مدیرعامل مجمع میراث‌ یاران گردشگری آذربایجان شرقی:

گازکشی به بازار تاریخی تبریز به معنای ازدست رفتن عنوان ثبت جهانی است

1404/04/22 - 20:10 - کد خبر: 140891 نسخه چاپی

نصر: مدیرعامل مجمع میراث‌ یاران گردشگری آذربایجان شرقی گفت: هرگونه اقدام در راستای گازکشی به بازار تاریخی تبریز، چه از زمین و چه از هوا، باعث آسیب جدی به این بنای ثبت جهانی شده و به معنای از دست رفتن این عنوان جهانی است.

به گزارش نصر، دانیال توفیقی روز یکشنبه در نشست خبری، با بیان اینکه بازار تاریخی تبریز یکی از میراث‌های ثبت‌شده جهانی شده است، افزود: ساختار معماری بنای بازار تحت فشارهای کششی و تنشی متعددی قرار دارد و هرگونه دخالت غیرکارشناسی می‌تواند منجر به آسیب‌های جبران‌ناپذیر شود.
وی با اشاره به مجموعه تاریخی حسن‌پادشاه، گفت: امروز کمتر کسی این مجموعه را می‌شناسد، در حالی که میدان نقش جهان اصفهان بر پایه‌ الگوی این مجموعه ساخته شده است و متأسفانه بی‌توجهی تاریخی باعث شده چنین هویت‌هایی فراموش شوند.
وی همچنین با اشاره به وضعیت مسجد کبود تبریز نیز ادامه داد: این مسجد که به نگین فیروزه‌ای جهان اسلام مشهور است، اکنون به نوعی موزه مرمت تبدیل شده و انواع روش‌های مرمتی در آن اجرا شده است.
مدیرعامل مجمع میراث‌یاران گردشگری درباره خانه تاریخی باغ کلانتر نیز اظهار کرد: آموزش و پرورش مالک این بنا است و با وجود پیگیری‌های متعدد ما برای مرمت و بهره‌برداری، هنوز پاسخی به مکاتبات داده نشده است.
وی، عدم فرهنگ‌سازی را اصلی‌ترین عامل نابودی خانه‌های تاریخی عنوان کرد و گفت: حفظ این بناها تنها با نگاه تخصصی و مشارکت مردم و مسئولان ممکن است.
توفیقی با اشاره به بنای تاریخی امامزاده سیدحمزه تبریز، افزود: این مکان مذهبی و تاریخی که قدمتی ۸۰۰ ساله دارد و سه دوره معماری را در خود جای داده است، اکنون درگیر ساخت قبرستان است که انتظار داریم اداره اوقاف توجه بیشتری نسبت به حفظ این بنا داشته باشد.
وی به وجود هشت کلیسا در تبریز اشاره کرد و افزود: تبریز تنها شهری است که کلیساهایی از هر چهار مذهب مسیحیت را در خود جای داده است و با همکاری اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی، در تلاشیم تا کلیساهای این شهر را به عنوان یکی از جاذبه‌های گردشگری معرفی کنیم.
وی با بیان اینکه آذربایجان‌شرقی ظرفیت تبدیل شدن به قطب گردشگری خاورمیانه و حتی جهان را دارد، به معرفی فعالیت‌های مجمع میراث‌یاران نیز پرداخت و افزود: این مجمع در سال ۱۴۰۲ با هدف توسعه گردشگری، حفظ میراث فرهنگی و ترویج صنایع‌دستی تأسیس شد و یکی از جوان‌ترین سازمان‌های مردم‌نهاد در کشور است که اعضای آن ۱۱۲ نفر بوده و حدود ۸۰ درصد آنان متولد دهه ۸۰ هستند و جوان‌ترین راهنمای ما متولد سال ۱۳۸۹ است.
وی ادامه داد: ۲ سال است که مدیریت اجرایی اتوبوس‌های تبریزگردی را برعهده داریم و راهنمایان این اتوبوس‌ها به صورت افتخاری فعالیت می‌کنند.
وی با بیان این‌که برنامه‌های ویژه‌ای برای گروه‌های خاص از جمله کودکان استثنایی و سالمندان نیز داریم، اظهار کرد: این مجمع در ۱۶ شهرستان و ۲ بخش صوفیان و خاروانا دفتر دارد و هدف‌گذاری ما توسعه دفاتر در دیگر شهرستان‌ها و استان‌های همجوار است.
مدیرعامل مجمع میراث‌یاران گردشگری آذربایجان شرقی با اشاره به برخی اقدامات اجرایی این نهاد گفت: تعریف نقشه‌های گردشگری محور قره‌داغ، بافت تاریخی تبریز، بازار تاریخی، شرکت در نمایشگاه‌های ملی گردشگری، تکمیل پرونده ثبت ملی چهار اثر شامل پل تاریخی صوفیان، خانه آیت‌الله واعظ و ۲ درخت کهنسال از دیگر اقدامات ما است.
وی اضافه کرد: در حال پیگیری راه‌اندازی بازارچه دائمی صنایع‌دستی هستیم و برنامه‌هایی برای آموزش حفاظت از میراث فرهنگی در مدارس و دانشگاه‌ها داریم ضمن اینکه طرح “میراث‌یار” ویژه دانش‌آموزان و دانشجویان نیز در دستور کار قرار گرفته است.
توفیقی خاطرنشان کرد: تمام فعالیت‌های مجمع به صورت داوطلبانه انجام می‌شود و سرمایه اصلی ما اعضای جوان و دانشجوی ما هستند و تلاش داریم با کمترین هزینه، بیشترین بهره‌وری را داشته باشیم.
انتهای پیام/
گازکشی به بازار تاریخی تبریز به معنای ازدست رفتن عنوان ثبت جهانی است خبرگزاری ایرنا

ثبت نظر

نمایش 0 نظر

پژوهشیار