یک متخصص بیماری‌های عفونی:

جهش اُمیکرون تاکنون موجب افزایش موارد شدید و مرگ و میر نشده است

1400/10/01 - 10:57 - کد خبر: 56186 نسخه چاپی

نصر: یک متخصص بیماری‌های عفونی گفت: نکته‌ی امیدوارکننده در مورد جهش امیکرون این است که براساس اطلاعاتی که تاکنون در دست است، موجب افزایش موارد شدید، بستری و مرگ ومیر نشده است؛ باوجود این در صورتی‌که به طور ناگهانی باعث افزایش شیوع در یک منطقه گردد، سیستم بهداشتی درمانی را دچار بحران خواهد کرد.

به گزارش نصر، سعیده آذری در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: جهش اُمیکرون، یکی دیگر از بیشمار جهش‌های ایجاد شده در ویروس کروناست که به دلیل تغییر در نحوه سرایت پذیری، از جمله جهش‌های مهم این ویروس در نظر گرفته شده است؛ بنابراین همچنان با تغییراتی در رفتار ویروس با کرونا مواجه هستیم.
وی متذکر شد: بصورت کلی علایم این نوع جهش تفاوت چندانی با بقیه نداشته و علایم اصلی همان نشانه‌های شبیه سرماخوردگی هستند، تفاوتی که در این جهش موجب نگرانی شده است سرعت انتقال و سرایت بسیار بالاتر از گونه‌های قبلی است؛ به طوری‌که طی مدتی کوتاه در بیش از ۷۰ کشور و از جمله ایران شناسایی شده است.
وی با بیان این‌که نگرانی دوم در مورد این جهش تغییر در قسمتی از ویروس است که واکسن ها بر اساس آن تولید می‌شوند، گفت: براساس گزارشات جهانی کاهش تاثیر واکسن‌ها برای این جهش مشهود می‌باشد.
 آذری در خصوص نحوه تشخیص این ویروس، اظهار کرد: شناسایی این جهش از طریق تست‌های ژنتیکی روی ویروس قابل انجام است و وقتی در منطقه ای شناسایی شد نیازی به تکرار این تست‌ها برروی تک تک افراد نبوده و همه موارد بیماری از نوع جهش جدید در نظر گرفته می‌شوند.
وی خاطرنشان کرد: از آنجایی‌که اطلاعات قطعی در مورد این جهش وجود ندارد، همچنان توصیه ما رعایت اصول بهداشتی یعنی عدم تجمع در محیط‌های بسته، حذف مسافرت‌های غیرضروری، استفاده از ماسک و تزریق واکسن است تا مثل جهش‌های قبلی باعث برانگیخته شدن موج جدیدی نشویم.
این متخصص بیماری‌های عفونی با بیان این‌که عدم رعایت اصول بهداشتی در مورد این ویروس، زیر پا گذاشتن حقوق دیگران است، گفت: به نظر می‌رسد این جهش درکنار سرایت پذیری بالا، علایم نسبتا خفیفتری نسبت به سویه‌های قبلی دارد.
انتهای پیام/
 جهش اُمیکرون تاکنون موجب افزایش موارد شدید و مرگ و میر نشده است خبرگزاری ایسنا


نظرها بسته شده اند

نمایش 2 نظر

  نصیری/ کارشناس سازمان تعاون روستایی   3 سالها پیش  

باسلام و تشکر. در صورت صلاحدید یادداشت حقیر را منتشر فرمایید. بحث روز است. قبلا نیز زحمت داده ایم.

  نصیری/ کارشناس سازمان تعاون روستایی   3 سالها پیش  


توزیع هوشمند کالاهای اساسی


سیستم توزیع هوشمند با ایجاد ارتباط مستقیم بین تولیدکنندگان و مصرف‌کنندگان، نیاز به حضور واسطه‌ها در این بخش از شبکه توزیع را از بین می‌برد. پیشنهاد کارشناسان بازرگانی این بود که برای کمک به گسترش هر چه بیشتر فروش آنلاین کالاهای مصرفی پرگردش در کشور، اقداماتی همچون ایجاد فضای کسب‌وکار توانمندساز برای فعالیت‌های آنلاین، حمایت از شکل‌گیری و گسترش استارت‌آپ‌ها در نظام توزیع کالا و آگاهی‌بخشی و ارتقا دانش مصرف‌کنندگان در مورد خریدهای آنلاین صورت گیرد؛ این سخن اینک در پروژه‌ای منظم و تحت نظارت توسط شبکه تعاون روستایی در حال آغاز و گسترش است و شروع آن با نتایج فوق العاده ای همراه بوده است.

