باقیمانده ابرنواختر؛

یک حلقه نوری اسرارآمیز در کهکشان کشف شد

1401/02/28 - 14:29 - کد خبر: 63143 نسخه چاپی

نصر: محققان دانشگاه وسترن سیدنی، همراه با یک تیم بین المللی از کارشناسان، یک حلقه دایره‌ای مرموز را در نزدیکی کهکشان همسایه ما کشف کرده اند که می‌تواند اولین مورد شناخته شده از باقیمانده ابرنواختر بین کهکشانی باشد. درواقع این می‌تواند بقایای یک ستاره باشد که احتمالاً بیش از ۷۰۰۰ سال پیش منفجر شده است.

به گزارش نصر، این ستاره که دانشمندان آن را باقیمانده ابرنواختر «rogue» می‌دانند و J۰۶۲۴-۶۹۴۸ نام گرفته، به احتمال زیاد در ابر ماژلانی بزرگ (LMC) - کهکشان اقماری کهکشان راه شیری - قرار دارد، با این همه موقعیت آن نشان‌دهنده منشأ ناشناخته قبلی است. پروفسور میروسلاو فیلیپوویچ از دانشکده علوم دانشگاه وسترن سیدنی، گفت: «زمانی که این شیء رادیویی تقریباً کاملاً دایره‌ای شکل را کشف کردیم، فکر می‌کردیم که یک ORC (دایره رادیویی فرد) است، اما پس از مشاهدات بیشتر، مشخص شد که این شیء به احتمال زیاد چیز دیگری است.»
 

این دانشمند افزود؛ ما متوجه شدیم که حلقه کشف شده تفاوت‌های قابل توجهی با پنج ORC شناخته شده دیگر دارد. زیرا اندازه ظاهری بزرگتری داشت و فاقد یک کهکشان مرکزی برجسته به عنوان میزبان احتمالی بود. بنابراین، قابل‌قبول‌ترین توضیح این است که این شی یک بازمانده ابرنواختر بین‌کهکشانی است که بازمانده یک ستاره منفجر شده است که روزگاری در حومه ابر ماژلانی بزرگ زندگی می‌کرده است. با این حال، ما سناریو‌های دیگری را هم در نظر گرفتیم، مانند اینکه این جسم ممکن است بازمانده‌ای از فعالیت فوق‌العاده ستاره راه شیری (در فاصله ۱۹۰ سال نوری از خورشید)، یا در واقع یک ORC بسیار بزرگتر باشد.
اما درنهایت برداشت این ستاره شناسان بر این بود که این شی، بقایای منحصربه‌فردی از یک ابرنواختر است که به یک محیط نادر و بین کهکشانی گسترش یافته است. J۰۶۲۴–۶۹۴۸ برای اولین بار با رهیاب آرایه کیلومتر مربعی استرالیا (ASKAP) که توسط CSIRO مدیریت می‌شود، شناسایی شد. این تلسکوپ‌های رادیویی جدید می‌توانند طیف وسیعی از اجرام کروی را رصد و داده‌های آن را برای درک بهتر ما از کیهان در اختیار دانشمندان قرار دهد.
انتهای پیام/
 یک حلقه نوری اسرارآمیز در کهکشان کشف شد سایت تحلیلی خبری تابناک


نظرها بسته شده اند

نمایش 0 نظر

پژوهشیار