مدیرکل حفاظت محیط زیست آذربایجان غربی:
ذخیره سازی سیست آرتمیا اورمیانا انجام می شود
1404/03/29 - 11:18 - کد خبر: 138909
نسخه چاپی
نصر: مدیرکل حفاظت محیط زیست آذربایجان غربی گفت: برنامه ای برای سال های بعد تعریف شده که در صورت مهیا شدن شرایط، بتوان با کمک پژوهشکده دریاچه ارومیه، مرکز تحقیقات آرتمیا و مرکز رفرنس شیلات مقداری سیست جمع آوری و در شرایط استاندارد ذخیرهسازی شود.
به گزارش نصر، حجت جباری روز چهارشنبه در گفت و گویی افزود: آرتمیا اورمیانا گونه خاصی است که به صورت انحصاری به دریاچه ارومیه تعلق داشته و بومی این دریاچه است، از ویژگیهای این جاندار این است که سیست آن میتواند سالیان سال در بستر دریاچه و لجنها باقی بماند.
وی با اشاره به اینکه دسترسی به میزان آب مناسب برای زیست آرتمیا در پارک ملی دریاچه ارومیه سخت است، اضافه کرد: در بخشهایی از دریاچه ارومیه که غلظت و شوری بالا و آب کمتر است، جمعیت آرتمیا به شدت کاهش نشان میدهد.
مدیرکل حفاظت محیط زیست آذربایجانغربی به ورود فراوان آب شیرین در سال ۹۸ اشاره کرد و ادامه داد: ورود ۴.۷ میلیارد متر مکعب آب به بستر دریاچه باعث شکوفایی جمعیت این جاندار در استان شد.
وی با بیان اینکه نگرانی از بابت میزان و تعداد این جاندار در بستر دریاچه ارومیه وجود ندارد، گفت: در سالهای گذشته اقداماتی برای نگهداری مقداری از این گونه انجام شد ولی بعد از گذر زمان سیستها کیفیت خود را از دست دادند.
جباری اضافه کرد: جنوب دریاچه ارومیه زیستگاه مناسبی برای آرتمیا اورمیانا بوده ولی در بخش شمالی دریاچه آرتمیا بسیار کم است.
وی با یادآوری اینکه سیست کافی در بستر دریاچه ارومیه وجود دارد، اظهار کرد: در فصل تابستان که شرایط شوری آب مناسب بود، آرتمیاها تولید سیست در بستر دریاچه ارومیه را انجام می دهند و در سالهای بعد اگر بستر باز فراهم بود، این سیستها تبدیل به آرتمیای بالغ میشود.
براساس این گزارش، پارک ملی دریاچه ارومیه ۵۷۰۰ کیلومتر مساحت دارد و انواع جانداران از آبزی و کنار آبزی در این دریاچه و سواحل اطراف آن زندگی می کنند.مدیریت حیات وحش در داخل جزایر برعهده محیط زیست است و حدود یکهزار راس قوچ و میش در جزیره کبودان این پارک در حال زیست هستند.
آرتمیا با نام علمی (Artemia) )جانداری است سختپوست که در آبهای شور زندگی میکند، پیش ازبروز تغییرات اقلیمی و تنش آبی، دریاچه ارومیه یکی از غنیترین منابع آرتمیا در جهان شمرده میشد؛ آرتمیا به عنوان غذا در صنایع تکثیر و پرورش میگو، ماهی و سایر آبزیان مورد استفاده قرار میگیرد.
سالانه بیش از پنج هزار تن سیست (تخم) آرتمیا مورد نیاز آبزی پروری در دنیا می باشد؛ از توده زنده آرتمیا یا سیست آن در تغذیه مراحل نوزادی ماهیان، سخت پوستان و نرمتنان سود میبرند.
بیش از ۶۰۰ نقطه جهان آرتمیا زیست می کند و دریاچه ارومیه جزو معدود زیست بوم های ارزشمند برای پرورش طبیعی این موجود ارزشمند است.
آرتمیا اورمیانا جزو هفت گونه دوجنسی شناسایی شده در دنیاست و یکی از گونههای منحصر به فرد به شمار میرود که میزان بالای شوری آب را تحمل میکند و در بخش غذایی لارو آبزیان بیرقیب است.
انتهای پیام/
خبرگزاری ایرنا