به گزارش نصر، «مهسا محمدی فرشید» کارشناس کارگردانی و بازیگری از دانشگاه نبی اکرم، در خصوص علت ورود خود به این حرفه گفت: من علاقه بسیاری به نمایش عروسکی و تئاتر داشتم. از کارهای قبلیم قلم عمه خانم، والس تصادفی و ماهی و اب هستند که کارگردانی آنها را به عهده داشتم.
وی افزود: همکاری با برادران ارک در فیلم «حیوان» که طراحی و ساخت ماسک فیلم را برعهده داشتم، با حضور در جشنواره کن فرانسه، جوایز زیادی را کسب کرد که تجربه بسیار خوبی بود. همچنین طراحی و ساخت اکساسوار برای فیلم «دیو و ماه پیشونی» به کارگردانی حسین قناعت و کسب مقام اول در ساخت عروسک و عروسک گردانی در جشنواره بین المللی عراق _کرکوک به کارگردانی مرتضی ولی زاده هم از تجربیات من در پی این علاقه ام است. در چند کار به عنوان دستیار کارگردان و مسئول ساخت اکساسوار حضور داشتم و با کارگردانانی چون اقای یونس ولی پور، رضا باقر پور، رشاد معینی و ... همکاری داشتم.
نمایش بی شاخ و دم ها
فرشید از نمایش جدیدش بر روی صحنه گفت: نمایش بی شاخ و دم ها در ژانر گروتسک و فانتزی، روایت مردی تنها و افسرده است که با ورود دو موجود ناشناخته به خانه اش روبه رو می شود. ان ها می خواهند اورا با خود ببرند اما وی مقاومت می کند و در نهایت بازی میان آنها، مرز بین زندگی و مرگ و اختیار و اجبار و واقعیت و خیال را زیر سوال می برد.
وی تاکید کرد: این نمایش صرفا برای نوجوان ها و بزرگسال هاست چون دیالوگ هایش، درک عمیقی را می طلبد. تنظیم نمایشنامه تا مرحله ی اجرا حدودا بیشتر از دوسال زمان برده چراکه یکبار با گروه دیگری برای اجرا هماهنگ بودیم که در دوره ی کرونا لغو شد و تمرین با گروه جدید، هفت ماه زمان برده است.
فرشید از انتخاب بازیگران بی شاخ و دم ها گفت: چون نمایش عروسکی بود، انتخاب بازیگران بر اساس سابقه عروسک گردانی در کنار مهارت بازیگری و ذهنیت فانتزی هنرمندان صورت گرفت. لزوم نمایش نامه بر گریم فانتزی یا عروسک بود اما از آنجایی که من به دنبال اجرای سبک های نوین هستم، ترجیح دادم از مهارت عروسک سازی در این نمایش استفاده کنم که نقطه خلاقانه این نمایش باشد.
وی از تجربه کار نمایشی در ژانر کودکان گفت: بله سال ۹۲ نمایش عروسکی ماهی آب که در ژانر کودک بود را به روی صحنه بردم. به دلیل اینکه در تبریز نمایش عروسکی بزرگسال اصلا اجرا نمی شود، خواستم مخاطبین را با این گونه نمایش اشنا کنم که عروسک صرفا برای کودکان نیست و برای بزرگسالان هم می توان در قالب نمایش عروسکی، تئاتر به روی صحنه برد. هدفم با نمایش بی شاخ و دم ها، آشنایی مخاطبین تئاتر تبریز با دنیای عروسکی بزرگسالان بود.
فرشید افزود: الگوی خاصی برای این نمایش ها ندارم ولی مطالعه ام در این زمینه زیاد است. دنیای عروسکی یک دنیای گسترده است و پیچیدگی خاصی دارد. یک رشته مجزا در هنر است لذا مردم ما حق دارند با این شکل نمایشی آشنا شوند. کارهای پایتخت و خارج از کشور را هم تماشا کردم و شیوه های عروسکی متفاوت در ژانر های گوناگون را دیده ام. در این روزهای اجرا ری اکشن خوبی از مخاطبین گرفتیم چرا که آشنایی با شیوه نمایشی جدید برایشان لذت بخش بود.
وی پروسه ساخت عروسک ها را شیرین خواند: روند ساخت عروسک، اشنایی عروسک گردان ها با عروسک ها و به طور کلی پروسه تولید نمایش برای من و گروه جالب بود. چرا که کاراکتر مرد، اولین بار استکه روی صحنه با چند موجود که انسان نیستندبازی می کند و این شخصیت بخشیدن به عروسکهای بی جان توسط عروسک گردانان روندی پرچالش اما جذاب است. « محدثه حیرت» با سابقه عروسک گردانی که در کار «والس تصادفی» با هم همکاری داشتیم، راهنمای خوبی برای دیگر عروسک گردانان بودند.
فرشید در پایان از برنامه های آتی خود گفت: سعی بر این است که این نمایش را برای جشنواره ها بفرستم و در خارج از تبریز هم به روی صحنه برویم. گروه قالا سعی دارد شیوه های اجرایی جدیدی را در وهله اول خود تجربه کرده و در وهله دوم، مخاطب را با شیوه های جدید اشنا کند.
این گزارش می افزاید، نمایش «بی شاخ و دم ها» از ۱۲ اردیبهشت بر روی صحنه است و در پی استقبال مخاطبین، با تمدید مجدد تا ۲۵ اردیبهشت ماه ، هرروز ساعت ۲۰ در سالن استاد صادقی مجموعه تئاتر شهر در صحنه خواهد بود.
انتهای پیام/