این 5 وزیر استیضاح می شوند؟ | موافقان و مخالفان استیضاح چه می گویند؟
1403/10/17 - 12:17 - کد خبر: 128631
نسخه چاپی
نصر: «استیضاح وزای اقتصاد، نفت و تعاون در سامانه مجلس ثبت شد»؛ این خبری بود که روز یکشنبه منتشر شد و فضایسیاسی کشور را تحت شعاع قرار داد؛ اقدامی نظارتی ازسوی مجلس که برخی آن را «استفاده زودهنگام» از این ابزار نظارتی مجلس ارزیابی میکنند.
به گزارش نصر به نقل از همشهری آنلاین، عبدالناصر همتی، محسن پاکنژاد و احمد میدری در حالی در مظان استیضاح ازسوی نمایندگان قرار گرفتهاند که زمزمههایی درباره آمادگی نمایندگان برای استیضاح تعداد دیگری از وزرای اقتصادی دولت چهاردهم نیز به گوش میرسد.
بهنظر میرسد با افزایش انتقادها از عملکرد وزیر راه و شهرسازی، فرزانه صادق نیز از دیگر وزرای پزشکیان است که در آستانه استیضاح قرار گرفتهاست.
براین اساس هم بود که طی روزهای اخیر شاهد طرح انتقادهایی ازسوی برخی اعضای کمیسیون عمران مجلس از عملکرد فرزانه صادق بودهایم؛ انتقادهایی که بیش از هر چیز درباره «عدم وجود برنامه منسجم برای رفع مشکلات مسکن» و همچنین «سیاستهای انقباضی وزارت راه و شهرسازی» بودهاست.
ازسوی دیگر خاموشیهای اخیر و ناترازیها در حوزه برق سبب انتقاد نمایندگان از عباس علیآبادی شدهاست. اگرچه وزیر نیرو روز یکشنبه به همراه وزیر نفت در نشست کمیسیون انرژی مجلس حضور یافت تا ضمن تشریح فعالیتها و اقدامهای وزارتخانه مطبوع خود، به سئوالات نمایندگان پاسخ دهد، اما کلید خوردن استیضاح او نیز چندان دور از انتظار نیست.
گمانهزنیها درباره استیضاح برخی وزرای اقتصادی دولت چهاردهم در شرایطی طی روزهای اخیر اوج گرفته که گذشت زمان نهچندان زیاد از آغاز بهکار کابینه چهاردهم (حدود ۴ ماه و نیم) سبب بروز مخالفتهایی با استفاده زودهنگام از این ابزار نظارتی مجلس شده است.
برخی نمایندگان معتقدند اگرچه انتقادهایی به عملکرد تیم اقتصادی دولت وارد است و دغدغههای معیشتی جامعه همچنان پابرجاست، اما باید هم به وزرا فرصت بیشتری داد و هم اینکه پیش از کلید زدن «استیضاح» از سایر ابزارهای نظارتی در اختیار پارلمان، از قبیل طرح سئوال از وزرا و ... بهره برد.
۵ وزیر در آستانه استیضاح
طی روزهای اخیر نام تعدادی از وزرای اقتصادی دولت چهاردهم بیش از دیگر بهعنوان «گزینههای استیضاح» بر سر زبانها افتادهاست که در ادامه اشاره میشود.
۱
عبدالناصر همتی
وزیر امور اقتصادی و دارایی
وضعیت: ثبت رسمی استیضاح در سامانه مجلس با ۷۰ امضاء
۲
محسن پاکنژاد
وزیر نفت
وضعیت: ثبت رسمی استیضاح در سامانه مجلس با ۲۳ امضاء
۳
احمد میدری
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی
وضعیت: ثبت رسمی استیضاح در سامانه مجلس با حدود ۲۰ امضاء
۴
فرزانه صادق
وزیر راه و شهرسازی
وضعیت: انتقادها به وزیر درباره وضعیت بازار مسکن و همچنین ماجرای به تعویق افتادن انتخابات سازمان نظام مهندسی، افزایش یافته و او را در آستانه طرح استیضاح قرار دادهاست.
