طرز تهیه فالوده شیرازی | دسری خنک برای روزهای گرم
نصر: این روزها نه میتوانیم به شیراز سفر کنیم و فالودههای شیرازی را نوش جان کنیم؛ نه میتوانیم به فالودههای بستنیفروشیها و... اعتماد کنیم. بهترین کار این است که در خانه دست به کار شویم و خودمان فالوده درست کنیم.
به گزارش نصر، فالوده یکی از دسرهای سنتی و قدیمی ایرانی محسوب میشود که طرفداران بسیار دارد.
این دسر خوشمزه به صورت تنها یا با بستنی سنتی سرو میشود. معروفترین نوع فالوده متعلق به شهر شیراز است که با نام فالوده شیرازی شناخته میشود.
طبق برخی شواهد، قدمت این دسر یخی شگفتانگیز به ۴۰۰ سال قبل از میلاد برمیگردد. مشخص نیست که در گذشتههای بسیار دور به چه طریقی تهیه و مصرف میشده است و مواد تشکیلدهنده آن چه بوده است.
در فرهنگ معین آورده شده که در گذشته فالوده به خوراکی گفته میشد که از پختن پودر بادام و شکر پخته میشده است و این موضوع حکایت از آن دارد که فالوده در زمانهایی از تاریخ با روش و موادی کاملاً متفاوت تهیه میشده است. اما فالوده به سبک کنونی قدمتی به اندازه یک قرن دارد.
مواد لازم
نشاسته: ۳۰۰ گرم
آب: ۴ پیمانه
شکر: یک پیمانه
لیموی تازه: یک عدد
گلاب: نصف پیمانه
شربت آلبالو: به مقدار لازم
طرز تهیه و دستور پخت
مرحله اول
ابتدا یک قابلمه مناسب را انتخاب کنید و دو پیمانه آب را درون آن بریزید و شکر را اضافه کنید، بر روی اجاق گاز قرار دهید. سپس شکر را هم بزنید تا در آب حل شود و صبر کنید تا آب شکر قوام پیدا کند.
مرحله دوم
در این مرحله گلاب را اضافه کنید و صبر کنید تا شربت چند بار قل بخورد. سپس آن را از روی اجاق گاز بردارید و بگذارید کنار تا خنک شود. سپس بعد از سرد شدن شربت آن را در یک کاسه مناسب بریزید و در فریزر قرار دهید تا یخ بزند.
مرحله سوم
بعد از یخ زدن شربت آن را از فریزر بیرون بیاورید و برای پودر کردن، آن را درون مخلوط کن بریزید. بعد از اینکه شربت یخزده را کاملا پودر کردید، دوباره آن را به صورت پودر شده در یخچال قرار دهید.
مرحله چهارم
حالا نوبت به درست کردن رشتههای فالوده است. ابتدا یک قابلمه را انتخاب کنید و دو لیوان آب به آن اضافه کنید. سپس نشاسته را به آن اضافه کنید و قابلمه را بر روی اجاق گاز با حرارت ملایم قرار دهید، تا آب به تدریج تبخیر شود و نشاسته باقی مانده کشدار و غلیظ شود. سپس برای ایجاد رشتههای نازک نشاسته از یک آبکش با سوراخهای ریز کمک میگیریم. نشاسته کشدار و غلیظ را در آبکش بریزید و با فشار بر روی نشاستهها باعث شوید تا از سوراخهای ریز آبکش رد شوند. در زیر آبکش کاسهای پر از یخ قرار دهید تا رشتههای نازک روی یخها ریخته شود. توجه کنید که بهتر است که از یک آبکش با سوراخهای ریز تراستفاده کنید تا فالوده شما ریز تر و زیباتر شود.
مرحله پنجم
بعد از خروج رشتهها از آبکش و ریختن آنها روی یخ، خوب یخ را هم بزنید تا رشتهها سفت شوند. سپس یخهای یخزده را در یک کاسه مناسب بریزید و رشتهها را بهآرامی از یخ بیرون بیاورید و به کاسه حاوی یخ پودر شده اضافه کنید و آن را بهخوبی مخلوط کنید. تا فالوده در همه جای یخ قرار بگیرد.
مرحله ششم
فالوده را در یک کاسه بریزید و به آن آب لیموی تازه را با کمی شربت آلبالو اضافه کنید و به دلخواه تزیین کنید.
انتهای پیام/
منابع محلی