برگزاری اولین همایش بینالمللی خواجه رشیدالدین فضلالله همدانی در تبریز
نصر: مدیرکل اوقاف و امور خیریه آذربایجان شرقی از برگزاری اولین همایش بینالمللی خواجه رشیدالدین فضلالله همدانی در تبریز با مشارکت دانشگاههای استان و به ویژه دانشگاه تبریز و با محوریت وقف و علمالادیان خبر داد.
به گزارش نصر، حجتالاسلام والمسلمین دکتر سید شهابالدین حسینی در گفتوگویی با تاکید بر اینکه احیای مجموعه ربع رشیدی آرمان ما است، اظهار کرد: تلاش میکنیم تا تبریز به عنوان اولین شهر دانشگاهی کشور، مجموعه ربع رشیدی و موقوفات خواجه رشیدالدین فضلالله همدانی در حوزههای مختلف بازخوانی و معرفی شود.
وی، اندیشههای علمی خواجه رشیدالدین فضل الله همدانی، اندیشههای کلامی خواجه رشیدالدین فضل الله همدانی، مسئله جبر و قدر از منظر خواجه رشیدالدین فضل الله همدانی، مسئله خیر و شر از منظر خواجه رشیدالدین فضل الله همدانی، چیستی توحید (اسقاط اضافات یا اضافة الاضافات) بررسی دِلالی حدیث نبوی(ص) و أنا مدینه العلم و علیٌّ بابها با تکیه بر اندیشههای فضل الله همدانی را از محورهای اول این همایش عنوان کرد.
دکترحسینی، گفت: راهکارهای احیاء موقوفات ربع رشیدی، تطور تاریخی موقوفات ربع رشیدی و نقش احیای مجدد آن در شکوفایی علم و دین، مسائل فقهی-حقوقی مرتبط با مجموعه ربع رشیدی، بررسی فقهی تکلیف موقوفات پس از زوال موقوف علیه، تکلیف فقهی-حقوقی موقوفات ربع رشدی، تحلیل فقهی مفاد وقفنامه ربع رشیدی، وقفنامه ربع رشیدی از چشم انداز زمینه یابی مطالعات دینی و هدفگذاری، بازشناسی وقفنامه ربع رشیدی و بازشناسی مؤسسات خیریه خواجه رشیدالدین را از مباحث محور دوم این همایش به شمار میآیند.
وی، جایگاه علم الأدیان در عصر رشیدالدین فضل الله همدانی، طبقه بندی علوم دینی در تمدن اسلامی و عصر رشیدالدین فضل الله همدانی، مکاتب فلسفی عصر رشیدالدین فضل الله همدانی، مکاتب کلامی عصر رشیدالدین فضل الله همدانی، مکاتب فقهی عصر رشیدالدین فضل الله همدانی، حوزههای علمیه در عصر خواجه رشیدالدین، نقش وقف در گسترش علم الأدیان، تأثیر تحولات مذهبی دوره ایلخانان بر رسمیت تشیع در ایران را از مباحث محور سوم این همایش عنوان کرد.
وی اظهار کرد: یافتهها و دستاوردهای کاوشهای باستان شناختی فصلهای اول تا سوم هیأت بینالمللی ربع رشیدی،یافتهها و دستاوردهای مطالعات باستان سنجی فصلهای اول تا سوم هیأت بینالمللی ربع رشیدی، یافتهها و دستاوردهای مطالعات حفاظتی و مرمتی فصلهای اول تا سوم هیأت بینالمللی ربع رشیدی، یافتهها و دستاوردهای مطالعات تاریخ هنر و معماری فصلهای اول تا سوم هیأت بینالمللی ربع رشیدی از مباحث محور چهارم این همایش به شمار میآیند.
حسینی با بیان اینکه در راستای برگزاری این همایش، مجوزهای لازم را برای چاپ مقالات ISC (پایگاه استنادی علوم جهان اسلام) اخذ شده است، افزود: این همایش در راستای احیای مجموعه ربع رشیدی و معرفی تبریز به عنوان اولین شهر دانشگاهی وقفی ایران با پیشینه 700 ساله برگزار خواهد شد.
وی در خاتمه با تاکید بر اینکه طبقبرنامهریزیها این همایش در نیمه دوم سال جاری برگزار شده و فراخوان همایش نیز در شهریور ماه منتشر خواهد شد، ادامه داد: اگر شیوع کرونا فروکش کرده و اجازه برگزاری همایش را داشته باشیم، این همایش در دی ماه برگزار خواهد شد، در غیر این صورت برگزاری همایش به زمانی که ستاد مبازره با کرونا اجازه دهد، موکول خواهد شد.
انتهای پیام/
خبرگزاری ایسنا