رئیس پژوهشگاه قوه قضائیه:
افزایش تعامل مابین دانشگاه و قوه قضائیه از اهداف ایجاد مرکز پژوهشی مشترک است
1403/08/14 - 14:01 - کد خبر: 124004
نسخه چاپی
نصر: رئیس پژوهشگاه قوه قضائیه گفت: اولین مزیت ایجاد مرکز پژوهشی مشترک، افزایش تعامل مابین دانشگاه و قوه قضائیه است.
به گزارش نصر، حجت الاسلام والمسلمین مهدی هادی روز دوشنبه ۱۴ آبان ماه در آئین افتتاح مرکز پژوهشی مشترک قوه قضائیه در دانشگاه تبریز با اشاره به نقش جامعهی دانشگاهی و علمی کشور در همراهی قوهی قضائیه در امور حقوقی، اظهار کرد: متأسفانه در حال حاضر پیوند معناداری مابین این دو نهاد وجود ندارد و این مرکز پژوهشی مشترک میتواند نقش مهمی در ایجاد پیوند مابین دانشگاه و قوهی قضائیه ایفا کند.
وی تأکید کرد: دادههای دادگستری به شکل سنتی در دادگستریها محبوس شده و در اختیار مجموعهی دیگری قرار نمیگیرد و جامعهی دانشگاهی اطلاعی از آن ندارد و طبیعتا زمانی که یک دانشجو میخواهد رساله یا پایاننامهای درخور و قابل استفاده بنویسد، باید به یکسری دادهها دسترسی داشته باشد اما در حال حاضر این دادهها در اختیار دانشجو نبوده و همین موضوع سبب میشود تا تحقیقات و پایاننامهها تنها در کتابخانه قرار گیرد.
حجت الاسلام و المسلمین هادی، در بخش دیگری از سخنان خود افزود: وجود این مرکز بستری لازم برای ارتباط دو سویه را فراهم کرده و میتواند برای هر دو طرف مفید و موثر واقع شود.
رئیس پژوهشگاه قوهی قضائیه همچنین به بررسی علمی موضوع آسیبهای اجتماعی در این مرکز اشاره کرده و یادآور شد: ما در این مرکز شاهد ساماندهی پایاننامهها و رسالههای دانشگاهی و همچنین سوق آنها به سمت نیازهای استان خواهیم بود.
وی، برگزاری نشستهای علمی را یکی دیگر از رسالتهای این مرکز دانست و افزود: یکی از اهداف ما بالینیسازی رشتههایی مثل حقوق است؛ چراکه هم اکنون شاید یک دانشجوی دکتری حتی یک پروندهی قضایی یا یک دادنامه را از نزدیک ندیده باشد که این مرکز در این زمینه هم نقش آفرین خواهد بود.
بررسی مسائل پیش روی دادگستری و نظام حقوقی با استفاده از ظرفیت اساتید دانشگاه
رئیس کل دادگستری آذربایجان شرقی نیز گفت: برخلاف تصور برخی افراد که تبریز را فقط یک شهر صنعتی و بازرگانی میدانند، شهرت تبریز تنها به خاطر این جایگاه نبوده و بیشتر بهدلیل جایگاه علمی و پژوهشی آن در ادوار گذشته است.
موسی خلیلالهی با اشاره به فعالیت دانشگاه ربع رشیدی در اواخر قرن هفتم در تبریز بهعنوان یک دانشگاه بینالمللی خاطرنشان کرد: یکی دیگر از دلایل این ادعا، وجود مقبرة الشعرا با صدها عارف، عالم و شاعر و همچنین وجود حوزههای علمیه با صدها عالم دینی در این شهر است.
وی با بیان اینکه در این مرکز، مسائل پیش روی دادگستری و نظام حقوقی با استفاده از ظرفیت اساتید مورد بررسی قرار میگیرد، یادآور شد: امیدواریم با همافزاییهای صورت گرفته، مسائل حوزهی حقوقی در این مرکز مطرح و راهکارهایی برای آنها یافت شود.
پاسداری از حقوق مردم یک رسالت مهم قوه قضائیه است
رئیس دانشگاه تبریز نیز گفت: پاسداری از حقوق مردم یک رسالت مهم قوه قضائیه است و تمامی ابعاد سیاسی، فرهنگی و اجتماعی را در برمیگیرد.
صفر نصرالهزاده ادامه داد: ایجاد این مرکز پژوهشی مشترک میتواند بر اساس یک برنامهی خاص جهت بهرهمندی از تمامی ظرفیت و توانمندیهای جامعه مفید و مؤثر واقع شود.
رئیس دانشگاه تبریز ایجاد این پژوهشگاه را یک ضرورت دانسته و تأکید کرد: خوشبختانه استقبال خوبی از سوی قوه قضائیه از دانشگاه و مباحث علمی و پژوهشی صورت گرفته است و همین موضوع امکان ایجاد روابط دوسویه را ممکن میسازد.
وی با اشاره به اختصاص محل مناسب برای این مرکز پژوهش در داخل دانشگاه گفت: امیدواریم با شکلگیری این مرکز تحول عظیمی در حوزه قضایی و حقوقی و تحقیقات مربوطه صورت گیرد.
به گزارش ایسنا، امضاء تفاهمنامهی همکاری بین دانشگاه تبریز، دادگستری کل استان، کانون وکلای استان و مدیریت حوزههای علمی استان، افتتاح دفتر مرکز پژوهشی و بازدید از قسمتهای مختلف ساختمان خوارزمی دانشگاه تبریز از دیگر برنامههای این مراسم بود.
انتهای پیام/
خبرگزاری ایسنا