صفرزاده در نشست با خبرنگاران تأکید کرد؛

ضرورت ایجاد نیروگاه جدید در تبریز بسیار جدی است/ فضای سبز نیروگاه با تنش آبی مواجه است/ هیچ درخت سبزی را قطع نکردیم

1403/08/09 - 11:13 - کد خبر: 123730 نسخه چاپی

نصر: نماینده شرکت نیرو آتیه صبا به عنوان سهامدار اصلی نیروگاه حرارتی تبریز گفت: احداث نیروگاه جدید تبریز یک ضرورت بسیار جدی برای تدوام تولید برق و حفظ محیط‌زیست و منابع آب در تبریز است.

به گزارش نصر، نادر صفرزاده در نشست خبری با جمعی از اصحاب رسانه آذربایجان شرقی با بیان اینکه نیروگاه حرارتی تبریز در سال ۱۳۵۶ به همت مرحوم مهندس محمدتقی توکلی و با تکنولوژی فرانسه به بهره‌برداری رسیده است، افزود: صندوق بازنشستگی کشوری و شستا دو سهامدار عمده نیروگاه حرارتی تبریز هستند و این نیروگاه توسط شرکت نیرو آتیه صبا مدیریت می‌شود.

ایجاد نیروگاه جدید تبریز یک مطالبه بسیار جدی است 
وی در ادامه با اشاره به مشکلات زیست‌محیطی چندین ساله نیروگاه حرارتی تبریز که هر ساله موجب اعتراض فعالان محیط‌زیست، مردم و رسانه‌ها می‌شود، تاکید کرد: ایجاد نیروگاه جدید در تبریز یک مطالبه بسیار جدی است.
صفرزاده خاطرنشان کرد: ایجاد نیروگاه حرارتی تبریز توسط سه استاندار گذشته پیگیری و وعده داده شده است، اما با وجود اینکه احداث نیروگاه جدید تبریز در مصوبات استانی دولت گذشته آمده بود، هنوز هیچ اقدام قابل توجهی انجام نشده است و ضرورت دارد بعد از ۵۰ سال، یک نیروگاه جدید و مدرن در تبریز ایجاد شود.

مصرف سالانه ۸ میلیون مترمکعب آب 
وی گفت: مصرف بسیار بالای آب و مشکل کمبود سوخت گاز و نبود سوخت مازوت استاندارد دو مشکل عمده نیروگاه حرارتی تبریز است، به طوری که نیروگاه حرارتی تبریز سالانه بیش از ۸ میلیون مترمکعب آب مصرف می‌کند و این به دلیل تَر بود سیستم خنک‌کاری نیروگاه است که لازم است برای حل این مشکل و تبدیل آن به سیستم اِیرکولینگ سرمایه‌گذاری ۳ هزار میلیارد تومانی انجام شود؛ در این‌صورت شاهد صرفه‌جویی ۹۵ درصدی در مصرف آب خواهیم بود.
نماینده شرکت نیرو آتیه صبا اذعان کرد: با سرمایه‌گذاری برای ایجاد نیروگاه جدید در تبریز و از محل صرفه‌جویی در مصرف آب نیروگاه می‌توان به صنایع ارزشمند بسیاری زیرساخت آب و برق تأمین کرد و به توسعه صنعتی استان کمک بسزایی کرد.

توسعه صنعتی آذربایجان شرقی معطل کمبود زیرساخت‌ها
صفرزاده گفت: شهرک صنعتی عظیم بعثت به دلیل کمبود زیرساخت‌های برق و آب معطل مانده است، هر چند این موضوع در حوزه مسئولیت و اختیارات ما نیست، اما به عنوان کسانی که عمر خود برای توسعه صنعتی کشورمان گذاشته ایم چنین وضعیتی را غیرقابل قبول می‌دانیم و حاضر هستیم با سرمایه‌گذاران داخلی و خارجی همکاری کنیم تا نیروگاه جدید تبریز را در محل فعلی که زمین کافی و زیرساخت‌های لازم برای تاسیس واحد‌های جدید دارد را ایجاد کنیم.
 

