گزارش/

صنعت آذربایجان شرقی در مسیر پوست اندازی

1404/01/14 - 08:07 - کد خبر: 133531 نسخه چاپی

نصر: آذربایجان شرقی با دارا بودن واحدهای تولیدی بزرگی همچون تراکتورسازی، ماشین سازی و واحدهای فولادی از صنعتی ترین استان های کشور به شمار می رود اما گذشت زمان موجب فرسوده شدن بسیاری از ماشین آلات این واحدها شده است و بر این اساس اهتمام دولتمردان و فعالان صنعتی استان نوسازی این واحدها و افزایش کمیت و کیفیت تولیدات استان در راستای پاسخگویی به نیاز داخلی و بازارهای خارجی است.

به گزارش نصر؛ بر اساس آمار منتشر شده بیش از یکهزار و ۸۰۰ طرح صنعتی در استان با مجموع سرمایه‌گذاری ۹۲۰ هزار میلیارد ریال در حال اجراست که پیش‌بینی می‌شود با تکمیل این طرح‌ها، زمینه اشتغال ۵۴ هزار نفر در آذربایجان شرقی فراهم شود.
نکته قابل‌توجه اینکه از این تعداد، یکهزار و ۱۰۰ طرح دارای پیشرفت فیزیکی بالای ۶۰ درصد هستند که نشان‌دهنده سرعت و جدیت در تحقق اهداف توسعه صنعتی است.
به گفته مدیرکل صنعت، معدن و تجارت آذربایجان شرقی، این استان با توجه به تعداد طرح‌های صنعتی در دست اجرا، رتبه سوم را در کشور دارد و در زمینه طرح‌های صنعتی با پیشرفت فیزیکی بالای ۶۰ درصد، موفق به کسب رتبه دوم شده است.
صابر پرنیان خاطرنشان کرد: چشم‌انداز توسعه این آمار و ارقام، گواه ظرفیت‌های عظیم آذربایجان شرقی در حوزه صنعت و معدن است و اجرای این طرح‌ها می‌تواند نقش مؤثری در توسعه اقتصادی، کاهش نرخ بیکاری و جذب سرمایه‌گذاران داخلی و خارجی داشته باشد.
افتتاح ۲۰۵ طرح صنعتی در استان همزمان با دهه فجر
افتتاح ۲۰۵ طرح صنعتی با سرمایه گذاری بیش از ۱۴۰ هزار میلیارد ریال در استان همزمان با دهه فجر سال گذشته نشانگر عزم و اراده موجود برای سرمایه گذاری در بخش تولید است که زمینه اشتغال ۹ هزار نفر را فراهم کرده است.
مدیر کل صمت استان با بیان اینکه بیشتر این طرح ها در زمینه صنایع غذایی، پلاستیک، شیمیایی و ماشین‌آلات و تجهیزات اجرا شده اند، افزود: از این تعداد، ۱۰۰ طرح مربوط به ایجاد کارخانه‌های جدید و ۱۰۵ طرح نیز شامل توسعه و افزایش ظرفیت صنایع موجود است.
پرنیان افتتاح این طرح‌ها را گامی مهم در توسعه صنعتی و ایجاد اشتغال پایدار در استان دانست و تأکید کرد: با بهره‌برداری از این طرح ها، علاوه بر افزایش تولید، فرصت‌های جدیدی برای سرمایه‌گذاری و رشد اقتصادی استان فراهم شده است.

احیای ۵۳ واحد صنعتی راکد استان آذربایجان شرقی با همکاری دولت و بخش خصوصی
معاون امور صنایع اداره کل صمت استان آذربایجان‌شرقی در گفت و گو با ایرنا از احیای ۵۳ واحد صنعتی راکد استان در ۹ ماهه سال گذشته خبر داد، موضوعی که از عزم و اراده دولت برای بازگشت واحدهای تولیدی به چرخه فعالیت و افزایش اشتغال خبر می دهد.
به گفته نادر اصغرپور اشتغال زایی بیش از ۱۳ هزار نفری این واحدها که در شهرک های صنعتی و خارج از شهرک های صنعتی استان احیا شده و به مدار تولید بازگشته اند، موجب ارتقای جایگاه تولیدی استان در بخش صنعت می شود.