۵
عباس علیآبادی
وزیر نیرو
وضعیت: علیآبادی طی هفتههای اخیر بهدلیل موضوع ناترازیهای برق، با انتقادهای قابلتوجهی ازسوی نمایندگان مواجه شدهاست و طرح استیضاح او نیز چندان دور از انتظار نیست.
صفآرایی موافقان و مخالفان
کلید خوردن فرایند استیضاح تعدادی از وزرای اقتصادی دولت چهاردهم در مجلس زمینهساز طرح موافقتها و مخالفتهای قابلتوجهی در این زمینه شده و هر دو طیف در دفاع از نظر خود، دلایل مختلفی را مطرح میکنند که در ادامه به بررسی بخشی از آنها میپردازیم.
موافقان
حسینعلی حاجیدلیگانی، نماینده شاهینشهر:محور اصلی استیضاح همتی نابسامانی وضعیت ارز و قیمتهاست که برخلاف سیاستهای کلی برنامه و قانون برنامه مبنی بر ایجاد ثبات اقتصادی و تک نرخی شدن تورم است. فکر میکنم خیلی از افرادی هم که طرح استیضاح را امضا نکردهاند، رأی آنان عدم اعتماد به ادامه کار همتی باشد.
سمیه رفیعی، نماینده تهران: در راستای انجام وظایف نمایندگی و توجه به بحث معیشت مردم، که در اثر افزایش قیمتها و جهش قیمت دلار در این مدت تحتشعاع قرار گرفته و اینکه جر نوسانگیری و جانبداری از برخی معاهدههای مالی و بینالمللی حرکت موثری از وزیر اقتصاد دیده نشده، بنده نیز طرح استیضاح را امضاء کردم.
ابوالقاسم جراره نماینده تهران: موافق استیضاح هستم. مردم ما شاهد بیسابقه ترین رشد قیمت دلار در یک بازه زمانی مشخص هستند.
امیرحسین ثابتی، نماینده تهران: انتظار معجزه در ۳ ماه از هیچ وزیری نداشتیم، حرف ما این است که در این ۵ ماه چرا بعضی وزرا تا این حد خرابکاری کردهاند؟
مخالفان
مهرداد گودرزوند، نماینده رودبار: امروز اگر بخواهیم صرفا بهدنبال استیضاح باشیم و کشور را رها کنیم، وضعیت چه خواهد شد؟ من هم به وضعیت اقتصادی کشور اعتراض دارم، اما اینکه عدهای به دنبال تبلیغات، شو و نمایش هستند و به دنبال اداره کشور نیستند، نگاه خوبی نیست.
رضا علیزاده، نماینده ورزقان: به همه گروهها و جریانهای فکری کشور توصیه میکنم از طرح موضوعهایی که سبب آزردگی روح و روان جامعه و ایجاد تفرقه میشود، خودداری کنند.
شارلی انویه تکیه، نماینده مسحیان، آشوریان و کلدانیان: ۴ ماه مدت کمی برای قضاوت درباره عملکرد یک وزارتخانه است.
احمد جباری، نماینده بندر لنگه: در مجلس ابزارهای نظارتی مختلفی داریم؛ آخرین ابزار نظارتی «استیضاح» است و نباید در همان ابتدای کار به سراغ آخرین ابزار برویم.
احمد فاطمی، نماینده بابل: طرح استیضاح وزرا در شرایط فعلی، اقدامی کاملا سیاسی و بر خلاف منویات رهبر معظم انقلاب است.
موسی غضنفرآبادی، نماینده بم: مجلس از همه توان و ظرفیت خود برای کمک به دولت استفاده میکند و معتقد است تعامل بین دولت و مجلس ضرورت دارد و میتواند به حل مشکلات اقتصادی کشور کمک کند.
انتهای پیام/
منابع محلی