مدیر گروه بهبود تغذیه مرکز بهداشت آذربایجان ‌شرقی:

غذاهای سرشار از کلسیم خطر بروز برخی سرطان‌ها را کاهش می‌دهد

1402/11/10 - 12:02 - کد خبر: 107783 نسخه چاپی

نصر: مدیر گروه بهبود تغذیه مرکز بهداشت آذربایجان ‌شرقی اظهار کرد: مصرف روزانه و منظم منابع غذایی سرشار از کلسیم (مانند شیر و ماست کم‌چرب) خطر بروز برخی سرطان‌ها را کاهش می‌دهد.

به گزارش نصر، فتح‌الله پورعلی با بیان اینکه شیر و فرآورده‌های لبنی مهم‌ترین منبع کلسیم می‌باشند، گفت: مصرف آن جهت حفظ سلامت و استحکام استخوان‌ها، دندان‌ها، پوست و کنترل فشارخون توصیه می‌شود.
وی افزود: ترکیبات طبیعی موجود در شیر عملکرد سیستم ایمنی بدن را بهبود بخشیده و با خنثی کردن سموم در شرایط آلودگی هوا از دستگاه تنفس و قلب و عروق محافظت می‌کند.
وی ادامه داد: طی دهه اخیر مصرف لبنیات در خانوارهای ایرانی روند کاهشی داشته و به حدود ۱۶۴ گرم در روز رسیده که با پیشنهادهای"سبد غذایی مطلوب برای جامعه ایرانی" مبنی بر مصرف روزانه ۲۵۰ گرم لبنیات فاصله بسیار زیادی دارد.
پورعلی خاطر نشان کرد: سال ۱۳۹۶ مصرف شیر در افراد ۱۵ سال و بیشتر، در هفته به طور متوسط ۳.۶۶ لیوان و در سال ۱۳۹۹، ۲.۸ لیوان گزارش شده است.
وی به نقش نمک در بدن اشاره کرد و گفت: نمک یکی از مواد مورد نیاز برای سوخت و ساز مواد غذایی در بدن، انتقال پیام‌های عصبی و کارکرد صحیح عضلات است. این ماده به مقدار محدود مورد نیاز بوده و مصرف متعادل آن لازم است.
مدیر گروه بهبود تغذیه مرکز بهداشت آذربایجان ‌شرقی اذعان کرد: میزان دریافت روزانه نمک در کشور، دو برابر مقدار توصیه شده سازمان جهانی بهداشت می‌باشد. در کشور ما با توجه به الگوی مصرف مواد غذایی، بیشترین منبع نمک غذاهای خانگی می‌باشد.
وی با بیان اینکه مصرف زیاد نمک و مواد شور، موجب جمع شدن آب و ایجاد ورم در تمام و یا قسمت‌هایی از بدن می‌شود، خاطر نشان کرد: مصرف زیاد نمک و غذاهای شور علت اصلی پرفشاری خون و باعث ایجاد بیماری کلیوی، کاهش تراکم استخوان، پوکی استخوان و سرطان معده می‌باشد.
وی ادامه داد: بیماری‌های قلبی عروقی شایع ترین علت مرگ در جهان است و اکثر مرگ و میرها در بیماری‌های قلبی عروقی ناشی از پرفشاری خون و مصرف سیگار می‌باشد.
وی با بیان اینکه وزارت بهداشت ظرف ۲۰ سال گذشته برای کاهش بیماری‌های ناشی از کمبود ید، سیاست افزودن ید به نمک‌های خوراکی را در پیش گرفته، اظهار کرد: درحال حاضر کلیه کارخانجات تولید کننده موظفند ید را به میزان توصیه شده به نمک‌های خوراکی اضافه کنند. 
وی با اشاره به اینکه استفاده از نمک یددار تصفیه شده تنها راه رساندن ید به بدن می‌باشد، گفت: نرسیدن ید کافی به بدن با عوارض بیشماری شامل گواتر (بزرگی غده تیروئید)، ناهنجاری‌های مادرزادی، افزایش موارد سقط و مرده زایی، کر و لالی مادرزادی و کاهش بهره هوشی همراه است.
پورعلی بیان کرد: نمک دریا نمکی تصفیه نشده است که دارای انواع ناخالصی‌ها ازجمله فلزات سنگین است که خطر سرطانزایی آنها به اثبات رسیده که علاوه برداشتن نا خالصی‌ها، نمک دریا دارای میزان کم ید و یا حتی فاقد ید است که نیاز روزانه به ید را تامین نمی‌کند. 
وی به نقش مهم ید اشاره کرد و افزود: ید یک عنصر اساسی برای تولید هورمون‌های تیروئید و رشد مغز انسان است. کمبود ید باعث کم‌کاری تیروئید در بزرگسالان و عقب‌افتادگی ذهنی و جسمی در کودکان می‌شود. 
وی ادامه داد: مصرف نمک‌های فاقد ید کافی و تصفیه نشده در زنان باردار می‌تواند منجر به تولد کودک با کم کاری تیروئید شود. کم خرج‌ترین و موثرترین روش پیشگیری از بیماری‌های ناشی از کمبود ید، استفاده از نمک ید دار است.
وی در پایان از آغاز پویش ملی سلامت اطلاع رسانی تغذیه سالم در آذربایجان شرقی همزمان با سراسر کشور خبر داد.
انتهای پیام/
غذاهای سرشار از کلسیم خطر بروز برخی سرطان‌ها را کاهش می‌دهد خبرگزاری ایسنا

ثبت نظر

نمایش 0 نظر

پژوهشیار