در اتاق بازرگانی تبریز برگزار شد؛

یازدهمین سمینار آموزشی ارتقاء بهره‌وری با بهینه‌سازی فرآوری خوراک دام، طیور و آبزیان

1403/12/01 - 22:28 - کد خبر: 131591 نسخه چاپی

نصر: یازدهمین سمینار آموزشی با محوریت «ارتقاء بهره‌وری با بهینه‌سازی فرآوری خوراک دام، طیور و آبزیان» با مشارکت انجمن دام، طیور و آبزیان ایران و اتاق بازرگانی تبریز با هدف بهبود و ارتقاء فرآوری خوراک و استفاده از آخرین تکنولوژی‌ها و علوم روز در این حوزه در اتاق تبریز برگزار شد.

به گزارش نصر، بشیر جعفری؛ رئیس کمیسیون کشاورزی، آب و محیط زیست اتاق تبریز گفت: انتظار می‌رود از علوم جدید برای ارتقا و سالم‌سازی محصولات دامی جهت انتقال به نسل آینده استفاده شود، تا به سطح استاندارد جهانی نزدیکتر شویم.
وی بر لزوم استفاده از تجربه‌ها و دانش اساتید برجسته برای افزایش بهره‌وری در این صنعت تاکید کرد.
 امیرعلی صادقی؛ استاد دانشگاه کردستان، در این سمینار با بررسی علمی و دقیق کیفیت خوراک پرندگان گفت: در پروسه کنترل کیفی در کشور دانش کافی وجود ندارد و باید در این زمینه فعالیت بیشتری صورت گیرد.
 وی هدف از عمل‌آوری خوراک را افزایش خوش‌خوراکی و مصرف بیشتر خوراک در دام و طیور، بهبود قابلیت هضم و کاهش هدرروی و ضایعات عنوان کرد و افزود: این فرآیندها نیازمند دانش و تکنولوژی‌های پیشرفته است و هر کدام از مراحل کار در کارخانجات و مراحل تولید دارای فرآیند مخصوص به خود است که باید به صورت علمی مطالعه و عملی شود.
صادقی خاطرنشان کرد: فعالان اقتصادی باید توجه داشته باشند که هر استان دارای شرایط آب و هوایی و اقلیمی ویژه‌ای است و باید شرایط تولید خوراک با آن تطبیق داده شود. توجه به این نکات باعث می‌شود که محصولات با کیفیت بالاتری تولید شده و به بازار عرضه شوند.
حسین ناجی؛ کارشناس ماشین‌آلات در زمینه خوراک دام و طیور، به بررسی راهکارهای ارتقای عملکرد ماشین‌آلات و کاهش هزینه‌های فرآوری پرداخت.
وی گفت: بهینه‌سازی در پروسه تولید بسیار حائز اهمیت است و تعریف بهینه در این زمینه به معنای استفاده اقتصادی حداکثری است. مشکلات سیلوها و مخازن شامل جریان نامنظم، تخلیه ناقص و چیدمان نامناسب است که می‌تواند عملکرد کل فرآیند را تحت تأثیر قرار دهد. 
ناجی در ادامه به موضوعاتی مانند تهویه انبارها، انواع انتقال‌دهنده‌ها و آسیاب‌ها و نحوه عملکرد آن‌ها اشاره کرد و خاطرنشان کرد: حلقه مفقوده در کارخانجات راندمان موتور است. اگر بتوانیم راندمان موتور را افزایش دهیم، می‌توانیم بهره‌وری کل فرآیند را نیز بهبود بخشیم. توجه به جزئیات کوچک می‌تواند تأثیرات بزرگی در بهبود عملکرد داشته باشد.
عصمت بیات؛ کارشناس تغذیه طیور به بررسی دقیق و تخصصی آسیاب‌ها از جمله نحوه آسیاب، شرایط صنعت آسیاب، دندانه‌ها، اندازه‌های دقیق و ویژگی‌های آن‌ها پرداخت.
وی زمان، رطوبت و حرارت را از جمله عوامل موثر بر فرآوری محصول عنوان کرد.
 بیات همچنین به بررسی نقش اندازه ذرات و زمان میکس پرداخت و با ارائه نمودارهای علمی، میزان کارآیی هرکدام را نشان داد.
وی تأکید کرد که توجه به این عوامل می‌تواند به بهبود کیفیت خوراک و افزایش بهره‌وری منجر شود.
انتهای پیام/
یازدهمین سمینار آموزشی ارتقاء بهره‌وری با بهینه‌سازی فرآوری خوراک دام، طیور و آبزیان نصر

ثبت نظر

نمایش 0 نظر

پژوهشیار