هفت دسامبر روز جهانی پشمک!

1400/09/16 - 15:40 - کد خبر: 55487 نسخه چاپی

نصر: پشمک شیرینی است که با کثرت ورزش و کشش چون موی و پشم سازند. پشمک ایرانی با پشمک هایی که امروزه در شهر بازی ها به فروش می رسد تفاوت داشته و نوع طبخ آن هم متفاوت است که امروزه به پشمک یزدی شهرت دارد و به احتمال زیاد باید منشاء آن در شهر یزد باشد.

به گزارش نصر، اما پشمک پُفی با عبور جریان هوای گرم و مرطوب از روی شکر درست می‌شود. هنگامی که هوای گرم به شکر برخورد می‌کند آن را به صورت نیمه جامد درمی‌آورد. پس از آن به دلیل برخورد جریان ممتد هوای گرم با بلورهای نیمه جامد شکر و همچنین وجود رطوبت هوا، بلورها به صورت رشته‌هایی بلند و باریک درمی‌آیند.
برای مصرفِ بلافاصله پس از تولید، این رشته‌ها را بیشتر به دور تکه‌ای از چوبی خیس می‌پیچند و برای مصارف به صورتی دیگر پشمک را به شیوه‌های گوناگونی بسته‌بندی می‌کنند. گاهی به شکر مورد استفاده در فرایند تولید پشمک موادی دیگر را مانند اسانس‌های میوه‌ها، قهوه، کاکائو و زعفران می‌افزایند.
پشمک سفید رنگ است اما گاهی به آن رنگ های خوراکی می‌افزایند و پشمک‌هایی رنگی یا رنگارنگ تولید می‌کنند. پشمک در زبان روزمره به عنوان کنایه نیز مورد استفاده قرار می‌گیرد.
 
 
روز جهانی پشمک چه روزی است؟
در ایالات متحده آمریکا روز ۷ دسامبر هر سال روز ملی پشمک ( National Cotton Candy Day) نام گذاری شده‌است.
در ایران نیز پس از جنگ جهانی دوم پشمک وارد ایران شد و در شهر بروجرد برای اولین بار تهیه شد که به آن پشمینه گفته میشد.
اکنون نیز چندین کارگاه پشمک و ارده در شهر بروجرد فعال است.
 
16 آذر روز پشمک
16 آذر روز پشمک است که این یکی از مناسب‌های غیر ایرانی است که به مرور زمان جهانی شده و کشور های مختلفی این روز را به مناسبت تولید پشمک گرامی میدارند و هر سال با خریدن پشمک آن راجشن میگیرند.

پشمک چیست؟
پَشمک تنقلاتی حجیم است که از شکر تهیه می‌شود. پشمکی با دو رنگ،یک پشمک آبی و یک پشمک صورتی است.
پشمک با عبور جریان هوای گرم و مرطوب از روی شکر درست می‌شود. هنگامی که هوای گرم به شکر برخورد می‌کند آن را به صورت نیمه جامد درمی‌آورد.
پس از آن به دلیل برخورد جریان ممتد هوای گرم با بلورهای نیمه جامد شکر و همچنین وجود رطوبت هوا، بلورها به صورت رشته‌هایی بلند و باریک درمی‌آیند.
برای مصرفِ بلافاصله پس از تولید، این رشته‌ها را بیش‌تر به دور تکه‌ای از چوبی خیس می‌پیچند و برای مصارف به صورتی دیگر پشمک را به شیوه‌های گوناگونی بسته‌بندی می‌کنند.گاهی به شکر مورد استفاده در فرایند تولید پشمک موادی دیگر را مانند اسانس‌های میوه‌ها، قهوه، کاکائو و زعفران می‌افزایند
پشمک سفید رنگ است اما گاهی به آن موادی رنگی می‌افزایند و پشمک‌هایی رنگی یا رنگارنگ تولید می‌کنند. پشمک در زبان روزمره به عنوان کنایه نیز مورد استفاده قرار می‌گیرد. پس از جنگ جهانی دوم و ورود پشمک به ایران در شهر بروجرد برای اولین تهیه شد که به ان پشمینه گفته میشد و هم اکنون نیز در شهر بروجرد به همراه کارگاه های ارده پزی کارگاه های تولید پشمک وجود دارد.

تاریخچه بوجود آمدن پشمک
تعداد زیادی ادعا درمورد اصل و نسب و اولین تولید کننده های پشمک وجود دارد. در بعضی منابع دنباله شکلی از شکر چرخیده شده در اروپا در قرن نوزده گرفته شده است. در همان زمان شکر چرخیده شده یک کار پر هزینه و پر تلاش بوده و عمدتا در دسترس مردم متوسط نبوده است.  

اولین پشمک در جهان چگونه و در چه کشوری کشف شد؟
به عقیده ی دیگران شکر چرخیده شده در اوایل قرن ۱۵ ام اصل و نسب ایتالیایی دارد. ماشین چرخاننده ی شکر - یا همان دستگاه تولید پشمک “آب نبات پنبه ای” در ۱۸۹۷ توسط دندانپزشکی به نام ویلیام موریس و شیرینی فروشی به نام جان سی وارتون اختراع شد.
و اولین عرضه برای حضار گسترده ای در یک نمایشگاه جهانی در سال ۱۹۰۴ با نام “پری نخی” موفقیت بزرگی همراه با فروش ۶۸۶۵۵ هزار بسته به قیمت ۲۵سنت برای هر جعبه(معادل ۷دلار امروزی برای هر جعبه) بود.
ژوزف لاسکائوکس یک دندان پزشک اهل نیوارلان ، در ایالت لوویزیانا هم یک اختراع مشابه دستگاه پشمک سازی در سال ۱۹۲۱ داشت.در حقیقت لاسکائوس با نام نهادن اختراع خود به شیرینی شیرین “آبنبات پنبه ای” و “پری نخی ” کار خود را کمرنگ کرد ولی با این حال این نام در استرالیا حفظ می شود.
در سال ۱۹۷۰ یک ماشین اتوماتیک پشمک چوبی ساخته شد، که هم محصول را تولید میکرد و هم آن را بسته بندی میکرد.این ساخت باعث شد که تولید این محصول (پشمک)آسانتر و در دسترس برای فروش در کارناوال ها، نمایشگاه ها و مغازه ها در همان سال بشود.
توتسی رول(Tootsie Roll )کانادا با مسئولیت محدود که بزرگترین کارخانه تولید آبنبات پنبه ای جهان است بسته هایی با طمع دهنده میوه ای به نام Fluffy Stuff می سازد.
روز ملی جشن برای پشمک در ایالات متحده ۷ دسامبر می باشد.
انتهای پیام/
هفت دسامبر روز جهانی پشمک! منابع محلی


نظرها بسته شده اند

نمایش 0 نظر

پژوهشیار