با آغاز به کار دولت سیزدهم، این روش توزیع در سازمان تعاون روستایی بصورت پایلوت در چند استان کلید خورد و مقرر است این روش در اکثر محصولات اجرا شود؛ روشی که در کشورهایی از جهان از جمله هند نتایج مناسبی در عرصه نظام توزیع داشته است. در این روش اقلام با قیمت خرید در اختیار شرکت ها قرار داده میشود تا با یک حاشیه سود کم و رعایت سقف قیمت مصوب شورای قیمت گذاری این محصولات به دست مصرف کنندگان برسد. این طرح از روز 18 آبان 1400 به صورت آزمایشی در شهر تهران با توزیع مرغ منجمد و تخم مرغ از طریق یک کسب و کار اینترنتی شروع و در ادامه با چند کالای دیگر در برخی استانها ادامه یافت. عرضه کالا‌های اساسی در این سامانه که در کمتر از ۲۴ ساعت با قیمت مصوب تحویل متقاضی شده و خرید از این سامانه هزینه‌ای بیشتر از نرخ مصوب برای مشتری در بر ندارد.

آنطور که مدیرعامل سازمان مرکزی تعاون روستایی ایران بیان داشته هیچ کمبودی در ذخایر راهبردی برای توزیع وجود ندارد اما اختلال در روند توزیع و واسطه گری های غیر ضروری که در بازار مصرف وجود دارد باعث ایجاد جو روانی در بازار و اخلال در آرامش را مردم می‌شود که استفاده از سامانه های هوشمند یکی از راهبردهای اساسی است که وزارت جهاد کشاورزی برای آرامش بخشی به بازار مصرف در دستور کار قرار داده است.

هرچند پیشی گرفتن تقاضا از عرضه به علت خرید مازاد بر نیاز مصرف به دلیل نااطمینانی نسبت به وضعیت بازار، توزیع نامناسب اقلام اساسی ، تمایل به احتکار خانگی و تغییر در رفتارهای خرید نظیر جایگزینی الگوی خرید ماهیانه به جای خرید هفتگی برای کاهش تعداد مراجعات به فروشگاه‌ها تاثیر زیادی در بازار دارند اما یقینا با هوشمند کردن توزیع کالاها و ایجاد اطمینان در مردم سطح این چالش و التهاب کاهش خواهد یافت چراکه از افزایش بی دلیل چند برابری قیمت از تولید تا مصرف که متاسفانه افزایش قیمت برخی اقلام تا 700 درصد نیز بوده، ممانعت خواهد شد.

از دیگر دلایل التهاب در نظام توزیع بحث تغییر چندباره قیمت هاست؛ مردم اگر روز خود را باقیمتهای جدید کالاهای اساسی آغاز کنند اعماد خود نسبت به سیستم اقتصادی و نظم بازار را از دست میدهند و البته همین امر زمینه ورود دلالان به بازار و سواستفاده آنها را امن تر خواهد کرد اما با توزیع هوشمند کالا و مشاهده قیمت های ثابت توسط متقاضیان، انگیزه مردم و بالاخص واسطه گران برای کارهای منفعت طلبانه و نهایت احتمال بروز التهاب در بازار کاهش خواهد یافت.


کاهش شکاف اطلاعاتی در بازار

توزیع هوشمند کالا دست واسطه‌گران را کوتاه میکند هرچند هرگز نباید از دلالان بزرگ و ذینفوذ غافل ماند اما در یک اقتصاد سالم و پویا، واسطه‌ها می‌توانند متناسب با ارزش افزوده‌ای که در جریانات نظام توزیع از جمله انتقال کالا ایجاد می‌کنند، از حاشیه سود متعارفی که توسط قانون‌گذار و متولیان مربوطه تعیین شده، بهره‌مند گردند. البته اگر اطلاعات زنجیره به صورت شفاف در دسترس همگان باشد و شکاف اطلاعاتی در بازار کاهش یابد و سازوکار قیمت‌گذاری کارآمدی بر بازار حاکم باشد، نیاز به دلالی‌های فاقد ارزش افزوده کاهش و اعتماد مردم به ثبات نظام توزیع افزایش خواهد یافت. اما در شرایط کنونی، عکس این موضوع در کشور رخ داده است که آغاز توزیع هوشمند کالاها زمینه را برای سامان دادن به این مسئله فراهم نموده است.


ضرورت تسهیل دسترسی همه مردم به سامانه های توزیع هوشمند

با روزافزون شدن بحث توزیع هوشمند کالاهای مصرفی پرگردش یکی از نگرانی‌های بخشی از جامعه که دسترسی راحتی به سیستم اینترنتی ندارند همین مسئله است که آیا همگان براحتی از سامانه‌ها بهره مند خواهند شد یا نه. بخشی از مردم جامعه ما مخصوصا در روستاها به اینترنت دسترسی و یا کلا سواد اینترنتی و کار با رایانه و سیستم‌هایی مانند بازار دیجیتال را ندارند لذا تا زمانیکه همگان بتوانند از این روش توزیع بهره‌مند شوند باید در راستای اجرای عدالت فکری نیز برای این اقشار نمود چراکه اگر بخشی از جامعه نتوانند از این سیستم براحتی استفاده کنند زمینه سو استفاده واسطه‌ها و بروز رفتارهای منفعت جویانه افزایش خواهد یافت.

صابر نصیری _ کارشناس نظامهای بهره برداری سازمان تعاون روستایی آذربایجان شرقی
پژوهشیار