وزیر علوم:
آموزش الکترونیکی فقط برای دانشجویان دورههای مجازی ادامه مییابد
نصر: وزیر علوم، تحقیقات و فناوری درباره ادامه روند آموزش های الکترونیکی در کنار آموزش های حضوری گفت: آموزشهای مجازی با حضوری شدن دانشگاهها فقط برای دانشجویان رشتههای مجازی ادامه مییابد.
به گزارش نصر، محمدعلی زلفی گل اظهار داشت: وقتی دانشگاه ها حضوری می شوند، آموزش مجازی برای دانشجویانی ادامه می یابد که در رشته های مجازی قبول شده اند. در آینده و دوران پساکرونا هم از آموزش مجازی به عنوان بسته های کمک آموزشی تلفیقی استفاده می کنند.
وزیر علوم تاکید کرد: آموزش های مجازی بر اساس دوره های الکترونیکِ ۲ سال قبل ادامه می یابد و آموزش های حضوری نیز به روال قبل از کرونا بازگشته است.
وی همچنین از ارایه امتیاز به استادانی خبر داد که علاوه بر آموزش حضوری از آموزش های برون خط(آفلاین) استفاده می کنند.
وزیر علوم در این باره خاطرنشان کرد: در صورتی که استاد علاوه بر آموزش حضوری برای دانشجویان، کلاس ها را به صورت آموزش برون خط برای یادگیری عمیق تر دانشجویان ضبط کند، در وزارت علوم به این استادان امتیازهایی تعلق می گیرد و آنها را برای ادامه این روند ترغیب می کنیم.
زلفی گل با ذکر مثالی در این باره، گفت: اگر استادی یک واحد حضوری تدریس کند، فقط یک واحد برای او حساب می شود، اما اگر علاوه بر کلاس های حضوری، آموزش برون خط را هم در اختیار دانشجویان قرار دهد، به جای یک واحد، (۱.۲۵) یک و ۲۵ صدم واحد برای استاد در نظر می گیریم. البته این طرح فعلاً مطرح شده است و معاونت آموزشی وزارت علوم باید شیوه نامه ای برای این موضوع تهیه کند.
دستورالعمل آموزش ۳۰ تا ۵۰ درصدی آموزش های الکترونیکی
به گزارش ایرنا، معاونت آموزشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در اسفندماه ۹۹ شیوه نامه ای با عنوان نظام نامه آموزش الکترونیکی به دانشگاه ها و مراکز آموزش عالی ابلاغ کرد.
بر اساس این شیوه نامه، آموزش ها تا ۵۰ درصد می تواند مجازی باشد.
در این نظام نامه آمده است: اجرای دوره های ترکیبی شامل آموزش های حضوری و الکترونیکی برای همه موسسه ها و در همه رشته ها با تایید شورای دانشگاه مجاز است.
سهم و نسبت مجاز این آموزش ها به این شرح است:
اجرای آموزش های الکترونیکی تا ۵۰ درصد از کل دروس در همه رشته های دارای مجوز موسسه های دولتی دسته اول با تشخیص و تصویب شورای دانشگاه بلامانع است.
موسسههای دولتی دسته دوم و موسسههای غیردولتی غیرانتفاعی سطح یک میتوانند نسبت به اجرای آموزش مجازی تا ۳۰ درصد در رشته های دارای مجوز خود اقدام کنند.
سایر موسسه ها برای اجرای آموزش الکترونیکی تا ۲۰ درصد در رشته های دارای مجوز به تشخیص شورای دانشگاه مجاز هستند.
افزایش و فراگیری آموزش های الکترونیکی تا ۱۰۰ درصد برای دانشجویانی که در دوره آموزش حضوری پذیرفته شده اند، تنها در دروس مستثنی شده در آیین نامه های آموزشی مربوط یا بروز شرایط اضطراری به تشخیص وزارت مجاز است.
براساس این گزارش، دانشگاه ها و مراکز آموزش عالی کشور از روز یکشنبه ۱۴ فروردین ماه بعد از گذشت ۲ سال، فعالیت خود را بار دیگر به صورت حضوری آغاز کردند.
انتهای پیام/
خبرگزاری ایرنا