ترجمه/

"بزرگترین شهر چوبی جهان" در استکهلم سوئد ساخته می‌شود

1402/04/10 - 15:51 - کد خبر: 95420 نسخه چاپی

نصر: آیا انسان معاصر به دنبال آزمون و خطاهای فراوان در معماری و ساخت و ساز قصد دارد به گذشته و سنت‌های‌گذشتگان برگردد؟ شاید جواب بلی به این انسان در این فضای تکنولوژیکی و مدرن‌سازی تمامی ارکان حیات کمی دور از ذهن به نظر رسد اما پروژه ساخت بزرگترین شهر چوبی جهان در استکهلم کشور سوئد نشانه بزرگی از این رغبت شهرسازان و معماران خواهد بود.

 استودیوهای اسکاندیناویایی " هنینگ لارسن" و " وایت آرکیتکتر" در حال طراحی شهر چوبی استکهلم هستند که به بزرگترین ساخت و ساز چوبی در جهان تبدیل خواهد شد و آرامش یک جنگل را خواهد داشت. این پروژه که قرار است در محله سیکلا استکهلم ساخته شود، به عنوان "بزرگترین شهر چوبی جهان" لقب گرفته است، زیرا از چوب بیشتری نسبت به هر پروژه دیگری در حال توسعه استفاده می‌کند.
در این شهر چوبی که دارای ۷۰۰۰ فضای اداری و ۲۰۰۰ خانه و ۲۵۰۰۰۰ متر مربع مساحت خواهد بود، ساختمان‌ها از چوب انبوه ضد حریق ساخته خواهند شد. بنا به اظهار نظر سازندگان این شهر، چوب مهندسی شده یک لایه زغال محافظ روی سطح ایجاد می‌کند که تا حد بسیار زیادی استحکام ساختاری خود را حفظ می‌کند و به ساختار ایمن تر منجر می‌شود. " البته این ویژگی در کنار خصوصیت ذاتی چوب است که هم کربن را جذب می‌کند و هم انتشار کمتری نسبت به بتن دارد.
مدیر ارشد این پروژه مهندس "آتریوم لیونگبرگ" گفت: "ما به دنبال ایجاد یک محیط شهری آمیخته با آرامش یک جنگل بودیم که در نتیجه فضایی متراکم و باز ایجاد شد که دارای زیبایی‌شناسی متمایز مینیمالیستی متعلق به طراحی حوزه اسکاندیناوی است. "
البته در این شهر، معماران به طور خلاقانه‌ای عناصر طبیعی را در سازه‌ها گنجانده‌اند - به عنوان مثال، بام‌های سبز برای عایق‌کاری بهتر و پنجره‌های بزرگ برای ورود نور طبیعی در همه ساختمان‌ها طراحی شده‌اند.
به گفته معماران، ساخت و ساز چوبی به معنای کاهش قابل توجه تاثیر آب و هوا هم در مرحله ساخت و هم در کل چرخه زندگی است. همچنین در این سازه‌ها، مزایای قوی دیگری مانند بهبود رفاه برای مردم و روند ساخت و ساز سریع‌تر و آرام‌تر ثابت شده است. به علاوه، به گفته سازنده، که جزئیات تولید انرژی پروژه را فاش نکرد، شهر چوبی استکهلم نیز دارای خصوصیت تولید، ذخیره و به اشتراک‌گذاری انرژی خواهد بود.
این طرح جاه‌طلبانه در سال ۲۰۲۵ آغاز می‌شود و اولین ساختمان‌ها قرار است در سال ۲۰۲۷ تکمیل شوند.
این پروژه جدیدترین و بزرگترین پروژه در ردیف پروژه‌های چوبی بزرگی است که در حال حاضر در سطح جهان در دست ساخت هستند، از جمله پروژه‌های موفق قبلی می‌توان به پروژه آب‌نما در تورنتو  و یک ساختمان فرهنگی ۲۰ طبقه با چوب انبوه در شمال سوئد اشاره کرد.
بزرگترین شهر چوبی جهان همچنین آماده است تا رفت و آمد را آسان‌تر و کوتاه‌تر کند و انتشار گازهای گلخانه‌ای ناشی از حمل و نقل را کاهش دهد. وب‌سایت این پروژه، شهر چوبی استکهلم را به عنوان یک شهر پنج دقیقه‌ای توصیف کرده و نشان می‌دهد برای رسیدن به هرمقصدی مثلاً محل کار، خواربارفروشی‌ها یا مدرسه، فقط پنج دقیقه پیاده‌روی نیاز است.
به طور کلی، سازه‌های چوبی مزایای فراوانی برای محیط‌زیست، سلامت انسان و رفاه کلی دارند. بنا بر نتایج مطالعات متعدد، سازه‌های چوبی کیفیت هوای بالاتری دارند، منجر به سطوح استرس کمتر و سطح بهره‌وری بالاتر می‌شوند و می‌توانند دی اکسید کربن را ذخیره کنند. البته کاملا گویا است که مراد از چوب، چوب خام حاصل از برش درختان نیست بلکه منظور چوب مهندسی‌شده و حتی چوب مصنوعی ساخته شده توسط چاپگرهای سه‌بعدی است که علاوه بر ویزگی های ذاتی چوب فواید بسیار دیگری نیز دارند.

رضا عالش‌زاده
انتهای پیام/
نصر

ثبت نظر

نمایش 0 نظر

پژوهشیار