رییس پارک علم و فناوری استان:

صادرات ۹.۵ میلیون دلاری شرکت‌های پارک علم و فناوری آذربایجان‌شرقی

1402/05/08 - 11:57 - کد خبر: 97271 نسخه چاپی

نصر: رییس پارک علم و فناوری آذربایجان شرقی گفت: میزان صادرات شرکت‌های فناور و دانش بنیان مستقر در پارک علم و فناوری استان در سال ۱۴۰۱ با افزایش بیش از سه برابری نسبت به سال ۱۴۰۰ به ۹.۵ میلیون دلار رسید.

به گزارش نصر، «سعید جعفری راد»  میزان صادرات این شرکت ها در سال ۱۴۰۰ را سه میلیون دلار اعلام کرد و افزود: این شرکت ها علاوه بر صادرات محصولات فناورانه خود، در داخل کشور نیز به ارزش ۱۶ هزار میلیارد ریال محصولات فروخته اند.
وی اظهار کرد: عمده محصولات صادراتی این پارک در حوزه محصولات فناورانه و قطعه سازی مانند کنتور آبی هوشمند، لامپ های لیزری کم توان دارای کاربرد پزشکی و قیرهای عملکردی با کاربرد در موارد خاص است.عمده محصولات صادراتی پارک علم و فناوری آذربایجان شرقی در حوزه محصولات فناورانه و قطعه سازی مانند کنتور آبی هوشمند، لامپ های لیزری کم توان دارای کاربرد پزشکی و قیرهای عملکردی با کاربرد در موارد خاص است.
رییس پارک علم و فناوری آذربایجان شرقی گفت: محصولات صادراتی این پارک به صورت عمده به کشورهای اروپای شرقی از طریق ترکیه که به عنوان کانون صادراتی به کشورهای شمال آفریقا و اروپا محسوب می شود، صادر شده است.
جعفری راد، ادامه داد: شرکت های دانش بنیان مستقر در پارک علم و فناوری استان با کشورهای روسیه، چین، ترکیه، آسیای میانه و اروپای شرقی همکاری خوبی دارند و در حوزه تعاملات بین المللی به عنوان کانون صادراتی با کشورهای چین و ترکیه به صورت رسمی از طریق وزارت علوم همکاری می کنند.
وی با اشاره به اینکه سوم شهریور ماه امسال نمایشگاه صادراتی محصولات پارک علم و فناوری در ارمنستان برگزار می شودسوم شهریور ماه امسال نمایشگاه صادراتی محصولات پارک علم و فناوری در ارمنستان برگزار می شود، گفت: تلاش می شود شرکت های پارک علم و فناوری استان نیز در این نمایشگاه حضور داشته باشند همچنین تلاش می شود در کشور چین فضایی به عنوان نمایندگی شرکت های پارک علم و فناوری استان ایجاد شود تا زنجیره ارزش شرکت های فعال در حوزه واردات مواد اولیه و صادرات محصولات تکمیل شود.

