گزارش/
اشتغالزایی بانوی تبریزی با پرورش آلوئه ورا/ وقتی فعل خواستن صرف شد
نصر: فاطمه نوحی لاله، بانوی مددجوی تبریزی است که از سال ۱۳۹۰ در زمینه کشت گلخانهای فعالیت داشته و در حال حاضر در پرورش آلوئه ورا دستی توانا دارد و توانسته است در این حوزه اشتغالزایی کند.
به گزارش نصر، از قدیم گفتهاند از تو حرکت از خدا برکت؛ توکل بر خدا و داشتن عزم و ارادهای راسخ، موانع پیش رو را از بین میبرد و آدمی پلههای ترقی و پیشرفت را یکی پس از دیگری میپیماید.
علاقه شرط اول برای رسیدن به موفقیت است، این را بانوی خوش ذوق تبریزی میگوید که سالهای متمادی است بذرهای امید را در خاک پرورش میدهد و همواره به خداوند توکل کرده است. او معتقد است که اگر علاقه همراه همیشگی ما در انجام هر کاری باشد هیچوقت سختیها حریف ما نمیشوند و سالهای متمادی با همین اراده و عزم راسخ، قدم در مسیری نهاده است و به امید توسعه فعالیت خود، شب و روز ندارد.
اگر گذرتان به جاده آذرشهر بیفتد همه از بانوی خوش ذوق تبریزی صحبت میکنند که دستی توانا در کشاورزی دارد و سالهای متمادی است که روزی خود را از همین راه به دست میآورد.
فاطمه نوحی لاله بانوی مددجوی تبریزی است که رفاقتی دیرینه با خاک دارد؛ این بانوی ۳۹ ساله تبریزی از اوایل کودکی علاقه بسیاری به کشاورزی داشته و حتی کمک دست پدر خود نیز بوده است و حالا همین علاقه و اراده، منجر به شکوفایی استعداد خود و اشتغالزایی در بخش کشاورزی شده است.
این بانوی مددجوی تبریزی، کشت گلخانهای را از سال ۱۳۹۰ آغاز کرده است و بعد از پیمودن راههای بسیاری توانسته است برای خود، گلخانهای دست و پا کند. این بانوی کارآفرین در حال حاضر به پرورش آلوئه ورا مشغول است و در کنار آن، به تهیه مربای آلوئه ورا نیز همت گماشته است.
ما نیز به سراغ این بانوی فعال و علاقه مند به حوزه کشاورزی رفتیم تا سیر تا پیاز احداث این گلخانه و پرورش آلوئه ورا را از زبان خود او بشنویم.
به کشاورزی علاقه بسیاری داشتم
نوحی لاله گفت: من متولد سال ۱۳۶۰ هستم و تحصیلات خودم را در رشته کارشناسی معماری به اتمام رسانیدهام و موفق به کسب اخذ مدارک کامپیوتر و کشت کار گلخانهای از آموزشگاه فنی و حرفهای نیز شدهام.
وی ادامه داد: کشت کار گلخانهای را در سال ۱۳۹۰ آغاز کردهام و خیار اولین محصول ما در گلخانهای بود که در همین سال توسط پدرم احداث شده بود اما از سال ۱۳۹۹ با کمک پدرم کاشت آلوئه ورا را آغاز کردیم که بعد از گذشت یک سال به بهرهبرداری رسید.
این بانوی کارآفرین افزود: شغل پدرم کشاورزی بود و من نیز به صورت عملی در این شغل فعالیت داشتم تا اینکه همین علاقه باعث شد تا این شغل را به صورت حرفهای یاد بگیرم و به سمت اشتغالزایی روی آورم.
نوحی لاله بیان کرد: همان طور که گفتم خیار، اولین محصولی بود که در این گلخانه کاشتیم اما متأسفانه به دلیل نبود برق و گاز مجبور شدیم تا به سمت پرورش سبزیجات برویم تا اینکه بعد از رسیدن برق و گاز به این منطقه، به اخذ پروانه بهره برداری برای کاشت گیاهان دارویی و آلوئه ورا اقدام کردم.
وی گفت: کاشت آلوئه ورا را با کمک و مشاوره دکتر رحیم کاظمی و در نهایت بعد از آنالیز آب و خاک آغاز کردیم و هدفم این است که کاشت این محصول را توسعه دهم و حتی در روزهای آتی با استفاده از دستگاه آب شیرین کن، در زمینه پرورش گل و گیاه نیز فعالیت داشته باشم.
نیاز مبرم به استفاده از سوخت گاز
این بانوی مددجوی تبریزی ادامه داد: این کار را با سرمایه اولیه ۱۰۰ میلیون تومان آغاز کردهام و با اعلام امکانات موجود و همچنین اشتغالزایی در حوزه کشاورزی، موفق به اخذ وامهای خوداشتغالی از سوی کمیته امداد استان آذربایجان شرقی شدم و سپس با یاری خداوند متعال، به راحتی گلخانه را به مرحله تولید انبوه رسانیدم.