آلودگی زیست‌محیطی نیروگاه تبریز غیرقابل کتمان است 
وی در ادامه در پاسخ به سوالی در خصوص مازوت سوزی نیروگاه تبریز و آلودگی زیست‌محیطی آن، اظهار کرد: آلودگی زیست‌محیطی نیروگاه حرارتی تبریز محسوس و غیرقابل کتمان است و حل این مسأله نیاز به سرمایه‌گذاری کلانی دارد و مردم بدانند نیروگاه اختیار استفاده نکردن از سوخت مازوت را ندارد و این یک تکلیف از نهادهای بالادستی است، چرا که برق امروز یک محصول استراتژیک است و نمی‌توان تولید برق را متوقف کرد.
صفرزاده در ادامه افزود: مسأله این است که مازوت تحویلی به نیروگاه هم استاندارد نیست و ۵ تا ۱۰ برابر گوگرد بیشتری دارد و استفاده از این سوخت در وهله اول سلامت همکاران ما و بعداً سلامت مردم و همسایگان نیروگاه حرارتی تبریز را به خطر می‌اندازد.
وی تأکید کرد: نیروگاه حرارتی تبریز برای حل مشکلات زیست‌محیطی و حتی فنی خود نیاز به سرمایه‌گذاری جدید دارد و امیدوارم با پیگیری نمایندگان مجلس و رسانه‌ها این امر مهم محقق شود، در غیر اینصورت نیروگاه حرارتی تبریز رفته رفته حتی صرفه اقتصادی خود را از دست خواهد داد و فعالیت آن توجیه پذیر نخواهد شد.

چالش تأمین آب نیروگاه 
نماینده شرکت نیرو آتیه صبا به عنوان سهامدار اصلی نیروگاه حرارتی تبریز به کمبود منابع آب هم اشاره کرد و گفت: نیروگاه حرارتی تبریز به طور متوسط ۱۰۰۰ تا ۱۲۰۰ مترمکعب آب در ساعت مصرف می‌کند و چند سال است که آب چاه‌های مایان به دلیل افت شدید کیفیت و سطح آن‌ها دردسرهای زیادی برای نیروگاه تبریز ایجاد کرده‌اند و تغییر سیستم خنک‌کاری نیروگاه را به یک ضرورت تبدیل کرده‌اند، اما این سرمایه‌گذاری در کنار ایجاد نیروگاه جدید توجیه اقتصادی پیدا می‌کند.

هیچ درخت سبزی را قطع نکردیم
صفرزاده در ادامه در پاسخ به خبرنگار نصر در خصوص موضوع قطع درختان محوطه نیروگاه، گفت: عمده درختان نیروگاه با خود نیروگاه هم سن هستند، اما متاسفانه چند سال است که در مورد فضای سبز با تنش آبی مواجه هستیم. ما در این مورد امسال تلاش کردیم به طور ویژه‌ای پیگیری داشته باشیم و نامه‌نگاری‌های متعددی هم داشتیم، اما در نهایت به دلیل تنش آبی سال‌های گذشته و آفت زدگی و خشک شدن بخشی از درختان مجبور شدیم برای حفظ سلامت باقی فضای سبز، درختان خشک شده را قطع و برخی درختان را هرس کنیم و این امر با نظارت و مجوز اداره منابع طبیعی تبریز صورت گرفته است.
وی اطمینان داد: هیچ درخت سبزی قطع نشده است و هدف ما هرس و جوان سازی فضای سبز نیروگاه حرارتی تبریز بوده است. چرا که خود نیروگاه موظف به ایجاد و حفظ فضای سبز است و همکاران من در بخش مربوطه با وجود همه محدودیت‌های منابع و سختی کار، از ابتدای امسال این مهم را پیگیری و اجرا کردند.
نماینده شرکت نیرو آتیه صبا گفت: هیچ عقل سلیمی نمی‌پذیرد که درختان سبز و سالم در محوطه نیروگاه تبریز قطع شوند و ما چنین کاری انجام نداده ایم.
صفرزاده در ادامه از دستگاه‌های مسئول خواست نیروگاه تبریز را در حفظ و توسعه فضای سبز کمک کنند.
انتهای پیام/
ضرورت ایجاد نیروگاه جدید در تبریز بسیار جدی است/ فضای سبز نیروگاه با تنش آبی مواجه است/ هیچ درخت سبزی را قطع نکردیم محمد سهرابی

ثبت نظر

نمایش 0 نظر

پژوهشیار