رییس سازمان برنامه و بودجه؛
نگاه وابسته هشت ساله نتیجهای جز خسارت محض نداشت
نصر: رییس سازمان برنامه و بودجه گفت: اگرچه دولت به دنبال رفع تحریمها است، اما سفره مردم و اقتصاد کشور را به غرب گره نمیزند.
به گزارش نصر، روابط عمومی و امور بین الملل سازمان برنامه و بودجه، سید مسعود میرکاظمی در سخنرانی پیش از خطبههای نمازجمعه مشهد با گرامی داشت یاد شهدا دفاع مقدس، مدافعان حرم، مدافعان سلامت و شهیدان دولت رجایی و باهنر گفت: اگرچه در جهان از قدیم دو قطب قدرت وجود داشت، ولی امام خمینی (ره) جمهوری اسلامی را بنیان گذاشت که به هیچ قدرت وابسته نباشد.
وی با اشاره به دفاع مقدس و دشمنیهای مختلف استعمارگران با مردم ایران، افزود: دو نوع نگاه در کشور وجود دارد نگاهی که حل مشکلاتَ کشور را منوط به نگاه دیگری میدانند و دوم نگاهی که معتقد است مشکلات کشور با انکای به ظرفیتهای داخل قابل حل است.
معاون رییس جمهور ادامه داد: هشت سال با نگاه اتکای به غرب کشور را معطل گذاشتند، نتیجه این چند سال جز سقوط شاخصهای اقتصادی نبود.
وی با طرح این سوال که حذف هشت ساله نگاه انقلابی به نفع یا ضرر مردم بود، اضافه کرد: رشد اقتصادی نزدیک به صفر، نرخ بهره وری منفی، نرخ سرمایه گذاری منفی ۴/۶ درصدی، تورم بالای ۵۰ درصد، نتیجه دیدگاهی است که مدعی بودند.
میرکاظمی افزود: وقتی آن زمان انتقاد میشد میگفتند بروید به جهنم، اما اقتصاد را با خود به قهقرا بردند، حالا همان افراد از مردم طلبکار شده اند و توئیتهای آنچنانی میزنند.
معاون رییس جمهور با بیان اینکه در زمان روی کار آمدن دولت بودجه با کسری ۴۸۰ هزار میلیاردتومانی روبهرو بود؛ تاکید کرد:بار بدهی اوراق مشارکت که به دولت بعد منتقل شده بود بالغ بر ۵۳۵ هزار میلیارد تومان بود؛ اقشار مختلف از مطالبات معوق خود گلایه داشتند و حتی برخی معتقد بودند دولت برای پرداخت حقوق هم به مشکل برخواهد خورد، ما حتی در تأمین کالاهای اساسی هم دچار مشکل بودیم و ذخایر کالاهای اساسی بعضاً ۷۰ درصد پایینتر از میزان راهبردی بود.
وی اضافه کرد:با اینهمه دولت با تمرکز بر کاهش ریختوپاشها و حذف هزینههای غیرضروری و البته افزایش درآمدها توانست کشور را بهگونهای اداره کند که علاوه بر پرداخت تعهدات دولت قبل سراغ چاپ پول و استقراض از بانک مرکزی نرود.
میرکاظمی افزود:زمانی که ۶۰۰ نفر از هموطنان هر روز بهخاطر کرونا فوت میکردند برخیها گفتند افای تی اف مانع واردات واکسن است؛ کسی واکسن نمیدهد؛ اما مردم دیدند که دولت سیزدهم توانست در مدت کوتاهی مشکل واکسن را حل کند.
به گفته وی در شرایطی که میانگین رشد اقتصادی هشتسال گذشته نزدیک به صفر بود دولت سیزدهم موفق شد با کنترل کرونا از یکسو و اختصاص ۲۰۰ هزار میلیارد تومان به اشتغال و طرحهای عمرانی تحرکی در اقتصاد ایجاد کند و رشد اقتصادی سال گذشته به ۴.۴ رسید.
رییس سازمان برنامه و بودجه با اشاره به اینکه ریشه بسیاری از گرانیهای فعلی در بی عملی و تصمیمات غلط گذشته است، گفت:دولت برای حل مشکلات مردم دچار تردید و مصلحتاندیشی نشده است؛ طرح عادلانهسازی یارانهها از جمله همین موارد است.
وی ادامه داد:سالها به اسم مردم ارز ارزان را به کام دلالان و واسطهها ریخته شد؛ اما دولت با عزم راسخ وارد میدان شد هم یارانهها را افزایش داد هم جلوی فساد و حیفومیل منابع ارزی کشور را گرفت؛ اگر این تصمیم شجاعانه دولت نبود الان با تورم بسیار بیشتری دستبهگریبان میشدیم.
میرکاظمی اضافه کرد: با گذشت اثر اولیه شاهد نزولی شدن دوباره نرخ تورم هستیم. نرخ نقطهای تورم در مرداد امسال هم کاهش داشته که نشان میدهد جهتگیریها دولت برای مقابله با گرانی درست است.
رییس سازمان برنامه و بودجه در پایان گفت: دولت در میان مردم است و از مشکلات سختیهای معیشتی آگاه است، اما منابع بلندمدت مردم را فدای کارهای پوپولیستی و عوامفریبانه نمیکند؛ در حالیکه در دولت قبل ضریب جینی که نشاندهنده افزایش فاصله طبقاتی است به ۴۰ واحد رسید با تلاش دولت قطعاً این ضریب دوباره کاهشی میشود.
انتهای پیام/
نصر