استان آذربایجان شرقی پنج درصد اشتغال صنعتی کشور را در اختیار دارد
وی اعلام کرد: استان آذربایجان شرقی در حوزه اشتغال واحدهای صنعتی با استقرار ۶.۴ درصد واحدهای صنعتی کشور ششمین استان کشور است و پنج درصد اشتغال صنعتی را در اختیار دارد.
اصغر پور گفت: استان آذربایجان شرقی دارای ۵۷ شهرک و ناحیه صنعتی، یک منطقه آزاد تجاری و یک منطقه ویژه اقتصادی و چهار هزار و ۳۷۲ واحد تولیدی فعال است و حدود ۱۲۶ هزار نفر به صورت مستقیم در واحدهای تولیدی و صنعتی استان اشتغال دارند.
وی با اشاره به اینکه طرح حمایتی بازسازی و نوسازی ماشین آلات صنعتی واحدهای صنعتی از جمله بسته های حمایتی ابلاغی وزارت صنعت، معدن و تجارت به استان ها از محل کمک های فنی و اعتباری با عاملیت بانک صنعت و معدن است، گفت: در این راستا ۱۴ واحد تولیدی استان جهت تامین مالی برای بازسازی و نوسازی ماشین آلات فرسوده و جلوگیری از توقف تولید به وزارت خانه معرفی شدند که از طریق دفاتر تخصصی بررسی و جهت سپری کردن مراحل دریافت تسهیلات به بانک عامل معرفی می شوند.

افزایش ۱۸ درصدی واردات مواد اولیه و ماشین آلات به آذربایجان شرقی
اصغرپور معاون امور صنایع اداره کل صمت استان آذربایجان‌شرقی از واردات ۲۷۵ هزار تن مواد اولیه و کالای صنعتی به ارزش تقریبی یک میلیون و ۲۰ هزار دلار به استان در سال گذشته خبر داد و گفت: واردات این بخش که در جهت نوسازی، تجهیز و رونق واحدهای تولیدی انجام می شود، نسبت به مدت مشابه سال گذشته که ۲۳۹ هزار تن کالا به ارزش تقریبی ۸۶۱ هزار دلار وارد شده است، رشد ۱۸ درصدی را از نظر ارزش نشان می دهد .
به گزارش نصر، افزایش واردات ماشین آلات صنعتی البته در کنار ارتقای توانمندی های داخلی برای دستیابی به دانش تولید فناوری های روز با تکیه بر شرکت های دانش بنیان نوید بخش نوسازی و رونق واحدهای صنعتی است که نقش مهمی در رشد اقتصاد داخلی و بازگشت هزینه های ارزی از طریق صادرات دارند.

