خبر/

گسترش همکاری‌های علمی مشترک دو دانشگاه علامه و کازان روسیه

1401/04/03 - 12:36 - کد خبر: 66501 نسخه چاپی

نصر: معاونین دو دانشگاه فدرال کازان روسیه و علامه طباطبائی با هدف گسترش همکاری‌های علمی و پژوهشی در زمینه‌های مختلف از جمله زبان فارسی و زبان روسی، مطالعات ایرانی و روسی، تبادل دانشجو و استاد و به اشتراک گذاشتن امکانات پژوهشی، دیدار و گفت و گو کردند.

به گزارش نصر، هیئتی به سرپرستی تیمورخان علی شف، معاون بین‌الملل دانشگاه فدرال کازان روسیه با سیدجلال دهقانی فیروزآبادی، معاون پژوهشی دانشگاه علامه طباطبائی دیدار و گفت و گو کرد. در این دیدار که در دفتر معاونت پژوهشی دانشگاه علامه طباطبائی انجام شد، طرفین در زمینه‌های مختلف همکاری از جمله زبان فارسی و زبان روسی، مطالعات ایرانی و روسی، مدرک تحصیلی مشترک، پروژه‌های مشترک، تبادل دانشجو و هیئت علمی و به اشتراک گذاشتن امکانات پژوهشی تبادل نظر کردند.
در ابتدای این دیدار، علی‌شف، ضمن بررسی موقعیت جغرافیایی شهر کازان به واکاوی تاریخ‌نگارانه دانشگاه فدرال کازان از سال ۱۸۰۴ تا سال ۲۰۲۱ پرداخت و گفت: این دانشگاه با داشتن ۱۶ مؤسسه، دو پردیس دانشگاهی، دو دبیرستان، یک مدرسه، کودکستان و کلینیک دانشگاهی جزو ۱۰ دانشگاه فدرال روسیه است که در حوزه‌های مختلفی همچون علوم طبیعی، فیزیک، ریاضی و فناوری ارتباطات، علوم اجتماعی و انسانی و آموزش دبستان و پیش‌دبستان فعالیت دارد.
وی با اشاره به اینکه تعداد دانشجویان بین‌المللی دانشگاه کازان ۱۰هزار و ۵۰۰ دانشجو از ۱۰۱ کشور جهان از جمله ایران است، افزود: در سال تحصیلی ۲۰۲۲-۲۰۲۱ تعداد دانشجویان ایرانی شاغل در این دانشگاه ۶۱۸ نفر بوده که در مقاطع مختلف کارشناسی و تحصیلات تکمیلی مشغول به تحصیل هستند.
معاون بین‌الملل دانشگاه فدرال کازان روسیه به همکاری‌های علمی مشترک بین دانشگاه‌های ایران و دانشگاه فدرال کازان اشاره کرد و گفت: انتشار آثار مشترک در حوزه‌های فیزیک، نجوم، مهندسی، علوم اجتماعی، علوم مواد و آموزش زبان فارسی از جمله همکاری‌های این دانشگاه با دانشگاه‌های علامه طباطبائی، فردوسی مشهد، دانشگاه صنعتی شریف، دانشگاه تهران و بنیاد آستان قدس رضوی به عنوان شرکای علمی و مراکز همکاری آکادمیک ایران است.
در ادامه دیدار، دهقانی فیروزآبادی با بیان اینکه دانشگاه علامه طباطبائی به عنوان بزرگترین دانشگاه تخصصی علوم انسانی و اجتماعی در ایران، ۱۱ دانشکده و ۶ مرکز پژوهشی دارد، افزود: با توجه به وجود تفاهم‌نامه بین دو دانشگاه، در حال حاضر ما نیازمند اجرایی‌سازی مفاد تفاهم‌نامه هستیم.
وی تاکید کرد: برخی از برنامه‌ها و همکاری‌های علمی مشترک در حوزه‌های مطالعات حقوق و مطالعات آموزش و پرورش و همچنین اجرای برخی فعالیت‌های بین‌المللی از قبیل تبادل دانشجو و استاد بین دو دانشگاه، ایجاد فرصت‌های علمی کوتاه‌مدت، انتشار آثار مشترک در قالب کتاب و فصلنامه‌های علمی-پژوهشی، اجرای کنفرانس‌ها، میزگردها، کارگاه‌ها، پژوهش‌ها و پروژه‌های مشترک بین دو دانشگاه را می‌توان عملیاتی ساخت.
سید جلال‌الدین فرجی، مدیر همکاری‌های علمی بین‌المللی دانشگاه نیز خاطر نشان کرد: در کنار تعاملات دانشگاهی، گسترش همکاری‌های پژوهشی با مؤسسات و نهادهای فرادانشگاهی می‌تواند زمینه تعاملات و همکاری‌های بیشتری را فراهم کند. همچنین انگیزه‌ استادان و دانشجویان را برای مشارکت در فعالیت‌های بین‌المللی به شدت تحت تأثیر قرار دهد.
انتهای پیام/
گسترش همکاری‌های علمی مشترک دو دانشگاه علامه و کازان روسیه خبرگزاری ایسنا


نظرها بسته شده اند

نمایش 0 نظر

پژوهشیار