مشاور رئیس‌جمهور و دبیر شورای عالی مناطق آزاد کشور:

ظرفیت های بی کران سرزمین ایران نیاز به معرفی دارد

1402/03/31 - 13:27 - کد خبر: 94769 نسخه چاپی

نصر: مشاور رئیس‌جمهور و دبیر شورای عالی مناطق آزاد کشور گفت: ایران باید در زمینه تولید و سرمایه‌گذاری بیشتر شناسانده شود طوری که ظرفیت‌های بی کران موجود در این کشور به خوبی معرفی و شناسایی نشده‌اند.

به گزارش نصر، حجت الله عبدالملکی روز چهارشنبه در جشن بین‌المللی ژئوپارک ارس در منطقه آزاد ارس اظهار کرد: هزینه تولید به شدت در ایران پایین بوده زیرساخت‌های تولید بسیار مهم در بستر و دسترسی ایران به بازار جهانی بسیار عالی است اما متاسفانه هیچ کدام از این ظرفیت‌ها به خوبی معرفی نشدند.
وی بیان کرد: هزینه نیروی کار در ایران یک پنجم متوسط جهانی، هزینه انرژی یک دهم، هزینه اقامت یک پنجم و هزینه زمین و مواد اولیه بسیار پایین است.
عبدالملکی اظهار کرد : شبکه زیرساخت های کشور نیز بسیار متنوع، قوی و مطلوب است که در ۴۴ سال گذشته زیرساخت های بسیاری در کشور ایجاد و در این زمینه پیشرفت های زیادی حاصل شده، شبکه لجستیک بسیار قوی داریم طوری که تا دورترین نقاط کشور گسترده شده است.
وی بیان کرد: دسترسی ایران به بازار جهانی نیز بسیار متنوع است به طور مثال ۸۵ میلیون ایرانی با ۵۰۰ میلیارد یورو مصرف فرصت خوبی برای فروش محصولات هستند و از طرف دیگر همسایگی با ۱۵ کشور با ۶۰۰ میلیون جمعیت و هزار میلیارد یورو واردات و همچنین قرار گرفتن ایران در حاشیه آب های آزاد ظرفیت‌های خوبی را ایجاد کرده که کمتر کشوری در دنیا این ویژگی ها را دارد.
وی خاطرنشان کرد: چنین شرایطی در مناطق آزاد نیز حاکم است و در واقع مناطق آزاد بهشت سرمایه گذاری در جهان هستند که مشوق های قانونی زیادی برای آنها تعریف شده و سودآوری برای سرمایه گذاران بیشتر است.
وی همچنین از تهیه ۶۰۰ بسته سرمایه گذاری به ارزش ۳۲۰ هزار میلیارد تومان و ۶ میلیارد یورو خبر داد و گفت: آماده ایم که این فرصت های سرمایه گذاری را در اختیار سرمایه گذاران قرار دهیم.وی همچنین از تهیه ۶۰۰ بسته سرمایه گذاری به ارزش ۳۲۰ هزار میلیارد تومان و ۶ میلیارد یورو خبر داد و گفت: آماده ایم که این فرصت های سرمایه گذاری را در اختیار سرمایه گذاران قرار دهیم.
عبدالملکی اضافه کرد : فرش قرمز برای سرمایه‌گذاران پهن و از آنها استقبال می‌کنیم.
وی خاطرنشان کرد: برای بسته هایی که تهیه شده مطالعات لازم و زیرساخت ها ایجاد شده و مجوزهای لازم نیز به صورت بی نام صادر شده است که این موضوع درکمتر نقطه ای از دنیا وجود دارد.
وی به ثبت جهانی ژئوپارک ارس نیز اشاره کرد و گفت: برای این مهم ۵۰۰ ساعت کار کارشناسی در طول ۱۰ سال کار شده است که باید از فرصت ایجاد شده برای ارتقا منطقه و توسعه گردشگری بهره برداری کنیم.
وی تاکید کرد: ایران ظرفیت های خوبی دارد که نیاز به معرفی و در نهایت بهره برداری بهینه دارد که متاسفانه گسست میان آنها موجب شده از مواهب این ظرفیت ها کمتر برخوردار شویم.