رویکرد پارک علم و فناوری از «فناور پوش» به « مارکت پوش» یا بازار محور تغییر کرده است
رییس پارک علم و فناوری آذربایجان شرقی گفت: پارک علم و فناوری استان جزو اولین پارک های کشور است که در سال ۱۳۸۱ به همراه پارک علم و فناوری خراسان رضوی تاسیس شده است.
جعفری راد، با بیان اینکه سیستم حمایتی دولت از پارک های علم و فناوری تغییر کرده است، افزود: در دهه های ۷۰ و ۸۰ حمایت های دولت از فضای فناوری طوری بود که به طور عمده منابع دولتی به مباحث فناوری اختصاص می یافت ولی اکنون این رویکرد تغییر یافته و بیشتر به دنبال حمایت از برنامه ها و تقویت اکوسیستم فناوری استان ها است.
وی اظهار کرد: رویکرد جدید بیشتر به دنبال شناسایی نیازهای فناوری بازار و تامین آن ها بوده و به جای «فناوری پوش»، «مارکت پوش» بوده و به جای اینکه تکنولوژی محور باشد، بازار محور است.رویکرد جدید پارک علم و فناوری بیشتر به دنبال شناسایی نیازهای فناوری بازار و تامین آن ها بوده و به جای «فناوری پوش»، «مارکت پوش» بوده و بجای اینکه یکنولوژی محور باشد، بازار محور است.
رییس پارک علم و فناوری آذربایجان شرقی با اشاره به اینکه در این رویکرد، عوامل پارک ها نیازهای بازار استان را در حوزه های مختلف شناسایی می کنند، گفت: عمده نیازهای بازار این استان در حوزه پتروپالایش، چرم، محیط زیست و قطعه سازی است.
جعفری راد، ادامه داد: پس از شناسایی نیازهای استانی، این نیازها در سیستم «نان» در قالب عرضه نیازهای حوزه نوآوری فناوری ثبت همچنین دپارتمان تجاری سازی، فروش و بازاریابی نیز این موارد را به شرکت های علاقه مند مستقر در پارک برای تولید محصولات معرفی می کند.

۳۴۰ شرکت دانش بنیان و فناور در پارک علم و فناوری آذربایجان شرقی مستقر هستند
رییس پارک علم و فناوری آذربایجان شرقی با بیان اینکه پارک علم و فناری استان جزو پنج پارک برتر کشور است، گفت: هم اکنون حدود ۳۴۰ شرکت در این پارک مستقرند که یک سوم آن ها دانش بنیان و بقیه شرکت های فناور هستند.
جعفری راد، با اشاره به اینکه بیش از پنج هزار و ۴۰۰ نفر به صورت مستقیم و غیرمستقیم در این شرکت ها اشتغال دارند، افزود: هم اکنون حدود ۱۵۰ شرکت دانش بنیان استان در چهار فضای پارکی « شهریار۱»، « شهریار ۲»، « ربع رشیدی» و « مجتمع عصر انقلاب» در تبریز و تعدادی از شرکت ها نیز در مراکز رشد شهرستانی مستقر هستند.هم اکنون حدود ۱۵۰ شرکت دانش بنیان استان در چهار فضای پارکی « شهریار۱»، « شهریار ۲»، « ربع رشیدی» و « مجتمع عصر انقلاب» در تبریز و تعدادی از شرکت ها نیز در مراکز رشد شهرستانی مستقر هستند.
وی با اشاره به اینکه تقاضا برای حضور شرکت های دانش بنیان و فناور در پارک علم و فناوری استان زیاد است، یادآور شد: با توجه به محدودیت فضای دفتری و کارگاهی در پارک علم و فناوری استان، این پارک جوابگوی همه تقاضاها نیست و در این راستا برنامه توسعه فضای ۲۰۰ هکتاری در اراضی پیرامون پارک «مجتمع عصر انقلاب» و اختصاص فضایی در اطراف شهرک صنعتی شهید قاسم سلیمانی طراحی شده است تا پس از اینکه این فضاها در اختیار پارک علم و فناوری استان قرار گرفت در اختیار شرکت های علاقه مند به استقرار در پارک علم و فناوری قرار گیرد.

