متخصصان آمریکایی تزریق واکسن جانسون جانسون را توصیه نمیکنند
نصر: متخصصان آمریکایی توصیه کردهاند که به جای واکسن جانسون جانسون، واکسنهای دیگری مثل بیونتک-فایزر و مدرنا استفاده شود. موارد بسیار اندک ایجاد لخته خون و مرگ ناشی از آن پس از واکسن جانسون جانسون دلیل این توصیه است.
به گزارش نصر، مشاوران ادارات بهداشتی آمریکا توصیه کردهاند که از واکسن جانسون جانسون استفاده نشود. دلیل این توصیه موارد بسیار اندک ایجاد لخته خون پس از استفاده از این واکسن بوده است. به گفته مقامات بهداشتی آمریکا، از میان ۱۶ میلیون نفری که در این کشور واکسن جانسون جانسون زدهاند، تا تاریخ ۹ دسامبر ۹ نفر فوت کردهاند.
تا کنون در آمریکا واکسن های تایید شده بیونتک-فایزر، مدرنا و جانسون جانسون به طور تقریبا برابر استفاده میشد چرا که تحقیقات نشان داده بود، میزان ایمنی هرسه این واکسنها در یک حد است.
واکسن جانسون جانسون اما تا حدی طرفداران بیشتری داشت چرا که تنها یک نوبت تزریق میشود. اما مشاوران ادارات بهداشت روز پنجشنبه ۱۶ دسامبر اعلام کردند که از زمان تحقیق اولیه برای این واکسنها تا کنون تغییرات زیادی پیش آمده و نتایج تحقیقات عوض شدهاند.
خطر ایجاد لخته خون
بیش از ۲۰۰ میلیون آمریکایی تا کنون به طور کامل علیه کرونا واکسینه شدهاند، ۱۶ میلیون از این تعداد واکسن جانسون جانسون تزریق کردهاند. موارد اندک ایجاد لخته خون پس از تزریق این واکسن باعث شد تا در ماه آوریل استفاده از این واکسن متوقف و تحقیقات در این باره کامل شود.
در نهایت محققان اعلام کردند، مزیت تکدوزه بودن جانسون جانسون سنگینتر از ریسک بسیار نادر ایجاد لخته خون است، البته به شرطی که در این باره اطلاعات کافی به واکسنزنندگان داده شود.
سازمان دارو و غذای آمریکا در هفته جاری اعلام کرد که موارد ایجاد لخته خون پس از واکسن جانسون جانسون همچنان بسیار نادر است اما از بهار امسال تا کنون موارد بیشتری اضافه شده است.
به گزارش این نهاد، ایجاد لخته خون بیشتر در زنان بین ۳۰ تا ۴۹ ساله مشاهده شده و میزان آن یک مورد در هر ۱۰۰ هزار دوز واکسن بوده است.
دو واکسن دیگری که در آمریکا مجوز گرفتهاند، بیونتک-فایزر و مدرنا، ارتباطی با ایجاد لخته خون نداشتهاند. واکسن آسترازنکا در ایالات متحده مجوز ندارد.
واکسیناسیون ترکیبی
سازمان بهداشت جهانی ایرادی در این نمیبیند که افراد در دوز اول و دوم با واکسنهای متفاوت واکسینه شوند. اما دفتر این سازمان در ژنو اعلام کرده که هنوز مطالعات کافی در مورد مزایا و معایب واکسیناسیون نوبت سوم با مواد دارویی متفاوت نسبت به واکسیناسیون اولیه در دسترس نیست.
این نهاد بینالمللی هنگام ارائه توصیهها، بر اساس اینکه کدام یک از سه نوع واکسن برای اولین واکسیناسیون استفاده شده است، تمایز قائل میشود: واکسن نوع MRNA مانند بیونتک-فایزر یا مدرنا، واکسن نوع وکتور مانند آسترازنکا یا جانسون جانسون و واکسنی با ماده غیرفعال مثل واکسنهای چینی سینوفارم و سینوواک. این دو واکسن چینی از سوی سازمان بهداشت جهانی تنها مجوز برای استفاده در موارد ضروری گرفتهاند و در اتحادیه اروپا نیز مجوز ندارند.
شورای مستقل مشورتی سازمان بهداشت جهانی توصیه کرده کشورهایی که دوز اول را از نوع MRNA استفاده کردهاند میتوانند برای دوزهای بعدی از نوع وکتور استفاده کنند.
کشورهایی که در دوز اول از نوع وکتور استفاده کردهاند برای دوزهای بعدی میتوانند از MRNA استفاده کنند و کشورهایی که در دوز اول از نوع غیرفعال استفاده کردهاند برای دوزهای بعدی هر دو نوع وکتور و MRNA را میتوانند استفاده کنند.
رییس این شورای مشورتی تاکید کرده که استفاده از یک نوع ماده واکسنی برای دوز اول و دوم بهتر است و ترکیب واکسنهای مختلف تنها زمانی مطرح است که مواد کافی از تولیدکننده یکسان در دسترس نباشد.
دویچه وله
انتهای پیام/
منابع خارجی