پژوهشگر دینی در گفت‌وگویی؛

عید مبعث، مهمترین رخداد معنوی بشر است

1402/11/18 - 21:38 - کد خبر: 108361 نسخه چاپی

نصر: قبادی گفت: روز مبعث که از آن به «تجلی اعظم» یاد می‌شود، ناظر به حادثه‌ای در گذشته نیست؛ بلکه رخداد نو شونده و پیامی مانا و حیات بخش برای همه انسان‌ها در همه اعصار و امصار است.

به گزارش نصر، یکی از اعیاد بزرگ مسلمانان عید مبعث است، روزی که برای اولین بار نخستین آیات الهی بر رسول مهربانی پیامبر اکرم صلی‌الله‌علیه‌وآله در غار حرا نازل شد: «اقْرَأْ بِاسْمِ رَبِّکَ الَّذِی خَلَقَ».روز ۲۷ رجب سال ۱۳ پیش از هجرت، هنوز زمانی که حضرت محمد مطفی صلّی‌الله‌علیه‌وآله در شهر مکه سکونت داشتند، از جانب پروردگار الهی به رسالت پیامبری مبعوث شدند. در این زمان پیامبر اکرم صلّی‌الله‌علیه‌وآله چهل سال سن داشتند و در راه رسیدن به سعادت، آگاهی و هدایت مردم رنج و تلاش‌های بسیاری را پشت سر گذاشته بودند.
وقتی پیامبر صلی‌الله‌علیه‌وآله که طبق عادت گذشته برای راز و نیاز تنهایی به غار حرا در کوه نور مراجعه می‌کردند، این بار انگار بار سنگینی بر دوش داشته و وقتی به خانه خدیجه همسر مهربان رسید، احساس خستگی شدید و عرق کردگی در چهره مبارک رسول خدا پیدا بود و وقتی علت سوال شد، پیامبر فرمودند: فرشته وحی آیات الهی را نازل کرده و از جانب خداوند به پیامبری برانگیخته شده‌اند.
آنچنان بود که خداوند خواست در سرزمینی که مردم آن به عادت قبایل بدوی زندگی می‌کردند و تنها هنر آنها علاقه به شعر، شتر و شمشیر بود، اما در این میان پیامبر رحمة للعالمین از بین همه مردم برانگیخته شد که قبل از آن نزد هیچ استاد و در هیچ مدرسه‌ای درس نخوانده بود، اما وقتی آیات نورانی بر قلب مبارک پیامبر نازل شد، راهنما و پیامبر میلیون‌ها انسان در سراسر جهان شده و هنوز چراغ هدایت بشریت را روشن نگه داشته‌اند.به همین مناسبت با حجت الاسلام علیرضا قبادی پژوهشگر دینی به گفت‌وگو نشستیم:
حجت الاسلام علیرضا قبادی در گفت‌وگو با خبرنگار مهر، گفت: در میان مناسبت‌های مذهبی که در تقویم اسلامی گرامی داشته می‌شود، شاید هیچ مناسبتی را نتوان هم شأن و هم پایه روز مبعث یافت.
وی افزود: عید مبعث را نباید در عداد سایر جشن‌های مذهبی قرار گیرد زیرا گرامی داشت حقیقی سایر جشن‌های مذهبی ذیل درک جایگاه و عظمت و حقیقت مبعث، صورت می‌گیرد. عظمت و شأن روز مبعث، بسیار عظیم و ممتاز است. مبعث، مهمترین رخداد معنوی بشر و متضمن پیام عروج اهل زمین به آسمان است. بعثت، قرائتی نو، اما فطری، کهن و کامل به نام خدا و در پناه اوست.
پژوهشگر دینی عنوان کرد: قرآن کریم و سایر منابع دینی بخشی از عظمت بعثت را چنین بیان می‌کنند،: فراگیری حکمت، تزکیه و تعلیم؛ تشکیل نظام اجتماعی و سیاسی بر پایه باورها و ارزش‌های الهی؛ احیای کرامت انسانی و تکمیل مکارم اخلاقی؛ معنا بخشی به زندگی اجتماعی؛ نفی و مقابله با سلطه گری و تجاوز طلبی؛ حمایت از نیروهای تحت ستم و… ارمغان بعثت را نمی‌توان در این فهرست محدود شمارش کرد، اما می‌توان در همین مقدار عظمت این رویداد بزرگ را درک کرد.
قبادی ادامه داد: روز مبعث که از آن به «تجلی اعظم» یاد می‌شود، ناظر به حادثه‌ای در گذشته نیست؛ بلکه رخداد نو شونده و پیامی مانا و حیات بخش برای همه انسان‌ها در همه اعصار و امصار است. مخاطب بعثت، همه انسان‌ها، از جمله افرادی می‌باشند که موفق به دیدار حضوری با حضرت محمد (ص) و دریافت بی واسطه پیام او نشدند! درک واقعی روز مبعث، دریافت پیام رسول خاتم (ص)؛ کتاب آسمانی نازل شده به او، کسب تزکیه و طهارت نفس، تعلیم حکمت و… در وجود همه آدمیان است.
وی در پایان خاطرنشان کرد: بنابراین گرامی داشت عید مبعث، مستلزم یادآوری اهداف و فلسفه مزبور و همنوایی با دعوت پیامبر (ص) به حیات متعالی است. عید مبعث، یعنی جشن انتخاب سیره‌ای پسندیده و "سبک" کاملی از بودن و زیستن در سایه عمل به قرآن کریم و سیره پیامبر (ص). گرامی داشت عید مبعث، یعنی ارج گزاری به آئین محمدی (ص) و پذیرش و همراهی با دگرگونی همه جانبه اجتماعی، فرهنگی و سیاسی آخرین سفیر الهی. گرامی داشت عید برانگیختن؛ یعنی تبلور زیستن پسندیده در حیات اجتماعی و… امید است، ارمغان گرامی داشت عید مبعث، باز تولید فلسفه، پیام و اهداف و… بعثت در جوامع اسلامی باشد.
انتهای پیام/
عید مبعث، مهمترین رخداد معنوی بشر است خبرگزاری مهر

ثبت نظر

نمایش 0 نظر

پژوهشیار