تسهیلات بانکی با کارمزد چهار درصد در اختیار شرکت های دانش بنیان قرار می گیرد
رییس پارک علم و فناوری آذربایجان شرقی با اشاره به اینکه پارک علم و فناوری استان در سال جاری به عنوان پایلوت و نمونه در ارزیابی و تشخیص شرکت های دانش بنیان کشور انتخاب شده است، گفت: این پارک از طریق وزارت علوم در ۲ حوزه ارزیابی فناورانه و تعاملات بین المللی به عنوان پارک برگزیده کشور انتخاب شده است.
جعفری راد، همچنین با بیان اینکه این پارک از سوی وزارت کشور نیز در حوزه فناوری استان رتبه دوم را به خود اختصاص داده است، افزود: این پارک در ۲۲ مرکز رشد شهرستانی نیز فعالیت دارد و شرکت های مستقر در آن ها نیز مورد حمایت هستند.
وی اظهار کرد: برای حمایت از شرکت های مستقر در پارک علم و فناوری و مراکز رشد، ۲۵۰ میلیارد ریال در صندوق پژوهش فناوری استان و ۲۵۰ میلیارد ریال نیز در صندوق پژوهش فناوری ارس اختصاص یافته است برای حمایت از شرکت های مستقر در پارک علم و فناوری و مراکز رشد، ۲۵۰ میلیارد ریال در صندوق پژوهش فناوری استان و ۲۵۰ میلیارد ریال نیز در صندوق پژوهش فناوری ارس اختصاص یافته استتا در اختیار این شرکت ها قرار گیرد.
رییس پارک علم و فناوری آذربایجان شرقی گفت: شرکت های نوپا و «استارت آپی» که وارد پارک شده و استقرار می یابند از طریق این پارک فضای کاری و دفتری در اختیار آن ها قرار می گیرد.
جعفری راد، ادامه داد: تا سقف ۲ میلیارد و ۵۰۰ میلیون ریال تسهیلات با کارمزد چهار درصد و با یک سال تنفس به این شرکت ها پرداخت می شود و علاوه بر آن برای ساخت نمونه اولیه و استفاده از تسهیلات تا سقف پنج میلیارد ریال با کارمزد چهار درصد به صندوق پژوهش فناوری استان معرفی می شوند.
وی یادآور شد: همچنین برای تولیدات نمونه اولیه شرکت های نوپای مستقر در پارک، تایید فناورانه و برای شرکت های نیمه صنعتی مستقر در پارک نیز بر اساس توافق با سازمان صنعت، معدن و تجارت پروانه بهره برداری صادر می شود.
رییس پارک علم و فناوری آذربایجان شرقی گفت: شرکت های دانش بنیان مستقر در پارک نیز از طریق صندوق نوآوری شکوفایی کشور برای دریافت وام های مختلف جهت ساخت سوله و تامین سرمایه در گردش معرفی می شوند.

شرکت های دانش بنیان نوپا، نوآور و فناور معاف از مالیات هستند
جعفری راد، با بیان اینکه هم اکنون به جای اینکه شرکت های دانش بنیان در نوع یک، ۲ و سه رده بندی شوند به شرکت های دانش بنیان نوپا، نوآور و فناور تقسیم شده اند، افزود: شرکت های دانش بنیان «نوپا» و کوچک که حدود ۸۰ درصد از شرکت های دانش بنیانحدود ۸۰ درصد از شرکت های دانش بنیان آذربایجان شرقی، شرکت های «نوپا» هستند را شامل می شوند، معاف از مالیات بوده و مورد حمایت هستند.
وی اظهار کرد: شرکت های دانش بنیان «نوآور» نیز که ۱۳ درصد شرکت های دانش بنیان را تشکیل می دهند به عنوان شرکت های متوسط در قالب تبصره ۱۶ و ۱۸ قانون بودجه مورد حمایت قرار می گیرند و آن ها نیز از پرداخت مالیات مستقیم معاف هستند.
رییس پارک علم و فناوری آذربایجان شرقی گفت: شرکت های دانش بنیان «فناور» که در بازار شناخته شده و دارای برند و سطح تکنولوژی بالایی هستند نیز در قالب ماده ۱۱ قانون جهش تولید دانش بنیان ها مورد حمایت قرار گرفته و از پرداخت مستقیم مالیات معاف هستند.
جعفری راد، ادامه داد: این شرکت ها به جای پرداخت مالیات مستقیم به امور دارایی و مالیات، مبلغ مالیات خود را به عنوان اعتبار مالیاتی برای توسعه و خرید تجهیزات و تقویت شرکت های خود هزینه می کنند.
انتهای پیام/
صادرات ۹.۵ میلیون دلاری شرکت‌های پارک علم و فناوری آذربایجان‌شرقی خبرگزاری ایرنا

ثبت نظر

نمایش 0 نظر

پژوهشیار