مدیرعامل اسنا: افزایش اشتغال با افزایش تولید
حضور پررنگ خودروسازی اسنا در تولید اتوبوس
نصر: جلیل هاشمی میگوید: اگر سفارش اتوبوس داشته باشیم میتوانیم با افزایش شیفتهای کاری، تمامی آنها را تولید کنیم.
به گزارش نصر، جلیل هاشمی میگوید: اگر سفارش اتوبوس داشته باشیم میتوانیم با افزایش شیفتهای کاری، تمامی آنها را تولید کنیم.
در بررسی جایگاه اقتصادی کشورهای جهان، صنعت خودروسازی به دلیل ارزش و جایگاه ویژه آن در شبکه تولید صنعتی و خدمات پس از فروش، یکی از شاخصهای توسعهیافتگی محسوب میشود؛ یکی از زیرشاخههای این صنعت بزرگ، تولید اتوبوس، ون و کشندههاست؛ وسایل حملونقلی که با وجود اهمیت بالا اما کمترین توجه به آن شده است.
اتوبوس یکی از مهمترین وسایل حملونقل عمومی است که بیشترین تقاضا را از طرف مردم دارد، اما آنطور که دیده میشود تعداد زیادی از این اتوبوسها فرسوده است و آنطور که فعالان این صنف میگویند شهرداری که اصلیترین متقاضی خرید آنهاست کمترین خرید را داشته است.
بر اساس اطلاعات منتشرشده از سوی مقامات مسئول، تعداد ناوگان فرسوده اتوبوسرانی شهری در کل کشور حدود ۱۰ تا ۱۱ هزار دستگاه است. این در حالی است که شرکتهای واحد اتوبوسرانی به حداقل هفت هزار دستگاه اتوبوس جدید در شهرهای مختلف کشور نیاز مبرم دارند و تولیدکنندگان خبر از تأمین نیاز صددرصدی میدهند. جلیل هاشمی، مدیرعامل شرکت خودروسازی اسنا، در این خصوص میگوید: بیش از 20 سال است که شرکت اسنا در زمینه تأمین و تولید اتوبوس شهری، ون، آمبولانس و خودروهای مرتبط با حملونقل عمومی و خدمات شهری و خدمات اجتماعی فعالیت داشته است. در حال حاضر شرکت خودروسازی اسنا که در شهر تبریز مستقر است، ظرفیت تولید هزارو 500 اتوبوس در یک شیفت کاری را دارد که اگر دو شیفت فعالیت کند، قابلیت تولید و تأمین انواع اتوبوس شهری را دارد. مدیرعامل شرکت اسنا گفت: اتوبوس دیزلی تککابین که به اتوبوس 12متری مشهور است، بیشترین سهم تولید را به خود اختصاص داده است؛ بهزودی تولید اتوبوس دوکابین 18متری برای بیآرتی کلانشهرها شروع خواهد شد و چند ماه دیگر هم اتوبوس شهری 9متری به بازار عرضه خواهد شد. هاشمی تشریح کرد: اتوبوس تولیدی شرکت اسنا دارای استانداردهای ملی و استانداردهای بینالمللی بوده و از لحاظ آلایندگی دارای استاندارد یورو پنج EEV است؛ از لحاظ امکانات و آپشن میتوان گفت اتوبوس تولیدی شرکت اسنا حتی بالاتر از اتوبوس شهری کشورهای اروپایی است.
به گفته این مقام مسئول، 200 نفر کارگر در شرکت خودروسازی اسنا مشغول کار هستند و اگر سفارش بیشتری بگیریم میتوانیم تعداد پرسنل و اشتغال را تا 600 نفر افزایش دهیم. طبق آمارها، در طول بیش از 10 سال شهرداری اقدام به خرید اتوبوس نکرده است و اتوبوسی به ناوگان حملونقل اضافه نشده که آقای هاشمی میگوید تقریبا بیش از 20 هزار دستگاه اتوبوس در کل کشور نیاز است و شرکت اسنا و سایر شرکتهایی که در زمینه تولید اتوبوس فعالیت دارند، به راحتی میتوانند این نیاز کشور را تأمین کنند. هاشمی با بیان اینکه موضوع حملونقل عمومی ارتباط مستقیم با مصرف سوخت، آلایندگی هوا، رفاه و آسایش هموطنان دارد، گفت: بهعنوان تولیدکننده معتقد هستیم اگر مدیران کشور ارزش حملونقل عمومی را بدانند، نهتنها این صنعت میتواند پایدار باشد بلکه نیازهای داخل کشور و حتی خارج کشور را برطرف میکند. مدیرعامل خودروسازی اسنا با بیان اینکه اتوبوسسازی در کشور بیشترین اشتغالزایی را به خود اختصاص داده است، گفت: این صنعت میتواند در اقتصاد کشور تأثیر زیادی بگذارد. بیش از 50 درصد قطعات ازجمله اتاق، شاسی، بدنه، شیشه و قطعات تزئینی اتوبوس در داخل کشور قابل تأمین است و باعث رونق بسیاری از کارگاههای تولیدی میشود.
هاشمی درخصوص کل ظرفیت تولید اتوبوس در کشور گفت: حدود 12 شرکت پروانه تولید اتوبوس دارند. اگر شرکتهای اتوبوسسازی تأمین مالی شوند به راحتی تولید 15 هزار دستگاه در سال دستیافتنی است.
شبکه شرق
انتهای پیام/
منابع محلی