بلندترین پل جهان در چین در آستانه تکمیل است
1404/01/28 - 11:18 - کد خبر: 134504
نسخه چاپی
نصر: بلندترین پل جهان قرار است تابستان امسال افتتاح شود. ارتفاع این پل آن قدر زیاد است که ممکن است برای کسانی که از ارتفاع می ترسند، دلهره آور باشد.
به گزارش نصر، بلندترین پل جهان قرار است تابستان امسال افتتاح شود. ارتفاع این پل آنقدر زیاد است که ممکن است برای کسانی که از ارتفاع میترسند، دلهرهآور باشد.
پل دره هواجیانگ در چین که فقط در مدت سه سال و با هزینهای در حدود ۲۸۳ میلیون دلار ساخته شده، از روی رودخانه بیپان در جنوبغربی استان گوئیژو عبور میکند.
چنانچه رانندهها بخواهند از این پل استفاده کنند، یعنی مسیر بین کوهها را که قبلاً یک ساعت طول میکشید، اکنون در عرض چند دقیقه طی کنند، باید با رانندگی در ارتفاع خیلی زیاد کنار بیایند.
این مسیر حدود ۶۲۵ متر بالای سطح یک دره کوهستانی قرار دارد. ارتفاع پل مذکور ۸۳ متر بیشتر از برج مرکز تجارت جهانی یک در نیویورک است.
با اینکه بیتردید پل دره هواجیانگ شاهکار مهندسی است، چنین پروژههایی برای چین تازگی ندارند. پیش از ساخت پل دره هواجیانگ، ۸ پل از ۱۰ پل بلند جهان و همچنین ۴۳ پل از ۵۰ پل بلند جهان در چین ساخته شده بود.
درحالحاضر بلندترین پل جهان پل دیوج با ارتفاع ۵۶۵ متر است که در چین قرار دارد.

عبور از پل دره هواجیانگ فقط چند دقیقه طول خواهد کشید.
برای ساخت پل جدید، مهندسان با توجه به شرایط محیطی دشوار و ارتفاع زیاد دره تصمیم گرفتند از طراحی پل معلق استفاده کنند. کابلهای معلق از دو برج بلند به ارتفاع ۲۶۲ به هم متصل شدهاند و روی دهانه اصلی پل که تقریبا ۱۴۲۵ متر طول دارد، آویزان هستند. این کابلها بهطورخاص برای تحمل بادهای قوی طراحی و ساخته شدهاند.
ساختار اصلی پل که شامل خرپای فولادی باربر است، شامل ۹۳ بخش میباشد که مجموعا حدود ۲۲ هزار تن وزن دارند که معادل وزن تقریبی دو برج ایفل است. ممدوح البدری، استاد مهندسی عمران در دانشگاه کلگری، میگوید ساخت این پل احتمالا نیازمند استفاده از سیستمهای جرثقیل کابلی، قطعات ماژولار عرشه و لنگرهای بسیار دقیق بوده است.
این فناوریها برای جابهجایی قطعات در شرایط سخت، مونتاژ مرحلهای بخشهای مختلف پل و تثبیت سازه با دقت بالا به کار گرفته شدهاند.
مشکلات مهندسی تنها محدود به ارتفاع پروژه نبوده است. منطقه کوهستانی و دشوار گوئیژو حملونقل مواد ساختوساز را به فرایندی طولانی و پیچیده تبدیل میکرد. علاوهبراین، تفاوتهای جوی بین روز و شب در این فلات به وزش بادهای شدید و شرایط نامساعد جوی منجر میشود که چالشهای فراوانی را در فرآیند ساخت پل ایجاد میکرد.

هشت پل از نه پل بلند جهان در چین قرار دارند.
البدری افزود با وجود ابعاد بزرگ پل، طراحی آن باریک و ظریف است که باعث کاهش مقاومت دربرابر باد و صرفهجویی در مصرف مصالح میشود. همچنین این طراحی باعث میشود تاثیر بصری پل بر محیط طبیعی دره به حداقل برسد و پل به زیبایی با محیط اطراف هماهنگ باشد.
با وجود همه چالشها، چین موفق شد پل دره هواجیانگ را در عرض سه سال و زودتر از موعد تکمیل کند. درمقابل، ساخت سازهای همچون پل بینالمللی گوردی هاو که شهرهای دیترویت (آمریکا) و وینزِر (کانادا) را به یکدیگر متصل میکند و قرار است پاییز ۲۰۲۵ افتتاح شود، بیش از هفت سال طول کشیده است. این پل حدود ۲۲۰ متر ارتفاع دارد.
برای زمان طولانیتر ساخت پل گوردی هاو دلایلی وجود دارد. پروژههای مهندسی در ایالات متحده با قوانین و مقررات زیادی روبهرو هستند که مربوط به لجستیک، برنامهریزی و مدیریت منابع، محیطزیست و سیاست میشود.
این قوانین میتوانند روند ساخت را کندتر کنند و باعث طولانیتر شدن مدت زمان تکمیل پروژه شوند.
درمقابل، دولت متمرکز و دولتی چین، ملزم به رعایت نظارتها یا نگرانیهای مشابه در کشورهای دیگر نیست. همین موضوع به این کشور اجازه میدهد حتی با وجود مخالفتهای محلی یا نگرانیهای زیستمحیطی، پروژههایی مانند پل دره هواجیانگ را با سرعت بیشتری پیش ببرد.
انتهای پیام/
منابع محلی