خبر/

ساخت سومین بنای بزرگ جهان اسلام توسط آذربایجانی ها در حرم امام علی به پایان رسید

1404/09/10 - 13:42 - کد خبر: 151255 نسخه چاپی

نصر: رئیس ستاد توسعه و بازسازی عتبات عالیات آذربایجان شرقی با بیان اینکه ۲۲۰ هزار مترمربع طرح صحن حضرت زهرا (س) در حرم مطهر امیرالمومنین (ع) به پایان رسیده است، گفت: اکنون با اضافه شدن این صحن به ۱۱هزار مترمربع مساحت قبلی حرم، بنا تبدیل به بزرگترین بنای تاریخ اسلام پس از مسجدالحرام و مسجدالنبی در مکه و مدینه شده که توسط آذربایجان شرقی و جمهوری اسلامی ایران تقریبا به پایان رسیده است.

به گزارش نصر، علی داداش زاده روز دوشنبه در گفت و گو با ایرنا اظهار کرد: ابرپروژه توسعهٔ صحن و سرای حضرت زهرا(س) در جوار حرم مطهر حضرت علی (ع) از اوایل دهه هشتاد به طور خود جوش توسط تبریزی ها و آذربایجانی ها آغاز شده و مردم محب اهل بیت عصمت و طهارت این خطه همواره پیشرو و پیشقراول بازسازی و سبک سازی حرم مطهر امیرالمومنین به خصوص ایوان، محوطه سازی، حسینیه حیدری و دیوارهای بیرونی هستند و اکنون نیز با اضافه شدن صحن حضرت زهرا (س) وسعت این بنای اسلامی به ۲۳۰ هزار مترمربع افزایش می یابد.
وی همچنین با بیان اینکه تاکنون بیش از ۱۹۰ پروژه توسط ستاد عتبات عالیات در طول بیش از ۲۰ سال گذشته انجام شده است، افزود: با پایان طرح صحن حضرت زهرا (س) اکنون بیش از ۲۰۰ هزار نفر در این مکان اسکان پیدا می کنند که البته فقط قسمت الحاقی باقی مانده چون نماز جماعت اکنون در دور حرم اقامه می شود با برداشتن دیواره، قسمت الحاقی به حرم اضافه می شود و امکان برپایی نماز جماعت در این بخش حرم نیز میسر می شود بر این اساس بخش کوچک باقی مانده یاد شده با برداشتن دیوار به زودی به پایان می رسد و طرح به بهره برداری ۱۰۰ می رسد.
داداش زاده ادامه داد: اکنون پروژه اجرایی و طرح توسعه صحن و سرای عقیله بنی‌هاشم حضرت زینب (س) یک فاز از توسعه حرم حضرت سیدالشهدا (ع) در کربلای معلی و کنار مرقد نورانی امام حسین(ع) است در مرحله کاشی کاری و نازک‌کاری است این طرح با مساحت ۱۴۰ هزار مترمربع در سال ۱۴۰۵ به پایان می رسد البته این مکان امسال در ایام اربعین حسینی مورد استفاده قرار گرفت و ۲ فاز دیگر نیز به نام صحن امام حسن مجتبی (ع) در مرحله طراحی و اجرا است که خاکبرداری آن آغاز شده است.
وی ادامه داد: پروژه مستقل استان نیم ضریح تل زینبیه نیز توسط هنرمندان و عتاب آذربایجان شرقی اجرا شده و به زودی در آن مکان مطهر نصب می شود.
وی همچنین از طرح اجرای حجره هایی از صحن عقیله بنی هاشم کربلای معلی توسط مواکب استان خبر داد و افزود: سومین طرح بزرگ در دست اجرای مشارکتی عتبات عالیات آذربایجان شرقی در عراق طراحی و اجرای حجره های یاد شده از صحن عقیله بنی هاشم بوده که تعداد آن بیش از ۱۲۰ حجره است که قرارداد اجرای چهار حجره با شهرستان های هریس(نخستین شهرستان)، اهر، اسکو و تبریز منعقد شده و ۲ قرارداد نیز با شهرستان های بناب و سراب در دست انعقاد است و امور بانوان ستاد عتبات تبریز نیز در این خصوص پیش قدم بوده و اقدامات خود را آغاز کرده اند.
داداش زاده ادامه داد: خود حنجره ها کار شده و اکنون نازک کاری و کاشیکاری سردرب و پنجره ها از ۱۱ میلیارد تا ۶۰ میلیارد ریال هزینه که خودشان به طور خودجوش تامین می کنند، به این شهرستان ها سپرده می شود.
رئیس ستاد توسعه و بازسازی عتبات عالیات آذربایجان شرقی یادآور شد: در کل شهرستان های آذربایجان شرقی ستاد عتبات عالیات فعالیت می کنند و نمایندگی دارد، ستاد تبریز نیز ۱۵ زیر مجموعه و ستاد دارد که امور بانوان یکی از این ستادهای فعال است.
انتهای پیام/
ساخت سومین بنای بزرگ جهان اسلام توسط آذربایجانی ها در حرم امام علی به پایان رسید خبرگزاری ایرنا

ثبت نظر

نمایش 0 نظر

پژوهشیار