به گزارش نصر به نقل از ایسنا، صادق ضیائیان در نشست تخصصی نقد و بررسی عملکرد ستاد احیای دریاچه ارومیه که در دانشگاه ارومیه برگزار شد، ضمن اشاره به سامانه تعیین نیاز آبی حوضه دریاچه ارومیه اظهارکرد: هدف از طراحی این سامانه تولید محصولات زراعی و باغی با کیفیت، جلوگیری از هدر رفت آب برای کمک به احیای دریاچه ارومیه و افزایش بهره”وری است.
مدیرکل پیش”بینی و هشدار سریع سازمان هواشناسی با بیان اینکه از محل اعتبارات ستاد احیای دریاچه ارومیه هفت ایستگاه باران”سنجی و اتوماتیک در حوضه دریاچه راه”اندازی شده است،گفت: این ایستگاه”ها در طراحی سامانه نیاز آبی به ما کمک کرده است.
ضیائیان افزود: در سامانه تعیین نیاز آبی حوضه دریاچه ارومیه اطلاعات بلندمدت هواشناسی، پیش”بینی پنج روزه، اطلاعات خاک دشت”ها و اطلاعات ۲۴ ساعت گذشته ایستگاه”ها لحاظ شده است که از این طریق به محاسبه نیاز آبی محصولات زراعی و زمان آبیاری آن”ها برای جلوگیری از اتلاف آب کمک کرده است.
وی با بیان اینکه سامانه تعیین نیاز آبی به کشاورز پیشنهاد می”دهد که چه محصولی را بکارد که نیاز آبی کمتری داشته باشد و بتوانند صرفه”جویی بیشتری داشته باشند، تصریح کرد: این سامانه با استفاده از مدل”های GFS و WRF طراحی شده است.
مدیرکل پیش”بینی و هشدار سریع سازمان هواشناسی ادامه داد: برای طراحی سامانه تعیین نیاز آبی حوضه دریاچه ارومیه ۱۲ پارامتر دما، بیشینه و کمینه آن، بارندگی، رطوبت، تابش و... استخراج شده است.
ضیاییان در پایان ضمن تاکید بر اینکه باید برای استفاده از این سامانه در بین کشاورزان فرهنگسازی شود، گفت: در حال حاضر برای دشت مهاباد در تمام دریچه کانال”هایی که نقشه کاداستر داشتند میزان آب مورد نیاز بررسی شده است و حدود یک سال زمان نیاز داریم تا اعلام کنیم که این داده”ها با اطمینان بالایی درست است.
انتهای پیام/