گفت: در ده سال گذشته کلا 51 اتوبوس خریداری شده بود که اکنون باید این کمبود جبران شود و بتوانیم ناوگان فرسوده را تعویض کنیم.
هوشیار ادامه داد: امیدواریم بتوانیم تا پایان سال جاری 150 الی 200 دستگاه اتوبوس جدید وارد کنیم.
هوشیار به حادثه اتوبوس سیلاب پرداخت و توضیح داد: در بحث حادثه سیلاب که اتفاق افتاد، این در حوزه بخش خصوصی بود و این چنین حوادث در شهر های بزرگ طبیعی است، این که خسارت آن را چه کسی باید تامین کند در دست بررسی توسط کارشناسان است.
وی ادامه داد: در رابطه با جزئیات همایش شهری صرفا نگاهمان در حوزه مدیریت شهری نیست، در چند حوزه مختلف به غیر از مدیریت شهری و از شهر های دیگر نیز برای شرکت در این همایش خواسته ایم.
هوشیار خبر داد: در حوزه برندینگ تبریز کارشناسان کار می کنند و امیدواریم در حوزه هایی که غفلت کرده ایم بتوانیم در حوزه برند های تبریز آن ها را رونمایی کنیم که آورده خوبی خواهد داشت.
شهردار کلانشهر تبریز به لزوم ساماندهی نیروی انسانی پرداخت و گفت: یکی از نقاط درخشان شورای فعلی بحث ساماندهی نیروی انسانی در شهرداری است، در 16 ماه گذشته چهارچوبی که شورا تعریف کرده را رعایت کرده ایم، اما دغدغه هایی از سوی همکاران حجمی وجود دارد که به جمع بندی هایی در این حوزه رسیده ایم.
وی با اشاره به موضوع مشکلات سد معبر گفت: سد معبر دغدغه همه شهروندان است اما برخورد با آن ها راه حل نیست، بخشی از این سد معبر ناشی از نیاز است که لازم است ما نیز دست به عصا باشیم چرا که کرامت انسانی برای ما مهم است و تا زمانی که بستر مناسب را فراهم نکرده باشیم باید این را لحاظ کنیم.
اما در رابطه با وانت بار ها درآمد های حاصل، بحث درآمد نبوده و صرفا بخاطر این موضوع نیست، سد معبر وانت ها مشکلات زیادی تولید میکند که ما نیز توفیقاتی در این حوزه داشته ایم اما موفق نبودیم.
وی افزود: ساماندهی محلات دغدغه درستی است اما منابع ما محدود بوده و شورا بر اساس نیازمندی ها منابع را در اختیار می گذارد.
هوشیار ادامه داد: قولی که به مجموعه رسانه ها داده بودیم که باید از سوی اعضای شورای شهر فرایند داشته باشد. امیدواریم بتوانیم تا بهمن ماه از این مجموعه بهره برداری کرده و در اختیار رسانه ها قرار دهیم.
وی اضافه کرد: موضوع سگ های بلاصاحب دغدغه جدی همه شهروندان است، از ابتدای سال تنها در منطقه 4 بیش از 470 قلاده سگ گرفته شده است.
وی افزود: مردم باید بدانند که افزایش سگ های بلاصاحب امنیت شهروندان را به خطر می اندازد و نیاز است همشهریان کمک کنند و به آن ها غذا ندهند.
وی با اشاره به کیفیت فضای سبز و فیلم هایی که در روز های اخیر منتشر شد، گفت: ادعا می کنیم کیفیت فضای سبز بهتر شده است و حاضریم در این حوزه تور رسانه ای برای خبرنگاران بگذاریم، فضای سبز یک موجود زنده است و نگه داری آن پروتکل های خاص خود را دارند.
وی ادامه داد: 600 هکتار برای توسعه فضای سبز در سال جاری در نظر گرفته شده است، زمانی کسانی ادعا می کردند که یک میلیون درخت در تبریز کاشته اند!
هوشیار به موضوع حذف نمک پاشی پرداخت و گفت: زمانی 50 هزار تن نمک پاشیده می شد و کسی صدایش در نمیآمد! با این اوضاع فضای سبز رشد نمیکند، اکنون نیز یکی از دلایل هوای پاک حذف نمک پاشی است.
وی در رابطه با فاز دو خاوران گفت: در رابطه با موضوع فاز دو خاوران، 20 سال گذشته بدون اطلاعات حقوقی وارد یک فرایندی شده ایم که اکنون به مشکل برخورده ایم.
وی ادامه داد: در شهر ما چندین پرونده پیچیده وجود دارد که یکی از آن ها نیز فاز 2 خاوران است، خوشبختانه توانستیم مصوبه هیئت دولت را بگیریم اما مشکل حل نشده است، موضوع تداخل سیاسی را با کمک آقای استاندار حل کرده ایم، اکنون نیز منتظر مصوبه شورای عالی معماری و شهرسازی هستیم که بعد از آن میتوان گفت 80 درصد مسیر طی شده است.
هوشیار با تاکید بر رفع نواقص موجود در سالن همایش ها گفت: برای سالن همایش ها سیستم سرمایش و گرمایش امیدواریم در طی یک ماه آینده به بهره برداری برسد.
وی خبر داد: آسفالت مسیر بی ار تی جز مسائل ویژه شهرداری است که قول دادیم در مدت زمان کمتری صورت بگیرد.
هوشیار اضافه کرد: در رابطه با انتصابات تاکنون حتی یک مورد نیز تحت فشار اعضای شورا انجام نشده است، در بحث های عملکردی نظارت و انتقاد داشته ایم که از وظيفه اصلی شورا است، اگر اتفاق مثبتی در شهر می افتد همگرایی 13 عضو، شهرداری و مردم است.
شهردار کلانشهر تبریز در پاسخ به شفافیت مالی گفت: حوزه مالی یک حوزه تخصصی است، این که مسائل مالی را در اختيار شورا قرار دهیم هیچ موردی ندارد اما برخی انتظارات به جا نیست، نباید مسائل را صرف موضوعات شخصی کرد، صد ها هزار سند وجود دارد که قابل رصد نیست.
اما با این همه تمامی موارد را در اختیار شورا قرار داده ایم و اگر موضوعی در سامانه وجود ندارد اطلاع دهند تا در اختیارشان قرار دهیم.
وی در پایان به موضوع بانک شهر پرداخت و گفت: در رابطه با بانک شهر قرار نیست با کسی تقابل کنیم اما یکی از موراد این بود که بانک شهر اسپانسر استقلال و پیروزی بودند که به آن اعتراض کردیم! اکنون سه روز است که آمده اند و میخواهند اسپانسر تراکتور سازی باشند.
اصرار ما این بود که پروژه های بلاتکلیفی که بین شهرداری و بانک شهر وجود داشت تعیین و تکلیف شوند.
پروژه ای که گود برداری شده و رها مانده باید تکمیل و به پایان برسد.
انتهای پیام/
محمدرضا اخگرگداز