یادداشت/
رد پای تکنولوژی در مبارزه تایوان با کرونا
نصر: تایوان با وجود فاصله ۱۳۰ کیلومتری از چین، کمترین آمار مبتلا به بیماری کرونا را داشت و به عنوان کشوری موفق در شکست این بیماری زبان زد جهان شد و در حال ارائه راهکارهای موثر برای مقابله با کرونا به کشورهای درگیر با این بیماری است.
به گزارش نصر، تایوان با تدابیری که در چند حوزه مختلف اتخاذ کرد، باعث شد این جزیره به رغم نزدیکی به چین و با داشتن ۲۳ میلیون نفر که بیش از ۸۵۰ هزار نفر آنها در چین مشغول به کار هستند و به صورت مداوم در حال رفت و آمد بین مرزی می باشند، جزو موفق ترین مناطق در مهار کرونا باشد.
درست است که تایوان بعد از فراگیر شدن کرونا در چین، به سرعت شروع به تدابیر نظارتی و کنترلی بر مسافران در ورودی های این جزیره بخصوص فرودگاه ها نمود، اما رمز موفقیت این کشور در رو در رویی با کرونا تنها در کنترل مرزهای دریایی و هوایی، شناسایی بیماران، قرنطینه بیماران دارای علایم کرونا و یا شناسایی بیماران مشکوک نبود، بلکه استراتژی ضد کرونا تایوان با استفاده از ترکیبی از عکسالعمل زود هنگام، اقدامات پیشگیرانه و به اشتراک گذاری اطلاعات با مردم و مهم تر از همه استفاده از فناوری در قالب تحلیل دادهها، بزرگ داده ها(big data)، سیستم عاملهای آنلاین، سیستم ردگیری بیمار و مجموعه از تکنولوژی های حوزه هوش مصنوعی بوده است.
یک کشور و هزار قابلیت فناورانه؛ یکی از مهمترین شاخههای حوزه تکنولوژی در عصر حاضر، هوش مصنوعی است و بهنظر میرسد در این میان، تایوان به اهمیت موضوع پی برد و با توجه به توانمندیهای بسیار این کشور در حوزه های مختلف فناوری، از ابزارهای فنی برای مقابله با شیوع کرونا استفاده کرد که این اقدامات شامل استفاده از دادهها برای تجزیه و تحلیل و ایجاد بسترهای نرم افزاری برای اطلاع رسانی به عموم مردم و کمک به کادر درمان است.
تجربه ای که به قدرت تبدیل شد؛ تایوان بعد از همهگیری بیماری سارس در سال های ۲۰۰۲ و ۲۰۰۳ مرکز ملی فرماندهی بهداشت ملی (NHCC) را تأسیس کرد و با یکپارچهسازی اطلاعات در آن زمان توانستند ظرف مدت کوتاهی بحران سارس را مدیریت کنند و در حال حاضر نیز این مرکز وظیفه مقابله با کرونا را برعهده دارد.
اینگزارش می افزاید، در مقاله ای با عنوان " واکنش به کووید ۱۹ در تایوان با تجزیه و تحلیل داده های بزرگ ، فناوری جدید و آزمایش فعال (Response to COVID-19 in Taiwan with Big Data Analytics, New Technology, and Proactive Testing) که توسط محققان این کشور منتشر شد، نقش تکنولوژی و جزئیات این موفقت آمده است.
طبق این گزارش، محققان با جمع آوری داده هایی شهروندان تایوانی، مسافران این کشور، آمار مربوط به بیماران قطعی و مشکوک، کسانی که در بیمارستان و قرنطینه هستند، تجزیه و تحلیل علمی و بهداشتی انجام دادند، سپس زمانی که همه اطلاعات تکمیل شد یک نقشه الکترونیکی و راهنما منتشر شد، نقشه ای که به همه شهروندان تایوانی نشان می دهد که چه مکان هایی در معرض خطر بیشتری هستند، چه اقداماتی را باید انجام دهند و حتی در همین نقشه ها به مردم تایوان گفته می شد که از چه مکان هایی و در چه زمان هایی می توانند ماسک دریافت کنند.
همچنین دولت تایوان این داده ها را با دادههای مهاجرت و گمرک یکجا کرد و به پزشکان نیز گفت، تاریخچه سفر بیماران مشكوك را بررسی و شناسایی کنند و این اطلالات را در اختیار کلینیک ها، بیمارستان ها و داروخانه ها قرار داد.
این گزارش حاکی است، آندره تانگ وزیر فناوری اطلاعات تایوان نیز داده ها را مورد ارزیابی دقیق قرار داد و بکارگیری هوش مصنوعی در این زمان را برای این وزارتخانه بسیار مهم دانست.
چن چیانجن معاون رییس جمهوری تایوان نیزبا مشاهده این موفقیت ها، این وزیر و محققان را مورد تقدیر قرار داد و نقش آنها را در کنترل این ویروس در کنار هوش مصنوعی بسیار موثر دانست.
و تایوان، در شرایطی که بسیاری از کشورهای درگیری جدی با شیوع کرونا دارند و الگوهای رفتاری آنها مورد انتقاد قرار میگیرد، موفق عمل کرد و با واکنش به موقعی برای مقابله با این ویروس درس های خوبی را به جا گذاشت.
انتهای پیام/
گلناز پورنامی