گزارش نصر از یک شرکت دانش بنیان؛

تولید ماشین آلات خدمات شهری دارای هوش مصنوعی در تبریز

1401/02/27 - 09:21 - کد خبر: 62980 نسخه چاپی

نصر: شرکت های دانش بنیان با خلق محصولات بر حسب نیاز جامعه گام های بلندی در مسیر آبادانی جامعه بر می دارند.

به گزارش نصر، حال اینکه این محصولات در بسیاری از موارد راه حل رفع چالش های دیرینه را رقم می زنند؛ یکی از حوزه هایی که شرکت های دانش بنیان می توانند با بهره مندی از دانش رفع کننده نیازهای آن بخش باشند، خدمات شهری و کمک به ورود دانش به رفع نیازهای این حوزه است.
در ماه های گذشته موضوع رنگ آمیزی جداول کلانشهر تبریز به سبک سنتی و توسط پاکبانان بارها در رسانه ها تصاویر و ویدئوهایش پخش شد؛ جلوه نامناسب رنگ آمیزی و ریخته شدن رنگ بر سطح خیابان بیشتر از آنکه جلوه زیبایی به شهر دهد چهره شهر را نیز زشت تر کرد.
با رسانه ای شدن این فیلم ها جوانانی که در تبریز دانش را به میدان آورده اند تا نیاز جامعه بشری را راحت تر رفع کنند با تحریریه نصر تماس گرفته و از تولید انبوه تجهیزات و ماشین آلات مورد نیاز خدمات شهری در این حوزه خبر دادند.
خبرنگار نصر در گفت و گویی با " حامد ملکی زاده" رئیس هیات مدیره شرکت دانش بنیان فناوری‌های پیشرفته حامد به تبیین ظرفیت های این شرکت و عدم بهره مندی شهرداری تبریز گفت.
رئیس هیات مدیره شرکت دانش بنیان فناوری‌های پیشرفته حامد گفت: انگیزه اصلی به وجود آمدن این ایده پخش خبر دردناک جان باختن دو تن از کارگران زحمتکش شهرداری تبریز در حین تمیزکاری و رنگ آمیزی جداول بود. 
به گزارش نصر، " حامد ملکی زاده" در گفتگو با نصر با اشاره به ساخت دستگاه هوشمند رنگ آمیزی جداول شهری گفت: رنگ آمیزی جداول شهری از قدیم الایام تاکنون به دلیل مسائل مربوط به زیباسازی شهری و ایمنی همواره یکی از دغدغه‌های اصلی شهرداری ها بوده است، رنگ آمیزی جداول یکی از وقت گیر ترین پرهزینه‌ترین و مهمتر از همه پر خطر ترین وظایف شهرداری ها است که متاسفانه به صورت دستی انجام گرفته و سالانه تعدادی از کارگران زحمتکش شهرداری ها در حین انجام این کار به دلیل تصادفات جان خود را از دست داده و یا دچار معلولیت می‌شود. 
وی ادامه داد: خط کشی خیابان ها و جاده ها به دلایل مربوط به مسائل ترافیکی یکی از مشغله های اصلی ارگان‌های راهداری، سازمان‌های ترافیک و شهرداری ها می باشد که امروزه این کار نیاز به تجهیزات گران قیمت دارد که واردات آنها باعث خروج ارز از کشور می گردد، همچنین حجیم بودن و کند بودن فناوری موجود باعث ایجاد ترافیک شده و از طرف دیگر استفاده از هوای فشرده برای پمپاژ رنگ خطرات خود را دارا می باشد. 
وی در رابطه با علت ساخت و ایده اولیه طرح گفت: ایده اولیه ساخت دستگاه هوشمند در اوایل سال 85 توسط یکی از موسسین شرکت مطرح گردید، انگیزه اصلی به وجود آمدن این ایده پخش خبر دردناک جان باختن دو تن از کارگران زحمتکش شهرداری تبریز در حین تمیزکاری و رنگ آمیزی جداول بود، سوالی که ابتدا مطرح شد امکان مکانیزاسیون رنگ آمیزی جداول شهری و جاده‌ای بود پس از انجام بررسی و مطالعه امکان اضافه نمودن امکانات دیگر به این دستگاه مطرح گردید و مورد موافقت تیم فنی شرکت قرار گرفت در واقع افزودن امکانات دیگری از جمله توانایی خط کشی، قابلیت استفاده دستی و سیستم های منحصر به فرد محرکه و فرمان و نیز سیستم کنترل الکترونیکی بسیار پیشرفته دارای توانایی پردازش تصویر که مورد آخر برای اولین بار در جهان بر روی ماشین آلات خدمات شهری استفاده می شد علاوه بر تبدیل ایده اولیه به ربات