به گزارش ایرنا، ژئوپارک ارس در شمال غربی ایران، در استان آذربایجان شرقی و در منتهی الیه شمالی آن در محدوده منطقه آزاد ارس واقع شده و محدوده آن بر گستره شهرستان جلفا منطبق است.
پدیده «پرمین ـ تریاس» که گذر ۲۵۰ میلیون ساله زمین را در یک سنگ نشان می‌دهد مهمترین ویژگی ژئوپارک ارس است که جزو آثار کم نظیر در جهان است.
قلمرو ژئوپارک ارس با مساحت ۱۶۷۰ کیلومتر مربع، دارای ۳۱ سایت متنوع و اصلی است که در استان آذربایجان‌شرقی واقع شده و قلمرو آن در محدوده شهرستان جلفا است.
ژئوپارک ارس تنوع عظیمی از چشم اندازهای زمین‌شناسی و تنوع ساختارهای تکتونیکی و پدیده‌های زمین شناختی در کنار تنوع سایت‌های مختلف را ارائه می‌کند و علاوه بر این، تنوع اکولوژیکی، باستان شناسی و فرهنگی خاصی دارد.
منطقه آزاد ارس با ۷۱ هزار و ۸۰۰ هکتار وسعت در محدوده جلفا، ایری و سیه رود، نوردوز، خداآفرین و قلی بیگلو و داشتن سه گمرک شامل جلفا، نوردوز و خداآفرین از ظرفیت های خوبی برای سرمایه گذاری داخلی و خارجی و رونق اقتصادی استان برخوردار است و به عنوان صنعتی ترین مناطق آزاد کشور مطرح بوده و در مسیر توسعه صادرات و تجارت با کشورهای منطقه گام برمی دارد.
این منطقه علاوه بر ایفای نقش در صنعت آذربایجان شرقی، صادرات و واردات استان با داشتن دشت‌های وسیع حاصلخیز، قرار گرفتن در مجاورت رودخانه مرزی و پرآب ارس و ۵۰۰ هکتار اراضی کشت گلخانه ای، در تولیدات و صادرات محصولات این حوزه قطب اصلی کشور و در پیشانی استان قرار داشته و به عنوان یکی از بازیگران اصلی تامین امنیت غذایی پیشتازی می کند.
داشتن عنوان هاب لجستیکی (قطب پشتیبانی) شمال غرب ایران در حوزه ورود به اتحادیه اوراسیا و کشورهای قفقاز، واقع شدن در مسیر سه کریدور بین المللی، برخورداری از خط ریلی برقی، جاده های مواصلاتی ترانزیتی و مناسب برای حمل کالا، نزدیکی به فرودگاه های تبریز، خوی، نخجوان و ماکو، اتصال به راه آهن سراسری ایران و راه آهن روسیه و اروپا و داشتن انبارهای سرپوشیده بزرگ و سایت بارانداز از جمله ویژگی های مهم این منطقه برای ایفای نقش در حوزه تجارت و صادرات و واردات کالا و محصولات با کشورهای همسایه است.
منطقه آزاد ارس با برخورداری از زیرساخت های اقامتی، تفریحی و خدماتی، طبیعت زیبا مانند پارک کوهستان و منطقه حفاظت شده کیامکی، جنگل های ارسباران، رود ارس و نقاط گردشگری متعدد مانند کاروانسرای خواجه نظر، اماکن مذهبی، کلیساهای سنت استپانوس و چوپان، حمام تاریخی جلفا، عمارت آینالو، آبشار آسیا، چشمه تراورتن، پل های تایخی خداآفرین و موزه های گلفرج، خداآفرین و هوراند سالانه با جذب هزاران گردشگر داخلی و خارجی، دستی بر آتش در حوزه گردشگری استان دارد.
انتهای پیام/
ظرفیت های بی کران سرزمین ایران نیاز به معرفی دارد خبرگزاری ایرنا

ثبت نظر

نمایش 0 نظر

پژوهشیار