در آیین رونمایی از پوستر همایش گردشگری سلامت مطرح شد:
کیفیت گردشگری سلامت آذربایجان شرقی زیر ذره بین/ از کاستیهای گذشته عبرت بگیریم
1403/09/11 - 10:29 - کد خبر: 125618
نسخه چاپی
نصر: مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی آذربایجانشرقی گفت: ما براب جذب گردشگران سلامت به استان، برنامه جامع عملیاتی ترتیب داده ایم. عدم تکرار اشتباهات گذشته، الزام جذب گردشگران است و چالش اساسی ما در این حوزه، بحث نظارت است تا از مشکلات پیشگیری شود.
به گزارش نصر، «احمد حمزه زاده» مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی آذربایجانشرقی در آیین رونمایی از پوستر همایش « تبریز قطب بین المللی گردشگری سلامت» که روز شنبه در خانه حیدرزاده تبریز برگزار شد، گفت: استان ما مسیر گردشگری به مقصد گردشگری حرکت کرده و به یکی از مقاصد اصلی سفر تبدیل شده و رو به توسعه است. آمار اسکان و بازدید و تنوع حضور از کشور های متنوع جهان هم نشانگر این مهم است که ما در زمینه های مختلف ظرفیت داریم که گردشگری سلامت، یکی از این زمینه هاست.
وی اذعان داشت: در دهه ۹۰، استان مقصد گردشگران سلامت از جمهوری آذربایجان بود اما متاسفانه برخی مسائل سیاسی و ناکارآمدی ها، این آمار را کم کرد ولی پس از کرونا، حوزه درمان و تندرستی در استان ارتقا یافت و از کشورهای عراق، ترکیه و گرجستان و ... گردشگر سلامت سرازیر شد.
مدیر کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی به تنوع حضور گردشگران از کشورهای مختلف در تبریز اشاره کرد و افزود: در هفت ماه گذشته امسال علی رغم مسائل جنگی که در خاورمیانه سایه افکنده، ۷۳ هزار نفر از ۶۳ کشور جهان شامل عراق، ترکیه، آذربایجان، چین، روسیه، آلمان، ایتالیا، اسپانیا، لهستان و کشورهای حوزه خلیج فارس در استان اقامت کرده اند.
وی همچنین مدت زمان اقامت و میانگین اقامت گردشگران را مهم ارزیابی کرد و افزود: میانگین اقامت در تبریز ۲.۶ روز است که بالاتر از میانگین کشوری ۲.۵ روز است و برای بالابردن همین مقدار، برنامه ریزی و آسیب شناسی عمیقی باید کرد.
حمزه زاده در خصوص برگزاری همایش گردشگری سلامت در تبریز بیان داشت: خروجی این همایش باید ارائه راهکار لازم برای جلب بیشتر گردشگران سلامت در سه حوزه تندرستی، درمان و پزشکی از کشورهای خارجی باشد و قصد داریم برای جذب گردشگر به کشورهای حوزه قفقاز بیشتر پرداخت کنیم. در حال حاضر، دلایل کاهش آمار به طور کامل و دقیق از سوی میراث در مبدا و مقصد گردشگران سلامت، آسیب شناسی و بررسی شده و بر این اساس یک سری برنامه های جامع داریم که طی آن، کمیته گردشگری سلامت احیا خواهد شد و برنامه های عملیاتی خود را پیاده خواهیم کرد. عدم تکرار اشتباهات گذشته، الزام جذب گردشگران است و چالش اساسی ما در این حوزه، بحث نظارت است تا از مشکلات پیشگیری شود.
وی افزود: ما امضای تفاهم نامه ای در سطح ملی با کشورهای عراق، ترکیه، ارمنستان و گرجستان در حوزه گردشگری سلامت خواهیم داشت که طی آن استان آذربایجان شرقی به عنوان پایلوت، به بیماران بین المللی با تابعیت این کشورها، توان ارائه خدمات خواهد یافت.
وی اذعان داشت: در ایران پایین بودن ارزش پول با اینکه برای هم وطنان آسیب زاست ولی فرصتی برای جذب گردشگر است چون به گردشگران سلامت که به دنبال کیفیت خدمات بهتر و ارزان تر هستند، توان ورود به این کشور را می بخشد ضمن اینکه کیفیت این خدمات به مراتب بالاتر و بهتر است.
گفتنی است، همایش "گردشگری سلامت" در راستای سلسله نشست های "همیاری نهادهای انقلابی، دولت و نخبگان مردم در گام دوم انقلاب" در تاریخ ۲۲ آذرماه در دانشگاه علوم پزشکی تبریز برگزار خواهد شد و طی آن فرصت ها و چالش های این حوزه توسط معاون پارلمانی رئیس جمهور، استاندار آذربایجان شرقی، نماینده ولی فقیه در استان، رئیس مجمع نمایندگان استان در مجلس و رئیس دانشگاه علوم پزشکی و ... مورد بررسی قرار خواهند گرفت.
انتهای پیام/
فائزه بنی نصرت