مسافران نوروزی به‌دنبال مغازه‌ای باز در بازار تبریز

1402/01/04 - 00:16 - کد خبر: 89359 نسخه چاپی

نصر: هر سال در ایام ابتدائی سال از هر طرف که وارد بازار تبریز می‌شوید، در دالان‌ها و سراها نه چراغی روشن و نه دکانی باز است و بازار مسقف و تاریخی به بازاری خالی از اصناف و سازه‌ای متروک می‌ماند که مسافران برای اولین بار در آن پا می‌گذارند.

به گزارش نصر، کلانشهر تبریز هم مانند دیگر کلانشهرهای ایران در تعطیلات عید نوروز میزبان مسافران و گردشگرانی است که بازدید از بازار تاریخی تبریز حتما جزو برنامه‌های تفریحی‌شان بوده و شاید برای سر زدن به همین سازه آجری مسافت طولانی را پیموده‌اند، اما گردشگران از چند و چون کار بی‌خبر هستند و نمی‌دانند اصناف و کسبه‌ی تبریز در حرکتی خودجوش و خلاقانه چه در بازار و چه در دیگر جاها رسمی خلاف دیگر کلانشهرها دارند و همه ساله تعطیلات عید را بهترین فرصت برای استراحت و سفر و دید و بازدید می‌دانند.
هر سال در ایام ابتدائی سال از هر طرف که وارد بازار تبریز می‌شوید، در دالان‌ها و سراها نه چراغی روشن و نه دکانی باز است و بازار مسقف و تاریخی به بازاری خالی از اصناف و سازه‌ای متروک می‌ماند که مسافران برای اولین بار در آن پا می‌گذارند، البته تعداد بسیار معدودی از دکان‌ها در بازار تبریز دایر هستند و مسافران ناآشنا که سردرگمی‌شان از وضعیت موجود مشخص است، در انتظار راهنمایی کاربلد و چراغی روشن نشسته‌اند.
هرچند که باز کردن مغازه‌ در ایام عید کمی سخت است، اما اصناف و بازاریان تبریز که همیشه در امور خیر و پیشبرد اقتصاد کشور پیشقدم هستند می‌توانند در این ایام که چشم مسافران به‌دنبال محصولات عرضه شده در این بازار تاریخی است، از سوغات، فرهنگ و تاریخ تبریز مسافران را متنعم کنند.
شایان ذکر است، بازار تبریز، بزرگ‌ترین سازه مسقف جهان باحدود ۵۵۰۰ باب حجره و مغازه، ۳۵ باب سرا، ۲۵ باب تیمچه، ۳۰ باب مسجد، ۲۰ باب راسته و راسته‌بازار و ۱۱ باب دالان در نخستین روزهای بهار ۱۴۰۲ همانند سال‌های قبل و علی‌رغم انتقادات هرساله به روی مسافران نوروزی و شهروندان بسته است.
انتهای پیام/
مسافران نوروزی به‌دنبال مغازه‌ای باز در بازار تبریز منابع محلی

ثبت نظر

نمایش 2 نظر

پاسخ   ع   سال پیش  

بازاریان محترم تبریز دوماه مانده به عید بدون تعطیلی اجناس رو به چند برابر قیمت به مردم غالب میکنند تا خرج یک سال شأن رو در بیاورند .سود هزار در صد . دیگر نیازی به گردشگر و ...ندارند تا مغازه رو باز کنند .و خودشان یک ماه در مسافرت و ...هستند .

پاسخ   مجید.   سال پیش  

بعد همه فقط بلدن ناله کنن که وضعیت اقتصادی وخیمه
بازاریان سنتی تبریز به قدری شکم سیر تشریف دارند که نه تنها در چنین ایامی تعطیل هستند بلکه در روز های عادی سال هم بیشترشون ساعت دو ظهر و بقیه نهایتا ساعت شیش عصر میکشن پایین.
واقعا جای سوال هست که چرا باید تیمچه مظفریه که شناسنامه بازار سرپوشیده تبریز و توریست پزیرترین بخش بازار هست ساعت دو ظهر کارش رو خاتمه بده؟؟؟ من نمیدونم خونه ریختن براشون ؟؟؟
من تبریزی هستم اما بابت این مورد متاسفم که رفتار بعضی از همشهریان و اصناف تبریز در دهات کور و دور دست هم انجام نمیشه.
پژوهشیار