در پی شیوع ویروس کرونا؛

فناوران اردبیلی در صحنه مقابله با کرونا

1398/12/17 - 11:15 - کد خبر: 16051 نسخه چاپی

نصر: شیوع ویروس کرونا در کشور و عزم عمومی در مقابله با آن باعث شد تا فناوران و فعالان عرصه دانش‌بنیان استان اردبیل نیز به تکاپو افتاده و در همین مدت کوتاه ابتکارات و ابداعات قابل‌توجهی داشته باشند.

به گزارش نصر به نقل از ایرنا، فعالان عرصه فناوری استان اردبیل با توجه به رویارویی نزدیک جامعه پزشکی و پرستاری با ویروس کرونا ابداعات خود را برای تامین امنیت و ایمن‌سازی این قشر از خادمان مردم اختصاص داده و توانستند ابزارهایی جهت ایمن‌سازی آنها ابداع و به مرحله تولید انبوه برسانند.

استاندار اردبیل گفت: فناوران استان اردبیل در پی درخواست از آنها برای ساخت ابزارهای نوین جهت مقابله با بیماری کرونا به میدان آمده و در عرض چند روز موفق به ابداعات و اختراعات شگرفی شدند.

اکبر بهنامجو بیان‌کرد: ربات کمک پرستار و کابین ضد عفونی کننده از جمله مهم‌ترین ابتکارات و اختراعات فعالان حوزه دانش‌بنیان اردبیل می‌باشد که تاثیر مهمی در کمک به پزشکان و پرستاران در مقابله با کرونا و درمان بیماران مبتلا به آن خواهد داشت.


ساخت ربات جایگزین پرستار 
 ربات جایگزین پرستار نخستین ابزار فناوری بود که در کوتاه‌ترین زمان ممکن توسط  متخصصان و پژوهشگران حوزه دانش‌بنیان اردبیل ساخته شد تا برای حفظ سلامتی پرستاران و پزشکان در بیمارستان‌ها مورد بهره‌برداری قرار بگیرد.

پیش از این به گفته سازندگان این ربات تنها چین اقدام به ساخت این ربات کرده و در خاورمیانه استان اردبیل پیشتاز این ابداع و اختراع بوده است. 
 

بهزاد کهنی، مدیر شرکت الکترونیک پردازش سبلان در آیین رونمایی از این ربات گفت: این ربات برای حمایت از جامعه پرستاری و در راستای پیشگیری از ویروس کرونا و خدمات‌دهی در بیمارستان‌ها ساخته شده و به تولید انبوه می‌رسد.

وی افزود: این ربات به نام حکیم نام‌گذاری شده و دومین ربات پرستاری می‌باشد که بعد از چین در ایران توسط فناوران اردبیلی ساخته شده است.

به‌گفته وی، از قابلیت‌های ربات پرستار حکیم  اتصال به شبکه اینترنت وایرلس، شارژی و مجهز به دوریبن مداربسته، مجهز به میکروفون و بلندگو، فرمان‌پذیری از طریق کامپیوتر و موبایل، مجهز به تب‌سنج لیزری، سرعت بالای عملیاتی، حمل دارو و غذا تا ۱۵ کیلوگرم و ارتباط صوتی و تصویری آنلاین است.

با این ربات می‌توان دارو ، موادغذایی ، پرونده‌های پزشکی و دیگر خدمات پرستاری و پزشکی را به بیماران مبتلا به کرونا ارائه کرد.
به گفته وی، هزینه نمونه خارجی این ربات ۱۷ هزار دلار می‌باشد در حالی که ربات ایرانی با نصف این هزینه در کشور قابل تولید انبوه است.


کابین ضدعفونی کننده میکروبی 
کابین ضدعفونی کننده میکروبی نیز ابداع جدیدی است که توسط فناوران اردبیلی در روزهای اخیر ساخته شده و نقش موثری در سرعت مبارزه با ویروس کرونا  خواهد داشت.
این کابین می‌تواند هم مورد استفاده پزشکان و کادر درمانی بیمارستان‌ها قرار گرفته و هم در ادارات و اماکن عمومی به کار گرفته شود. 

