خیز اپل برای ساخت نمایشگر با کیفیت تبلت

1400/02/06 - 13:33 - کد خبر: 41728 نسخه چاپی

نصر: شاید در نگاه اول، تفاوت چندانی میان آی‌پد پرو جدید با نسخه قبلی این شرکت به چشم نیاید، اما در حقیقت محصول امسال اپل به چند قابلیت مهم و ارتقایافته جدید مجهز شده است.

به گزارش نصر، به این معنی که از توان پردازشی بالاتر و مصرف انرژی کمتر به لطف برخورداری از تراشه M۱ بهره می‌برد. اپل پیش‌تر از این تراشه در محصولاتی چون مک‌بوک ایر، مک‌بوک پرو ۱۳ اینچی و مک مینی و آی‌مک ۲۰۲۱ استفاده کرده است.
از طرفی دیگر، مدل‌های سلولار این تبلت از فناوری ۵G پشتیبانی می‌کنند و دوربین جلویی نیز از قابلیت زوم و در فوکوس قرار دادن کاربر در حین برقراری تماس‌های ویدئویی برخوردار است. اما جدای از همه این به‌روزرسانی‌ها، آی‌پد پرو ۹/ ۱۲ اینچی جدید به یک ویژگی فنی متمایز مجهز شده و آن چیزی نیست جز نمایشگر Liquid Retina XDR.
نمایشگری جدید که از مینی LED برای روشنایی بیشتر و کنتراست بالاتر بهره می‌برد و پیش‌تر در هیچ‌یک از آی‌پدها یا مک‌های اپل مشاهده نشده است. طبق گفته اپل، آی‌پد پرو ۹/ ۱۲ اینچی می‌تواند تا حداکثر روشنایی هزار نیتی را ارائه دهد.
همچنین درحال نمایش محتوای HDR این میزان روشنایی می‌تواند تا ۱۶۰۰ نیت نیز ارتقا یابد. این یعنی، روشنایی بیشتر از اکثر تلویزیون‌های ۴K HDR بازار. برای مقایسه بد نیست بدانید که آی‌پد پرو قبلی اپل از حداکثر روشنایی ۶۰۰ نیتی بهره می‌برد و این عدد در مک‌بوک پرو ۱۶ اینچی این شرکت نیز برابر با ۶۰۰ نیت است.
حتی ‌آی‌مک ۲۴ اینچی جدید این شرکت نیز که به همراه این آی‌پد پرو معرفی شد، از حداکثر روشنایی ۵۰۰ نیتی برخوردار است. البته نمایشگر آی‌فون ۱۲ پرو از لحاظ عملکرد به نمایشگر آی‌پد پرو جدید نزدیک‌تر است به‌طوری‌که حداکثر روشنایی آن برابر با ۸۰۰ نیت عنوان شده و در حالت HDR این عدد به ۱۲۰۰ نیت خواهد رسید.
اما اپل فعلا تمایلی به استفاده از پنل‌های OLED در تبلت‌های خود ندارد و شاید دلیل آن میزان روشنایی بالای مینی LED باشد. از سوی دیگر، این آی‌پد پرو به لطف نمایشگری که به آن مجهز شده می‌تواند طول عمر باتری ۱۰ ساعته را به ارمغان آورد.
اما مینی LED چیست؟ در پاسخ باید گفت برخلاف پنل‌های OLED که تک‌تک پیکسل‌ها به‌صورت جداگانه روشن می‌شوند و در زمان عدم نیاز، به‌طور کامل خاموش خواهند شد، مینی LED را می‌توان یک به‌روزرسانی یا ارتقا در نمایشگرهای LCD دانست که اخیرا مورد توجه برخی شرکت‌ها قرار گرفته است.
تفاوت مینی LED در اندازه و کمیت LEDهای پشت نمایشگر است. اپل در خلال کنفرانس Spring Loaded خود که چند روز قبل برگزار شد، اعلام کرد آی‌پد پرو قبلی این شرکت به
۷۲ LED مجهز بود اما در آی‌پد پرو جدید این شرکت که به نمایشگر Liquid Retina XDR مجهز شده از ۱۰ هزار ال‌ای‌دی استفاده شده است. این دستاورد از طریق کوچک‌‌سازی LEDها حاصل شده به این معنی که اندازه آنها تا ۱۲۰ برابر کوچک‌تر شده است.اما اپل تنها شرکتی نیست که از مینی LED در محصول خود استفاده کرده است. این فناوری پیش‌تر در برخی تلویزیون‌ها نیز مشاهده شده است.
شرکت RCL از جمله این شرکت‌هاست که برای اولین بار در سال ۲۰۱۹ از فناوری مذکور در برخی محصولات خود استفاده کرد و طولی نکشید که شرکت‌های سامسونگ و ال‌جی نیز به استفاده از مینی LED در برخی تلویزیون‌های خود روی آوردند.
شرکت TCL در توضیح ارتقای قابلیت‌های بصری در تلویزیون‌های مجهز به مینی LED خود می‌گوید: تلویزیون‌های LED LCD دارای دو بخش از نمایشگر هستند که برای خلق تصویر، با یکدیگر ادغام می‌شوند. بخش LCD نمایشگر، تصویر را ایجاد می‌کند و بخش LED نیز نور را خلق و تصویر را روشن می‌کند که چشم شما می‌تواند آن را ببیند.
بنابراین، مزیت هزاران مینی LED که به‌صورت دقیق در کنار هم قرار گرفته‌اند، این است که نور قوی‌تری در میان نمایشگر توزیع می‌شود و افزایش کنتراست و وضوح و همچنین رنگ‌های اشباع را به‌دنبال خواهد داشت.
در این میان اما شاید برخی‌ها عبارت میکرو LED به گوششان خورده باشد. این فناوری نمایشگر یک گام جلوتر از مینی LED است و تمامی ‌مزیت‌های نمایشگرهای مینی LED را در خود دارد و حتی فراتر از آن نیز عمل می‌کند.
با این حال هنوز این فناوری آنچنان که باید و شاید توسعه ‌نیافته و حتی شرکت‌ بزرگی چون سامسونگ که پیشگام در زمینه توسعه نمایشگر محسوب می‌شود، نتوانسته از این فناوری در تلویزیون‌های فوق پیشرفته خود استفاده کند.
انتهای پیام/
خیز اپل برای ساخت نمایشگر با کیفیت تبلت روزنامه دنیای اقتصاد


نظرها بسته شده اند

نمایش 0 نظر

پژوهشیار