مدیرعامل شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور:
۲۷۰ شهر کشور تنش آبی دارند
نصر: مدیرعامل شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور گفت: درحال حاضر حدود ۲۷۰شهر کشور دچار تنش آبی هستند و با برنامهریزیهای دقیقی که صورت گرفته، تعداد شهرهای دارای تنش آبی برای سال آینده کاهش مییابد.
به گزارش نصر، اتابک جعفری، در حاشیه هجدهمین نمایشگاه بینالمللی آب و تاسیسات آب و فاضلاب در نشستی خبری اظهار کرد: برنامهریزیهای کوتاهمدتی را در چهار مرحله زمستان امسال، بهار ۱۴۰۲، تابستان ۱۴۰۲ و تا انتهای سال بعد، برای تمامی شهرهای کشور به منظور تامین آب شرب تعریف کردهایم تا مردم در تامین آب دچار مشکل نشوند. او افزود: درحال حاضر حدود ۲۷۰ شهر کشور دچار تنش آبی هستند، با برنامهریزیهای دقیقی که صورت گرفته، تعداد شهرهای دارای تنش آبی برای سال آینده کاهش مییابد. جعفری با بیان اینکه در سطح کشور ۴درصد مشترکان آب، بدمصرف هستند، گفت: برای مشترکان بدمصرف، ابتدا اخطار داده میشود، اگر روند مصرف خود را اصلاح نکنند، در وهله بعد با ۶ساعت قطعی آب مواجه میشوند.
او افزود: البته عموم مردم در سالجاری در اصلاح روند مصرف، همکاری داشتند، به طوری که مشترکان پرمصرف آب در تهران از ۴۸درصد به ۳۵درصد و مشترکان بدمصرف تهرانی از ۸درصد به ۵درصد کاهش پیدا کرده است. مدیرعامل شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور تصریح کرد: قیمت تمامشده آب در بخش بهرهبرداری ۴هزار تومان و در بخش اجرا حدود ۶هزار تومان است، به عبارتی تامین هر مترمکعب آب شرب برای دولت ۱۰هزار تومان هزینه در بردارد؛ اما در بخش خانگی بهطور متوسط کمتر از هزار تومان بهازای مصرف هر مترمکعب از مشترکان دریافت میشود و متوسط رقم دریافتی از مشترکان در تمامی بخشهای مصرفی، ۱۵۰۰تومان به ازای هر مترمکعب است. او ادامه داد: این فاصله قیمتی که به نامتعادل شدن اقتصاد آب انجامیده، منجر به ۶۵هزار میلیارد تومان زیان انباشته برای مجموعه آبفای کشور شده است. جعفری میزان هدررفت آب از شبکه توزیع را ۲۵درصد اعلام کرد و گفت: از صنایعی مثل صنایع غذایی و دارویی که نیاز به مصرف آب از شبکه دارند، خواسته شده است تا در زمینه اصلاح شبکه و کاهش هدررفت سرمایهگذاری کنند تا ۲۵درصد از مقداری که از هدررفت جلوگیری شده، به صنعت سرمایهگذار تخصیص یابد.
انتهای پیام/
روزنامه دنیای اقتصاد