سازمان فناوری اطلاعات از دو سامانه رونمایی کرد:

احراز هویت معتبر در فضای مجازی برای تمام کاربران

1400/02/25 - 16:57 - کد خبر: 43907 نسخه چاپی

نصر: سازمان فناوری اطلاعات از دو سامانه احراز هویت معتبر در فضای مجازی (سماوا) و سامانه جهانی بین مردم و دستگاه‌های اجرایی (پیام ایران) رونمایی کرد. به طوری که فرآیندهای احراز هویت در سامانه سماوا ایمنی‌سازی شده و از افشای اطلاعات کاربران جلوگیری می‌کند.

به گزارش نصر، سازمان فناوری اطلاعات ایران، در یک مراسم مجازی از دو سامانه مهم «سماوا» و «پیام ایران» رونمایی کرد.
«ناصر اسماعیلی» مدیر پروژه سامانه سماوا درباره این سامانه گفت: با توجه به این که سال‌های اخیر و رشد روز افزون سرویس‌ها و خدماتی که روی بستر اینترنت ارائه شدند، اکثر افراد به دنیای دیجیتال ورود کردند و این مسئله اتفاقات زیادی را رقم زد.
وی افزود: این مسئله باعث به وجود آمدن فرصت‌ها و تهدیداتی شدکه از جمله تهدیدهای آن می‌توان به جعل هویت افراد و باج‌خواهی اشاره کرد که بسیاری از اندوخته‌های مالی مردم را به خطر می‌انداخت. در چنین شرایطی یکی از الزاماتی که نیاز بود در سازمان فناوری انجام دهیم، طراحی سامانه‌ای برای تأمین امنیت فرایندهای احراز هویت بود.
اسماعیلی تاکید کرد: سازمان فناوری اطلاعات همزمان با ابلاغ مصوبه نظام هویت معتبر در فضای مجازی به طراحی سامانه سماوا اقدام کرد. این سامانه از خطر جمع‌آوری و افشای اطلاعات در فضای مجازی جلوگیری می‌کند. سامانه سماوا اطلاعات هویتی پایه را به صورت یکپارچه در اختیار هر کاربر قرار می‌دهد. یکی از مشخصه‌های خوب این سامانه، مقیاس‌پذیر بودن، انعطاف‌پذیر بودن آن و کاهش پیچیدگی‌های احراز هویت است. این سامانه قابلیت توسعه دارد و تمام شناسه‌های هویتی را تحت پوشش قرار می‌دهد.
وی با بیان این که این سامانه شهریور سال گذشته راه‌اندازی شده است، گفت: اکنون تقریباً ۳۵ شرکت به این سامانه متصل هستند و نزدیک به ۲ میلیون و ۸۰۰ هزار نفر احراز هویت در آن صورت گرفته است. سامانه سماوا اطلاعات هویتی افراد در هر مرحله باتوجه به اهمیت فرآیند در حال انجام به دقت بررسی شده و از سازمان‌های مختلف استعلام گرفته و برای بالاترین سطح اطمینان از امضای دیجیتال استفاده می‌شود.
«بهنام ولی‌زاده» سرپرست معاونت دولت الکترونیکی سازمان فناوری اطلاعات نیز در ادامه گفت: فرآیندهای احراز هویت در سامانه سماوا ایمنی‌سازی شده و از افشای اطلاعات کاربران جلوگیری می‌کند. این سامانه پنجره واحد احراز هویت در فضای دیجیتال است و تمامی تامین‌کنندگان شناسه معتبر از این پنجره واحد استفاده می‌کنند.
ولی‌زاده گفت: کمیسیون عالی امنیت فضای مجازی کشور، سال گذشته تامین کنندگان شناسه هویت معتبر را مشخص کرد و بر اساس همان مصوبه سازمان ثبت احوال متولی اصلی تأمین کننده شناسه هویت برای اتباع داخلی، وزارت کشور برای اتباع خارجی و سازمان ثبت اسناد برای اشخاص حقوقی و شرکت‌ها تعیین کرد.
وی با بیان این‌که هدف از ایجاد این سامانه جلوگیری از افشای اطلاعات کاربران و مخاطرات ناشی از جمع‌آوری اطلاعات هویتی مردم است، تاکید کرد: برای سامانه مؤلفه‌های متفاوتی در نظر گرفته شده است. ابتدایی‌ترین قسمت احراز هویت در این سامانه تطبیق کد ملی با شماره تلفن همراه کاربران است. بعد از این مرحله فرایندهای استعلام دولتی از سازمان ثبت احوال و تطبیق عکس صورت می‌گیرد. کاربران برای احراز هویت در این سامانه باید صورت خود را مقابل دوربین لپ‌تاپ یا گوشی هوشمند قرار دهند تا سرور سماوا تصویر آن‌ها را با عکس ثبت شده در پرونده سازمان ثبت احوال مطابقت دهد.
ولی زاده درباره سامانه «پیام ایران» که دارای ماژول‌های زیادی است گفت: سامانه‌ کارپوشه و سرویس پیامی۴۰۴۰ از جمله ماژول‌های پیام ایران هستند. این سامانه بر اساس مصوبه جلسه شانزدهم شورای اجرایی فناوری اطلاعات در خصوص یکپارچه‌سازی تبادل داده بین مردم با دستگاه‌های اجرایی طراحی شده است. افراد حقیقی، افراد حقوقی و دستگاه‌های اجرایی قادر به استفاده از سامانه payam.iran.ir هستند.
سرپرست معاونت دولت الکترونیکی سازمان فناوری اطلاعات ادامه داد: در سامانه پیام ایران سرشماره ۴۰۴۰ در اختیار تمامی دستگاه‌های دولتی قرار گرفته و این نهادها باید طبق مصوبه شورای اجرایی فناوری اطلاعات پیامک‌های خود را از طریق این سرشماره برای مردم ارسال کنند. در چنین شرایطی از کلاهبرداری جلوگیری می‌شود.
انتهای پیام/
 احراز هویت معتبر در فضای مجازی برای تمام کاربران خبرگزاری ایرنا


نظرها بسته شده اند

نمایش 0 نظر

پژوهشیار