اشتغال ۷۳ هزار نفر در شهرک های صنعتی آذربایجان شرقی
مدیرعامل شرکت شهرک‌های صنعتی آذربایجان شرقی نیز با تشریح ظرفیت‌های صنعتی و زیرساختی استان آذربایجان شرقی، افزود: استان دارای ۵۷ شهرک صنعتی مصوب است که ۵۱ مورد به مرحله بهره برداری رسیده و واحدهای صنعتی در آنها مستقر هستند.
سهراب فیض زاده ادامه داد: حدود ۶ هزار و ۶ مورد عقد قرارداد زمین در شهرک‌های صنعتی داریم که سه هزار و ۳۰۰ مورد درحال بهره برداری و باقی در مرحله ساخت و ساز هستند.
فیض زاده با اشاره به اشتغال ۷۳ هزار نفر در شهرک‌های صنعتی استان، گفت: تمامی شهرستان‌های استان دارای یک ناحیه صنعتی هستند و مجوز ۱۲ شهرک غیردولتی در استان صادر شده که ۹ مورد به بهره برداری رسیده و ۹۸۰ واحد صنعتی درحال فعالیت هستند.
رونمایی از ۶ طرح گروه صنعتی تراکتورسازی با سرمایه گذاری ۲ هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال
مجتمع تراکتورسازی ایران با ۹ شرکت اقماری در تبریز، ۲ شرکت در خارج از آذربایجان شرقی و ۲ شرکت در بیرون از مرزهای ایران اسلامی، بزرگترین تولید کننده ماشین آلات کشاورزی و تراکتور از ۳۵ تا ۱۵۰ اسب بخار در کشور است که در حال حاضر ۹۹ درصد نیاز کشاورزان کشور به تراکتور را تامین می کند و علاوه بر تامین نیاز داخلی توانمندی ارز آوری از محل صادرات انواع تراکتور، موتور و قطعات ریخته برای کشور را دارد.
از این رو رونق تولید در این مجموعه صنعتی از دغدغه مسوولان و فعالان صنعتی و البته کشاورزی کشور است و بر این اساس اسفند ماه سال گذشته با حضور وزیر جهاد کشاورزی از ۶ طرح گروه صنعتی تراکتورسازی با سرمایه گذاری ۲ هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال و اشتغال زایی ۲۵۰ نفر رونمایی شد.
به گزارش نصر، کامیون های ۶ و ۹ تنی این مجموعه تولیدی با ظرفیت ۸۰۰ دستگاه در سال از جمله طرح هایی بود که با حضور غلامرضا نوری قزلجه رونمایی شد و انتظار می رود با افزایش تنوع تولید این مجموعه صنعتی شاهد نقش آفرینی بیشتر آن در اقتصاد صنعتی کشور باشیم.
وزیر جهاد کشاورزی همچنین ضمن رونمایی از دستگاه های بیلر و اتصال سه نقطه جلو تراکتور سنگین که جزو ادوات کشاورزی محسوب می شوند، کارگاه جدید خط تولید تراکتورسازی ایران با هدف افزایش ۱۳۰ درصدی تولید را افتتاح کرد.
رونمایی از اپلیکیشن « تراکتور من » که به منظور ارائه خدمات جامع و دسترسی آسان به امکانات و اطلاعات این گروه صنعتی طراحی شده است از دیگر برنامه های وزیر جهاد کشاورزی در این مجموعه بود.
به هر روی به گفته بهرام سرمست استاندار آذربایجان شرقی، صنایع مادر استان نیاز به نوسازی و بازسازی و طرح‌های تحول دارند و با حمایت وزارت صمت از نوسازی این صنایع، نقش آفرینی و پیشتازی دوباره آذربایجان در صنعت کشور هدف گذاری شده است.
استان آذربایجان شرقی ۵۷ شهرک و ناحیه صنعتی، یک منطقه آزاد تجاری و یک منطقه ویژه اقتصادی و چهار هزار و ۳۷۲ واحد تولیدی فعال دارد و حدود ۱۲۶ هزار نفر به صورت مستقیم در واحدهای تولیدی و صنعتی استان اشتغال دارند.
این استان در حوزه اشتغال واحدهای صنعتی با استقرار ۶.۴ درصد واحدهای صنعتی کشور ششمین استان کشور است و پنج درصد اشتغال صنعتی را در اختیار دارد.
از مجموع چهار هزار و ۳۷۲ واحد صنعتی استان آذربایجان شرقی ، ۵۷۳ واحد در بخش محصولات از لاستیک و پلاستیک ، ۵۳۸ واحد در بخش محصولات از غذایی و آشامیدنی ، ۵۰۳ واحد در بخش سایر محصولات کانی غیرفلزی ، ۴۹۱ واحد در بخش ساخت ماشین آلات و تجهیزات ، ۳۶۳ واحد در بخش محصولات فلزی فابریکی ، ۲۷۵ واحد در بخش ساخت مواد و محصولات شیمیایی، ۲۳۹ واحد در بخش ساخت منسوجات و ۱۳۹۰ واحد صنعتی نیز در سایر بخش های تولید محصولات صنعتی مشغول فعالیت هستند.
بیشترین سهم واحدهای صنعتی استان نیز متعلق به شهرستان تبریز با وجود ۲ هزار و ۱۴ واحد صنعتی فعال است که ۴۶ درصد واحدهای فعال استان را به خود اختصاص داده است. در این راستا شهرستان آذرشهر با داشتن ۵۵۶ واحد صنعتی سهم ۱۳ درصدی ، شهرستان شبستر با داشتن ۵۰۵ واحد صنعتی سهم ۱۲ درصدی و شهرستان بستان آباد با داشتن ۳۰۱ واحد صنعتی سهم هفت درصدی از کل واحدهای فعال استان را دارا هستند.
انتهای پیام/
صنعت آذربایجان شرقی در مسیر پوست اندازی خبرگزاری ایرنا

ثبت نظر

نمایش 0 نظر

پژوهشیار