ناظر گمرکات آذربایجان غربی:

رسوب کالای کولبران در گمرکات به حداقل رسید

1404/04/29 - 13:12 - کد خبر: 141474 نسخه چاپی

نصر: ناظر گمرکات آذربایجان غربی گفت: در رویه جدید کولبری، رسوب کالای کولبران در گمرکات به حداقل رسید.

به گزارش نصر، خالد جنگجو روز یکشنبه در گفت و گویی اظهار کرد: با اجرایی شدن رویه جدید کولبری تا زمان بروز رسانی سامانه تجارت گمرک، ترخیص کالاهای کولبران به شیوه ثبت آماری قدیمی انجام می‌شود؛ در این روش هم سعی می‌کنیم رسوب کالاها را به حداقل برسانیم.
وی با اشاره به اینکه در قالب قانون ساماندهی و نظارت بر تجارت مرزی (کولبری و ملوانی) و ایجاد اشتغال پایدار مرزنشینان، ورود ۸۷ قلم کالا انجام می‌شود، اضافه کرد: تاکنون اقدامات لازم برای ورود برخی کالاها از جمله انواع وسایل خانگی نیز انجام شده است.
ناظر گمرکات آذربایجان‌غربی خاطرنشان کرد: در قالب این رویه، بخشی از درآمد حاصل عاید کولبران می‌شود و بخش دیگر هم برای ساخت زیرساخت‌های همان منطقه هزینه خواهد شد.
وی یادآوری کرد: اهالی این شهرستان‌های مرزی (پیرانشهر، سردشت و میرآباد) می‌توانند در قالب کارگزاری‌هایی که توسط اهالی شهرستان های مرزی یا سایر مناطق در وزارت صمت راه اندازی می‌شوند، نسبت به ساماندهی و واردات کالا با رویه کولبری اقدام کنند.
جنگجو با اشاره به اینکه سهمیه امسال استان از رویه کولبری ۴۵۰ میلیون دلار است، افزود: هدف گمرک و سایر نهادهای دیگر تسهیل در ترخیص کالاهای کولبران است تا برای مرزنشینان اشتغال پایداری ایجاد شود.
وی اضافه کرد: با توجه به اینکه کالاهایی که از طریق رویه کولبری وارد می‌شوند، از معافیت‌های خاصی برخوردار هستند، معاملات آنها برای مرزنشینان ارزش افزوده بیشتری دارد.
ناظر گمرکات آذربایجان‌غربی افزود: این قانون در پنج استان کشور از جمله آذربایجان غربی، کردستان، کرمانشاه، سیستان و بلوچستان و خراسان جنوبی به مدت پنج سال اجرایی می شود که سهم آذربایجان‌غربی از آن سه شهرستان مرزی پیرانشهر، سردشت و میرآباد است.
وی افزود: طبق این قانون ۸۷ عنوان کالا ذکر شده است اما در واقع هزاران قلم کالا را شامل می‌شود به عنوان مثال در این قانون واردات قطعات خودرو یا وسایل آشپزخانه به عنوان ۲ سرفصل ذکر شده است در حالی که هر کدام از آنها صدها قطعه را شامل می‌شود.
براساس این گزارش، جمهوری اسلامی ایران دارای ۱۶ استان مرزی است که در این بین، آذربایجان غربی به علت قرار گرفتن در موقعیتی بسیار قابل توجه و تبدیل شدن به دروازه اروپا، جایگاهی متمایز نسبت به ۱۵ استان دیگر دارد و از ۱۶۱ گمرک فعال در کشور ۹ مورد در آذربایجان غربی مستقر است.
در حال حاضر علاوه بر ۹ گمرک، ۶ بازارچه مرزی از جمله کیله سردشت، رازی خوی، پیرانشهر، سرو ارومیه، بازرگان و پلدشت در استان آذربایجان غربی فعالیت می‌کنند.
در ۹۶۷ کیلومتر مرز آذربایجان غربی، پنج پایانه رسمی و یک پایانه غیررسمی، یک منطقه آزاد فعال و ۲ منطقه ویژه اقتصادی غیرفعال وجود دارد.
انتهای پیام/
رسوب کالای کولبران در گمرکات به حداقل رسید خبرگزاری ایرنا

ثبت نظر

نمایش 0 نظر

پژوهشیار