وی گفت: علاقه اولین شرط موفقیت در کار است و همین موجب میشود تا با وجود تمام مشکلات، به کار خود ادامه دهم.
این بانوی مددجوی تبریزی افزود: با وجود اینکه از سهمیه گازوئیل برخوردار هستیم اما چرا زمانی که گاز در کشور ما وجود دارد باید از گازوئیل استفاده کنیم چرا که به دلیل وجود خطرات احتمالی ناشی از سوخت گازوئیل، مجبور هستم تا شبها نیز در اینجا بمانم و این در حالی است که اگر از سوخت گاز استفاده کنیم دیگر نیازی به نگهبانی شبانه نیست.
نوحی لاله افزود: از حمایتهای مسئولان تشکر میکنم اما ای کاش از تولید کنندگان، بیشتر از این حمایت کنند و به راحتی تمامی امکانات را در اختیار آنان قرار داده و راه را برای تولید آنان هموار کنند تا از این رو تولیدکنندگان نیز به راحتی قادر باشند تا در عرصه تولید، خودی از خود نشان دهند و به سمت اشتغالزایی روی آورند.
وی گفت: از دیگر مشکلات موجود در حوزه کشاورزی، افزایش قیمت کودهای آلی است. متأسفانه دست تولیدکنندگان از سود نهایی یک محصول کوتاه است و در این میان سود بیشتر نصیب واسطه گران و دلالان میشود.
باردهی ۲۰ کیلویی آلوئه ورا و فروش آن به سایر شهرستانها
این بانوی کارآفرین بیان کرد: اگر فردی تمام تلاش خود را به کار گیرد و شرایط گلخانه اعم از رطوبت، دما و نحوه آبیاری را به خوبی مدیریت کند به طور میانگین و سالیانه به باردهی ۲۰ کیلویی آلوئه ورا خواهد رسید و حتی در صورت رسیدگی بهتر، قابل افزایش نیز خواهد بود.
نوحی لاله ادامه داد: باردهی و برداشت آلوئه ورا در فصل گرماست و در فصل سرما نیز باید دمای گلخانه حدود ۲۵ تا ۳۰ درجه باشد که در این حالت نیز از وسایل گرمایشی استفاده میکنیم.
این بانوی مددجوی تبریزی گفت: محصولات گلخانه اکثراً به سایر شهرستانها، بازار تبریز و حتی عطاریها به فروش میرسد.
وی افزود: این گلخانه ۷۰۰ متر است و تاکنون من و پدرم توانستهایم با کمک همدیگر به خوبی مدیریت کنیم اما در فصل برداشت و وجین کاری که حجم کاری، زیاد است کارگر استخدام میکنیم.
این بانوی کارآفرین گفت: از مسئولان حاضر در شرکت گاز استان و سازمان آب منطقهای آذربایجان شرقی تقاضا دارم تا از نزدیک از این گلخانه بازدید کنند و برخی از مسیرها را برای ما هموار کنند چرا که این تولید ملی است و ما هم قصد داریم از منابع طبیعی کشور خود استفاده کنیم.
لزوم حمایت بیشتر مسئولان از تولیدکنندگان
نوحی لاله بیان کرد: ای کاش خود مسئولان از تولیدکنندگان حمایت کنند و پیگیر فعالیت آنان باشند و سعی کنند تا استعدادهای آنان را نیز شکوفا کنند چرا که در این صورت، تولیداتی در کشور به راه انداخته میشود که افتخاری برای کشور و حتی استان آذربایجان شرقی خواهد بود.
بانوان نباید هیچوقت خود را نادیده بگیرند بلکه باید به استعدادهای خود دقت کنند
این بانوی مددجوی تبریزی معتقد است: بانوان نباید هیچوقت خود را نادیده بگیرند بلکه باید به استعدادهای خود دقت کنند و از خانوادهها تقاضا دارم که هیچوقت استعداد فرزندان خود نادیده نگیرند.
نوحی لاله گفت: من از پدر و مادر خودم تشکر میکنم که تمامی امکانات خود را در اختیارم قرار دادند و توانستم خودم را در عرصه تولید به خوبی نشان دهم. بعد از یاری خداوند متعال، قرار دادن امکانات پدر و مادرم و همچنین با شناسایی و شکوفایی استعدادهایم توانستم روز به روز پیشرفت کنم.
هنوز هم که هنوز است دستانی توانا، با وجود تمام مشکلات به خدا توکل کردهاند تا با توسعه فعالیت خود، دستان بیشتری را به یاری بخوانند از این رو تولید ملی نیازمند حمایتهای بیشتر از سوی مسئولین است تا موانع، سد راه تولیدکنندگان نباشد.
آناهیتا رحیمی
انتهای پیام/
خبرگزاری مهر