مدیرکل اوقاف و امور خیریه مطرح کرد؛

مقبره الشعرای تبریز می‌تواند به مرکز دیپلماسی فرهنگی جهان اسلام تبدیل شود

1402/12/28 - 23:53 - کد خبر: 110562 نسخه چاپی

نصر: مدیرکل اوقاف و امور خیریه آذربایجان شرقی گفت: مقبره الشعرای تبریز با توجه به ارزش‌های معنوی و فرهنگی آن می‌تواند به مرکز دیپلماسی فرهنگی جهان اسلام تبدیل شود.

به گزارش نصر، حجت الاسلام و المسلمین سید شهاب الدین حسینی امروز در نشست با نمایندگان رسانه‌های آذربایجان شرقی ضمن تبریک ایام نوروز که با ماه مبارک رمضان مقارن شده است، گفت: طرح ضیافت الهی یکی از طرح های سازمان اوقاف است که بیش از ده سال در سطح بقاع متبرکه کشور در حال برگزاری است.
وی ادامه داد: این طرح در استان در بیش از 40 بقعه با برنامه های متنوع فرهنگی به مناسبت ماه مبارک رمضان برگزار می شود.
حسینی اضافه کرد: طرح جز خوانی قرآن کریم، دعوت از مبلغین بومی از حوزه علمیه قم که 15 مبلغ از سوی حوزه علمیه قم در این رابطه اعزام شده است، کرسی تفسیر قرآن کریم، طرح افطاری ساده در ده بقعه و.. تا پایان ماه مبارک رمضان برگزار می‌شود.
وی در ادامه به طرح آرامش بهاری که بمناسبت نوروز برگزار می شود پرداخت و گفت: این طرح بمناسبت نوروز در 40 بقاع متبرکه استان آغاز شده است و در این راستا، برای تسهیلات نوروز بصورت روزانه بیش از هزار نفر اسکان در جوار امامزادگان و در مساجد جهت اسکان اضطراری اعلام آمادگی کردیم؛ این طرح ها تا 22 فرودین ادامه خواهد داشت. 
حسینی ادامه داد: برای تقارن روز طبیعت که با شهادت امیرالمؤمنین علیه السلام همراه است نیز ویژه برنامه هایی در نظر گرفته ایم. 
وی با اشاره به بحث ماده 5 قانون اوقاف توضیح داد: با احیای آن طرح امنای موقوفات راه اندازی و طرح نصب امین برای موقوفات که 72 امین برای موقوفات در استان نصب و احکام آن ها اعطا شده است، این طرح در حقیقت مردمی سازی موقوفات است که با مشارکت مردمی اداره می شود. 
مدیرکل اوقاف و امور خیریه آذربایجان شرقی افزود: طرح حفظ اراضی وقف، طرح کاداست که اوقاف استان جز پیشتازان طرح اخذ اسناد بوده است و سند های قدیمی را به سند تک برگی تبدیل کرده است، با این اقدام کل سند های تک برگی از هر گونه سواستفاده ها مصون می ماند. 
حسینی در رابطه با کمک های مالی به مساجد گفت: برای مساجد در عمران و آبادانی در سال جاری بیش از 20 ميليارد تومان از محل بودجه های دولتی کمک شده است. 
وی گفت: در بحث امامزادگان در چند سال گذشته کار های شاخصی را انجام داده ایم؛ نذورات مردمی برای امامزادگان و کمک های دولتی برای امامزادگان در سطح استان در طی سال جاری هزینه شده است. 
وی با بیان این که اکثر امامزادگان استان دارای ضریح هستند، گفت: در دوران مدیریت بنده قریب به اتفاق امامزادگان دارای ضریح شده اند و برخی از ضریح های قدیمی نیز مرمت شده اند.
وی خبر داد: ضریح امامزاده حليمه خاتون بزودی با هزینه ای بالغ بر 800 میلیون تومان  نصب خواهد شد. 
مدیر کل اوقاف و امور خیریه استان با اشاره به عملکرد اوقاف استان گفت: نزدیک بر 2 هزار اراضی و باغ موقوفه در استان وجود دارد، بزرگترین سرد خانه ده هزار تنی ارسباران با مشارکت سرمایه گذار در شرف اتمام است، یک هزار و 700 باب از مغازه های بازار تبریز موقوفه است که این املاک برای نیاتی که در نظر گرفته شده است صرف می شود.
وی خبر داد: در ثبت موقوفات جدید دومین استان کشور هستیم و امسال 50 وقف جدید داشتیم.
حسینی با اشاره به طرح مقبره الشعرا و احداث حسينيه در جوار امامزاده سید حمزه، گفت: قرار بود در آن جا حسينيه ای ساخته شود که متاسفانه ظلم شد و این اتفاق در آن جا نیفتاد، سند مالکیت سید حمزه و پیرامون آن از آن اوقاف و امور خیریه استان است.
وی خاطرنشان کرد: جای تاسف است که مقبره الشعرا در مقایسه با حافظیه و سعدیه شیراز که به تعبیر بزرگان بیش از هزار تن از عرفا در آن جا مدفون است؛ این مکان مقدس می تواند بعنوان مرکز دیپلماسی جهان فرهنگی تبدیل شود، نه تنها شعرای داخلی بلکه شعرای خارجی نیز در آن جا دفن است که متاسفانه مدیریت جزیره ای باعث شده است این اتفاق نیفتد، از شهرداری جای تقدیر و تشکر است که صورت ظاهری آن جا را آباد کرده است.
وی در پایان گفت: در ایام نوروز بقعه شاه حسین ولی بصورت 24 ساعته باز بوده و امکان استفاده موقت برای مسافران نوروزی وجود دارد، در این بقعه همه روزه افطاری و سحری ساده نیز برقرار است.
انتهای پیام/
مقبره الشعرای تبریز می‌تواند به مرکز دیپلماسی فرهنگی جهان اسلام تبدیل شود محمدرضا اخگرگداز

ثبت نظر

نمایش 0 نظر

پژوهشیار