به مناسبت روز بانوان پیشرو/

رویاپردازی تا مدیریت؛ روایت مدیر زنی که جنسیت را سد راه ندید

1404/03/01 - 19:40 - کد خبر: 137031 نسخه چاپی

نصر: امروز، ۲۲ می، روزی است برای گرامیداشت زنان قدرتمند و متعهدی که در عرصه حرفه‌ای خود می‌درخشند و در چنین روزی با مدیر کارخانجات پامین به گفتگو نشستیم؛ بانویی که نه تنها در صنعت، سقف‌های شیشه‌ای را درهم شکسته و به جایگاه مدیریتی دست یافته، بلکه همزمان، مادری الهام‌بخش برای دو دخترش نیز هست. 

به گزارش نصر، «فهیمه دخانچی»، مدیرعامل شرکت آیلین کام آذر و عضو هیئت مدیره و مدیر کارخانجات گروه صنعتی پامین، بانویی است که از رویاهای نوجوانی تا چالش‌های امروز صنعت، مسیر خود را با خودباوری و جسارت پیموده و هم در میدان کسب‌وکار پیشتاز است و هم در تربیت نسل آینده، نقشی بی‌بدیل ایفا می‌کند.
وی متولد سال 1354 است و با تحصیل در رشته تغذیه و سپس اخذ مدارک MBA و DBA در مدیریت حرفه‌ای کسب و کار، از سال 1383 با همکاری همسرش به راه‌اندازی و توسعه واحدهای تولیدی در صنعت غذا مشغول شدند. وی در گفتگو با نصر به مناسبت روز بانوان پیشرو، از چالش‌ها، موفقیت‌ها و چشم‌اندازهای خود به عنوان یک مدیر زن سخن گفت. دخانچی امروز در حال مدیریت چهار واحد تولیدی غذایی و تربیت دو فرزندش است.

چالش‌های یک مدیر زن: جنگ با قضاوت‌های ناآگاهانه
دخانچی مسیر یک زن در صنعت را با مردان متفاوت می‌داند و به چالش‌هایی که ریشه در نگاه‌های جامعه دارد، اشاره می کند: من شاهدم که مسیر برای یک زن در صنعت هموار نیست. همیشه نگاه‌های تهدیدآمیز، قضاوت‌های ناآگاهانه و حتی بی‌اعتمادی به خاطر جنسیت اتفاق می‌افتد. این‌ها چالش‌هایی است که از قبل هم بوده و به نظرم الان رو به بهبودی و ارتقای فرهنگی است. برای اصلاح این تصورات غلط، راهی جز تلاش بی‌وقفه، عملکرد قابل سنجش و ارائه نتایج ملموس وجود ندارد
وی تاکید کرد: این تصور غلط را باید با تلاش خیلی زیاد و با عملکرد و نتایج قابل سنجش اصلاح کنیم تا از جنسیت زدگی به دور باشد. خوشبختانه من در مسیر مدیریتی خود، در عین تلاش زیاد، با مشکلات زیادی روبرو نشدم. 

تعادل کار و زندگی: هنر برنامه‌ریزی و حمایت
دخانچی راجع به یکی از دغدغه‌های همیشگی زنان شاغل که برقراری تعادل میان زندگی کاری و شخصی است، گفت: واقعیت این است که نمی‌شود هم مادر خیلی خوبی بود، هم دختر  و هم عروس خیلی خوبی بود و در عین حال مدیر خیلی خوبی! قطعاً حتی در یکی از این ها آدم کم‌نوا می‌شود. تنها راهکار برای نزدیک شدن به این تعادل، برنامه‌ریزی دقیق، اولویت‌بندی و از همه مهم‌تر، وجود یک شریک زندگی خوب و حمایت‌کننده در زندگی است. 
وی همچنین اذعان داشت: برای موفقیت باید در بعضی مواقع، "نه" بگوییم. در زندگی من همین "نه" گفتن، باعث شده که بتوانم در زمان لازم، در جایگاه مناسب خود حاضر باشم. 

پامین، بستر نوآوری و فرصت‌های برابر برای زنان
خانم مدیر در خصوص چشم انداز کارخانجات پامین، به دو مفهوم کلیدی اشاره کرد: نوآوری و پایداری و توسعه‌محوری مفاهیم کلیدی مدیریتی ما هستند که هیچ ربطی به جنسیت ندارند. شرکت پامین همواره به دنبال ایجاد فرصت‌های برابر برای زنان بوده است. من شخصیتی فمینیست هستم لذا در شرکت ما فرصت‌های برابر و حتی ارتقای شغلی زیادی برای خانم‌ها ایجاد شده است. اما متاسفانه این خانم‌ها هستند که بر اساس باور خودشان، برای خود محدودیت تعریف می‌کنند. 

توصیه به مدیران خانم آینده: خودباوری، شبکه‌سازی و جسارت شکست
مدیرعامل شرکت آیلین کام آذر توصیه‌ای مهم برای زنانی که رویای مدیریت در سر می‌پرورانند، داشت: خانم ها باید خودشان را دست کم نگیرند. من در جمع کارآفرینان و زنان مدیر، اغلب شاهد این هستم که بانوان، خود را دست کم می‌گیرند و حمایت کافی از یکدیگر ندارند. معتقدم برای رسیدن به خودباوری، آموزش صحیح و بالابردن توانمندی‌ها ضروری است. همچنین، شبکه‌سازی را بسیار مهم می‌دانم 
وی افزود: از زنان می‌خواهم که از شکست نترسند. اغلب خانم‌ها جسارت کافی برای شکست ندارند در حالی که شکست مسیر موفقیت را هموار می‌کند، این را باید رسالت توسعه راهشان کنند؛ یعنی در پس‌زمینه ذهنشان بیاورند و صدای پیشرفت خودشان باشند.
دخانچی در پاسخ به اینکه آیا هرگز فکر می‌کرد روزی مدیر یک شرکت شود، گفت: من فرزند ارشد یک خانواده کارآفرین هستم. پدرم واحد تولیدی داشتند و من از همان 15، 16 سالگی هیچ موقع خودم را خانه‌دار تصور نمی‌کردم. همیشه خودم را در تصوراتم مدیر یک قسمت می‌دانستم که مخصوصاً مدیری الهام‌بخش است. خدا را شکر که توانستم تا امروز قدم‌های بزرگی هم در این مسیر بردارم و قطعا هنوز در اول مسیر هستیم و انشاالله موفقیت‌های بزرگتر در راه است. 
انتهای پیام/ 
رویاپردازی تا مدیریت؛ روایت مدیر زنی که جنسیت را سد راه ندید فائزه بنی نصرت

ثبت نظر

نمایش 0 نظر

پژوهشیار