برتر و منحصر به فرد رنگ آمیزی و خط کشی خدمات شهری و جاده ای، خبر از پروژه بسیار رویایی و مشکل می داد که با توجه به تحریم‌های در حال اعمال زورگویان جهانی به کشورمان در ابتدا کاری غیرممکن می نمود. خوشبختانه با کمک ها و امداد های غیبی خداوند متعال، کمک و حمایت مسئولین دلسوز پارک علم و فناوری استان آذربایجان شرقی و ایمان قلبی به فرمایشات رهبر معظم انقلاب که ما می‌توانیم، توانستیم پس از ماه ها کار و تلاش شبانه روزی در طراحی و تلاش بیش از 65 نفر از صنعتگران کشور در ساخت قطعات و انجام تست های محیطی در شرایط بسیار سخت آب و هوای زمستان سال 86 و بهینه سازی دستگاه در روز 12 اردیبهشت ماه سال 87 به مرحله عمل برسانیم و نمونه نهایی دستگاه را تولید کنیم و وارد مرحله تولید انبوه شویم با ساخت این دستگاه در کشور عزیزمان ایران و تبریز شهر اولین ها، ایران اسلامی جزو معدود کشورهای صاحب فناوری ماشین آلات خدمات شهری دارای هوش مصنوعی در جهان شد. 
وی اضافه کرد: پس از اتمام مرحله ساخت، قطعات مکانیکی هیدرولیکی و الکترونیکی به دقت در کنار هم مونتاژ گردیده عملکرد و ارتباطات بین آنها تست گردیدند، تست های موفقیت آمیز و محیطی طولانی مدت در شرایط سخت محیطی دمای 25 درجه منفی نشانگر صحت تمامی مراحل ساخت طراحی نمونه دستگاه ها بوده است.
ملکی زاده به مزیت های مهم این دستگاه پرداخت و توضیح داد: از مزیت‌های مهم می توان به صرفه جویی حداقل 20 درصد در مصرف رنگ نسبت به سیستم های سنتی، صرفه جویی در مصرف انرژی و سوخت و در نتیجه کاهش آلودگی، افزایش طول عمر پمپ و کاهش عملیات نگهداری، کاهش قابل توجه در اندازه و وزن پمپ ها، عدم نیاز به تمیز کاری پیش از رنگ آمیزی محل مورد نظر رنگ آمیزی به دلیل اندازه حرکت بالای ذرات رنگ پمپاژ شده این سیستم در هنگام برخورد به محل و تمیزکاری ذاتی و خود به خودی در این فناوری و در نتیجه حذف هزینه های تمیزکاری پیش از رنگ آمیزی، افزایش قابل توجه سرعت خط کشی و رنگ آمیزی تا 60 کیلومتر در ساعت اشاره نمود. 
وی افزود: با تولید این دستگاه ایران به عنوان یکی از اولین کشورهای دارای فناوری طراحی و ساخت ماشین آلات خدمات شهری هوشمند در جهان شناخته شده و سومین کشور در جهان پس از آمریکا و ایتالیا می باشد که صاحب نوعی انحصاری و ابداعی از سیستم های پمپاژ مستقیم رنگ بدون نیاز به هوای فشرده شده است و توانایی صادرات این فناوری را به سایر نقاط جهان دارا می باشد، با تولید این دستگاه در کشور برای بیش از 120 نفر به طور مستقیم و بیش از 700 نفر به صورت غیر مستقیم اشتغال ایجاد می گردد.
وی تکمیل کرد: هم اکنون علاوه بر 350 شهرداری و پیمانکاران مرتبط، شرکت نفت، فرودگاه‌های مختلف، شرکت ایران‌خودرو چندین بندر و سازمان دیگر در داخل کشور، این محصولات به کشورهای عراق، ترکیه، جمهوری آذربایجان، امارات متحده عربی، ارمنستان، بلاروس، ونزوئلا، قزاقستان، قرقیزستان و ایتالیا صادر شده است.
وی در پایان به نوع و حجم این دستگاه اشاره کرد و افزود: در حال حاضر این محصولات دانش بنیان در 16 مدل متنوع نسبت به نوع و حجم کار، طراحی و تولید می‌شوند و تمامی استانداردهای بین المللی کیفی مورد نیاز از جمله CE اروپا برای آنها اخذ گردیده است. 
امید است مدیران شهرداری تبریز با بهره مندی از ظرفیت شرکت های دانش بنیان زمینه توسعه تجهیزات دانش بنیان در خدمات شهری کلانشهر تبریز را فراهم کنند.
انتهای پیام/
تولید ماشین آلات خدمات شهری دارای هوش مصنوعی در تبریز محمدرضا اخگرگداز


نظرها بسته شده اند

نمایش 0 نظر

پژوهشیار