استاندار آذربایجان شرقی:
جهت دهی به پژوهش ها نیازمند استقرار مراکز رشد در دانشگاه هاست
1403/10/06 - 19:32 - کد خبر: 128028
نسخه چاپی
نصر: استاندار آذربایجان شرقی گفت: در جهت دهی و جهتیابی رشتههای دانشگاهی و استقرار مراکز رشد نواوری باید اقدامات عاجل و مهمی داشته باشیم تا همزمان دانشجویانی که استعداد و خلاقیت دارند بتوانند از توانمندی و مهارت بهره مند شوند.
به گزارش نصر، بهرام سرمست، روز پنجشنبه در مراسم بزرگداشت هفته پژوهش در دانشگاه پیام نور تبریز، اظهار کرد: پژوهشگر برتر شدن در دانشگاه پیام نور ارزش بالایی دارد زیرا در این دانشگاه، آزمایشگاه، کارگاه و کتابخانه وجود ندارد و تدریس در چنین شرایطی سخت است.
وی ادامه داد: دانشجویان در دانشگاه پیام نور خودشان درس میخوانند و وقتی با این شرایط پژوهشگری هم میکنند، بسیار ارزشمند است.
وی تاکید کرد: اگر دانشگاه پیام نور بخواهد در چنین شرایطی ادامه دهد با چالشهایی مواجه میشود از جمله اینکه تعدادی از رشتههای موجود استاد و یا دانشجو ندارند و گاه دانشجو بعد از فارغ التحصیلی جذب بازار کار نمیشود.
سرمست گفت: اساس این دانشگاه بر علوم انسانی است ولی باید به بازارکار و صنعت متصل شود و راه حل موجود نیز رفتن به دانش بنیان و فناوری است.
وی خاطرنشان کرد: مسئولیت ما فقط برای چهارسال دوره تحصیلی دانشجویان نیست بلکه باید زمینهای فراهم شده و با مراکز اقنصادی و صنعتی ارتباط برقرار شود.
حجت الاسلام والمسلمین احمد مطهری اصل، امام جمعه تبریز نیز اظهار کرد: انسان بر سایر مخلوقات ممتاز است و چند امتیاز دارد که یکی از آنها قوه خیال است.
وی با بیان اینکه قوه خیال جزو قوای نفسانی انسان بوده و نفس زیرمجموعه روح انسان است، اظهار کرد: قوه خیال به معنای این است چیزی که وجود ندارد را به وجود بیاورد.
وی ادامه داد: تنها راه پیشرفت انسان، قوه خیال است و اگر آن را نداشته باشد، مانند انسان نخستینی است که هیچ پیشرفتی ندارد زیرا هر محصولی که به دست بشر ساخته میشود بر اساس قوه خیال است.
به محققان اعتماد کنیم
رئیس دانشگاه پیام نور کشور هم در پیام صوتی به مراسم با تاکید بر اینکه باید بیش از پیش به پژوهشگران و محققان اعتماد کنیم، گفت: نباید هیچ اقدامی را بدون پژوهش و تحقیق انجام دهیم.
امین ناجی اظهار کرد: ادای احترام به پژوهش، پژوهشگر، فناوران و کارافرینان از جمله زیباترین وظایف مسئولان آموزش عالی کشور و استانها است.
وی افزود: نمایاندن این دین و ارادت در مرحله نخست ادای احترام به جایگاه علم و تحقیق و سپس عالم و محقق خواهد بود و سپس برای سایر افراد اسباب رغبت و حرکت را ایجاد می کند.
وی ادامه داد: برای آینده کوتاه مدت و میان مدت شاهد رشد کمی و کیفی در پژوهشها و فناوریها و دستاوردهای زیبا و غرورآفرین خواهیم بود.
ناجی گفت: باید امتیازات و ابزارهای لازم را به فناوران و محققان تقدیم کرد و به سلامت جسمی آنها توجه بیشتر و بهتری داشت.
وی تاکید کرد: پژوهش حوزه ای است که در مباحث نظری و کاربردی بایدبه آن توجه کرد و هیچ یک نمی تواند جایگاه دیگری را اشغال کند بلکه باید مکمل یکدیگر باشند.
وی ادامه داد: در پژوهشها علاوه بر علوم پایه و فنی و مهندسی باید به حوزه علوم انسانی نیز توجه کرد زیرا این حوزه، چالشهای اجتماعی، روانشناختی، دین داری و سایر امور را بررسی و راهکار ارائه میدهد.
میکائیل جمالپور، رئیس دانشگاه پیام نور آذربایجان شرقی نیز اظها کرد: تعداد ۳۰ شعبه دانشگاه پیام نور در استان داریم که ۲۰ هزار دانشجو در آنها مشغول تحصیل هستند.
وی افزود: تعداد هشت هزار دانشجو در مرکز تبریز مشغول تحصیل هستند که ۶۰ درصد آنها دختر و ۴۰ درصد پسر است.
وی با بیان اینکه تقریبا تمامی دانشجویان این دانشگاه در سطح استان، بومی هستند، گفت: مسائل پژوهشی برای دانشگاه پیام نور محوریت دارد و محققان و پژوهشگران درداخل و خارج از دانشگاه و حتی خارج از کشور با نهادهای مختلف قرارداد پژوهشی دارند.
جمالپور با بیان اینکه دانشگاه پیام نور استان بیشترین تعداد اساتید پژوهشگر در سطح دانشگاههای پیام نور کشور را دارد، از اجرای طرح مهارت آموزی و کاریابی در این دانشگاه و اشتغالزایی برای ۱۰۰ دانشجو از این طریق خبر داد.
انتهای پیام/
خبرگزاری ایرنا