رئیس انجمن حمایت از بیماران سکته مغزی استان؛
روزانه ۱۵ الی ۲۰ نفر در آذربایجان شرقی دچار سکته مغزی میشوند
1403/08/13 - 14:11 - کد خبر: 123949
نسخه چاپی
نصر: رئیس انجمن حمایت از بیماران سکته مغزی آذربایجان شرقی گفت: طبق آمار در سطح کشور هر روز بیش از ۴۰۰ نفر دچار سکته مغزی میشوند که این آمار در استان ما ۱۵ الی ۲۰ نفر است.
به گزارش نصر، مهدی فرهودی، یکشنبه، ۱۳ آبان ماه، در نشست خبری به مناسبت روز جهانی سکته مغزی اظهار کرد: سکته مغزی دومین علت مرگ و میر است که شایع ترین علت ناتوانی افراد به شمار میرود.
وی با بیان اینکه طبق آمار جهانی از هر چهار نفر یک نفر در طول عمر خود دچار سکته مغزی میشود، افزود: طبق این آمار، در هر دو ثانیه در سطح جهان یک نفر به این بیماری دچار میشود.
وی افزود: ۸۰ الی ۹۰ درصد این بیماری قابل پیشگیری است و اگر بیمار در زمان طلایی به مراکز درمانی مراجعه کند تا ۵۰ درصد قابل درمان است.
فرهودی به علائم سکته مغزی اشاره کرد و گفت: فشار خون بالا، دیابت، مصرف دخانیات و در رأس آن سیگار، کم تحرکی و بیماریهای قلبی از مهمترین علل ابتلا به این بیماری است.
رئیس انجمن حمایت از بیماران سکته مغزی آذربایجان شرقی خاطرنشان کرد: پنج علامت عمده اعم از اختلال تعادل، اختلال دید، اختلال انحراف صورت، ضعف دست و اختلال تکلم اگر به صورت ناگهانی اتفاق بیافتد احتمال بروز سکته مغزی وجود دارد که باید هرچه سریعتر با اورژانس تماس گرفته شود.
وی بیان کرد: بزرگترین بخش سکته مغزی استان در بیمارستان امام رضای تبریز وجود دارد و هر ماه ۱۰۰ بیمار سکته مغزی در این بیمارستان بستری میشوند.
فرهودی با بیان اینکه بروز سکته مغزی در ایران ۱.۵ برابر جوامع پیشرفته است، یادآور شد: دانشگاه علوم پزشکی تبریز در درمان و پیشگیری از سکته مغزی پیشتاز است.
وی به برنامهی جامع مدیریت سکته مغزی که برای اولین بار در استان انجام شده اشاره کرد و افزود: این برنامه به صورت نسبی در حال اجرا بوده و دستگاههای آموزش پرورش، دانشگاههای مراغه و سراب و اداره کل بهزیستی استان دخیل هستند.
وی ادامه داد: طبق یکی از مطالعات با تعداد ۵۵۴۲ بیمار بستری شده در استان به این نتیجه رسیدیم که نزدیک به ۳۰۰۰ نفر از آنها اهل تبریز بوده و مابقی از شهرستانهای همجوار است و این بیماری بیشتر در مناطقی از شهر تبریز از جمله محله عباسی، مارالان، حوالی بیمارستان علوی و حوالی بیمارستان امیر المومنین( قره آغاج) رخ میدهد.
وی با بیان اینکه 500 بیمار در انجمن حمایت از بیماران سکته مغزی استان عضو هستند، گفت: بیش از شش متخصص مغز و اعصاب در این انجمن ارائه خدمت میکنند.
وی افزود: در استان نزدیک ۶۰ متخصص مغز و اعصاب وجود دارد.
استاد گروه مغز و اعصاب دانشگاه علوم پزشکی تبریز و نائب رئیس انجمن حمایت از بیماران سکته مغزی استان نیز در ادامه گفت: در این بیماری علاوه بر هزینههای بیمارستانی و درمانی هزینههای مخفی نیز وجود دارد چراکه نان آور خانه از کار افتاده و درآمد آن به صفر میرسد. در این مواقع باید برای بیمار پرستار گرفته شده یا فردی از خانواده از او مراقبت کند.
علی اکبر طاهر اقدام افزود: عللی مانند سن در این بیماری قابل تغییر نیست اما در طول یک دهه اخیر ابتلا به این بیماری در سنین پایین رخ میدهد که متاسفانه در جامعه به آن پرداخته نمیشود.
وی با بیان اینکه سیگار کشیدن در جامعه امروزی به ویژه در بین جوانان مد شده است، گفت: در این زمینه وظیفه رسانه این است که علل این مشکل را تحلیل کرده و در مورد این بیماری اطلاع رسانی کند.
وی ادامه داد: برای سلامت جامعه، وزرات بهداشت ۲۵ درصد نقش موثر دارد و مابقی به حوزههای دیگر مرتبط است.
متخصص طب اورژانس نیز در ادامه با بیان اینکه بار روانی این بیماری از بار مالی آن بیشتر است، گفت: بعد از وقوع حادثه اکثر خانوادهها بعد از یک الی یک و نیم ساعت با اورژانس تماس میگیرند، در حالی که در این لحظه زمان طلایی از دست رفته است.
صمد شمس وحدتی افزود: فاصله زمان ورود بیمار به اورژانس بیمارستان تا انجام سی تی اسکن بین ۱۲ تا ۲۵ دقیقه است.
وی با بیان اینکه ۹۵ درصد بیمارانی که در استان به اورژانس مراجعه کردهاند اختلال در صورت، تکلم و ... داشتهاند، ادامه داد: در طول یکسال پنج درصد از بیماران سکته مغزی که به اورژانس استان مراجعه میکنند، فوت میشوند.
سارا سلاطین، عضو هئیت علمی مرکز تحقیقات علوم اعصاب دانشگاه علوم پزشکی تبریز نیز در ادامه گفت: رعایت بهداشت دهان و دندان در بروز سکته مغزی بسیار مهم است و مطالعات نشان داده در برخی از مواقع کسانی که بهداشت دهان و دندان ضعیفی دارند به این بیماری دچار میشوند.
انتهای پیام/
خبرگزاری ایسنا