دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد استان؛

شیوع اعتیاد در آذربایجان شرقی از متوسط کشوری پایین تر است

1401/12/04 - 12:42 - کد خبر: 87790 نسخه چاپی

نصر: دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر آذربایجان شرقی با بیان اینکه ۴۵ درصد از مجموع زندانیان آذربایجان شرقی مجرمان مربوط به قاچاق و مصرف مواد مخدر هستند، گفت: البته شیوع اعتیاد در آذربایجان شرقی از متوسط کشوری پایین تر است.

به گزارش نصر، امیر رنجبر روز پنجشنبه در گفت وگویی اظهار کرد: که مبارزه با مواد مخدر توسط نهادهای مسئول و انجام فعالیت های فرهنگی و اجتماعی در این زمینه را اجتناب ناپذیر و ضروری می کند.
وی شیوع اعتیاد در آذربایجان شرقی را با ۱.۲۲ درصد نسبت به کل جمعیت اعلام کرد که این آمار نسبت به متوسط کشوری پایین تر است.
رنجبر با اشاره به اینکه بر اساس آخرین آمارهای موجود متوسط شیوع اعتیاد در کشور برابر با ۵.۴ درصد بین سنین ۱۵ تا ۶۴ سال است که این رقم در آمارهای جهانی معادل ۵.۶ درصد می باشد و بسیار نگران کننده به شمار می رود، افزود: طبق آمارهای سازمان ملل متحد ۹۲ درصد مردم جهان به نوعی با آسیب ها و ناهنجاری های مواد مخدر دست به گریبان هستند.
وی ادامه داد: اکنون مواد مخدر به چهارمین پدیده خطرناک در بین کشورهای جهان تبدیل شده و تقاضای آن در جهان به ۲۶ درصد رسیده که این موضوع کشورمان را به علت واقع شدن در مسیر حمل و نقل از افغانستان در موقعیت ویژه ای قرار داده است.
رنجبر ابلاغ سیاست‌های کلی مبارزه با مواد مخدر از سوی رهبر معظم انقلاب در سال ۱۳۸۵ شمسی را نشان از اهمیت و حساسیت این حوزه دانست و گفت: این سیاست‌ها در ۱۱ بند می باشد که رئیس جمهور به عنوان رییس ستاد کشوری مبارزه با مواد مخدر و در استان‌ها نیز استانداران به عنوان رییس انجام وظیفه کرده و تعداد ۲۱ دستگاه در قالب کمیته‌های تخصصی پنج گانه‌ عضو هستند.
وی فعالیت مرکز نگهداری ماده ۱۵ و ۱۶ قانون مبارزه با مواد مخدر آذربایجان شرقی را مورد اشاره قرار داد و افزود: مراکز درمانی موضوع این ماده در قالب کمپ های اقامتی میان مدت که از آنها به عنوان مراکز نگهداری اجباری معتادان یاد می شود، در استان فعال است که طبق قانون مدت نگهداری درآنها سه تا ۶ ماه است.
رنجبر از راه اندازی مرکز نگهداری ماده ۱۶ زنان در تبریز خبر داد و با اشاره به اینکه کارهای ساختمانی و تجهیزات آن به اتمام رسیده است، گفت: اما به دلیل برخی کمبودها این مرکز به طور رسمی هنوز بهره برداری نشده اما امیدواریم با حمایت نهادهایی همچون شهرداری و سازمان بهزیستی این هدف محقق شود.
وی یادآور شد: در حال حاضر دو مرکز نگهداری از زنان معتاد در آذربایجان شرقی و شهرهای تبریز و مراغه فعالیت دارد که ظرفیت هر یک از آنها حدود ۶۰ نفر است.
به گفته رنجبر در این دو مرکز هم اکنون ۵۰ زن معتاد نگهداری می شود.
دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر آذربایجان شرقی یکی از اهداف اصلی و مهم این شورا را توجه به توانمندسازی گروه های اجتماعی و سمن ها بیان کرد و افزود: بر همین اساس اقدامات آموزشی و توجیهی برای این گروه ها در حال انجام است که برگزاری کارگاه های آموزشی منطقه ای سازمان های مردم نهاد فعال در حوزه مواد مخدر استان های شمال غرب از آن جمله می باشد.
رنجبر تبدیل کارگاه های سنتی مواد مخدر به لابراتوارهای تخصصی و شیوع استفاده از روان گردان ها را یکی از چالش های اصلی مبارزه با مواد مخدر آذربایجان شرقی بیان کرد و از افزایش آمار در این زمینه خبر داد و گفت: اکنون بالغ بر یکهزار نوع مواد روان گردان وجود دارد.
انتهای پیام/
شیوع اعتیاد در آذربایجان شرقی از متوسط کشوری پایین تر است خبرگزاری ایرنا

ثبت نظر

نمایش 0 نظر

پژوهشیار