اکبر بهنامجو، استاندار اردبیل گفت: این کابین به گونه‌ای  طراحی شده که شخص با قرار گرفتن در درون آن در کوتاه‌ترین زمان ممکن و به صورت دقیق و کامل ضدعفونی شده و می‌تواند وارد محیط کار شده و یا از آن خارج شود.

به گفته وی، این کابین برای میکروب‌زدایی طراحی و ساخته شده و بزودی مورد استفاده پرستاران و پزشکان برای نابودی ویروس کرونا قرار خواهد گرفت.
 
 
حبیب ابراهیم‌پور، رییس پارک علم و فناوری استان اردبیل هم گفت: این کابین ضدعفونی کننده کرونا با نام اولتراسونیک با تلاش نخبگان تلاش‌گر مستقر در پارک علم و فناوری استان ساخته شده است. 

وی افزود: هدف از ساخت این دستگاه ضدعفونی کادر پزشکی و درمانی بیمارستان‌ها و مراکز بهداشتی و همچنین ضدعفونی نقاط حساس و پر اهمیت در بخش‌های دولتی و خصوصی است.


راه‌اندازی سامانه اینترنتی غربالگری کرونا
همچنین در راستای کمک به تیم مدیریت بحران کرونا فناوران مستقر در پارک علم و فناوری اردبیل موفق به طراحی و راه‌اندازی سامانه اینترنتی غربالگری کرونا در استان شدند.
این سامانه بر پایه نرم‌افزار تحت وب بر اساس علائم بیماری توصیه‌های بهداشتی و درمانی به کاربر ارائه خواهد داد.

این سامانه در کنترل بیماری کرونا با توجه به اطلاعات بدست آمده مناطق شهری را به وضعیت سبز (سالم)، زرد (کم‌خطر) و قرمز (پرخطر) برای ارائه به دستگاه‌های دولتی و مدیریت بحران جهت ضد عفونی، پیشگیری و کنترل هدفمند عمل خواهد کرد.‌


تولید ماسک‌های نانویی 
در این حال با توجه به نیاز  روزافزون به ماسک در استان واحدهای تولیدی جدیدی برای تولید ماسک‌های نانویی راه‌اندازی شده‌اند.
بسیاری از واحدهای تولید پوشاک نیز با تغییر خط تولید خود اقدام به تولید و عرضه این نوع ماسک‌ها برای تامین نیاز استان کرده‌اند.

محمد اهلی، مدیرعامل شرکت شهرک‌های صنعتی استان اردبیل از افزایش چند برابری ظرفیت تولید مواد ضدعفونی کننده، ماسک و مواد شوینده در واحدهای مستقر در شهرک‌های صنعتی استان خبر داد و افزود: با پیگیری‌های مسوولان ارشد استان چند واحد صنعتی که در زمینه تولید لوازم بهداشتی مشغول تولید بودند با تغییر خط تولید خود به تولیدات مواد ضدعفونی کننده و ماسک در تلاش هستند تا نیاز استان را به این محصولات برطرف کنند.

وی بیان‌کرد: برخی از واحدهای صنعتی استان که امکان تغییر خط تولید خود را داشتند به تولید مواد ضدعفونی‌کننده رو آورده‌اند که به عنوان نمونه چند واحد خط تولید خود را به تولید محصولات الکل، ماسک و اسپری‌های ضدعفونی‌کننده دست اختصاص دادند.
در استان اردبیل بر اساس آخرین آمارها ۴۰ نفر به بیماری کرونا مبتلا شده و هشت نفر نیز جان باخته‌اند.
انتهای پیام/
فناوران اردبیلی در صحنه مقابله با کرونا خبرگزاری ایرنا


نظرها بسته شده اند

نمایش 0 نظر

پژوهشیار