معاون اقتصادی بانک مرکزی خبر داد:
کاهش ۱۶.۳ درصدی تورم نقطهای در ۸ ماه اخیر
1402/09/23 - 14:26 - کد خبر: 104820
نسخه چاپی
نصر: معاون اقتصادی بانک مرکزی با اشاره به روند نزولی ۱۶.۶ درصدی نرخ رشد نقدینگی در ۲۶ ماه گذشته از کاهش ۱۶.۳ درصدی تورم نقطه ای طی مدت فروردین تا آبان ماه ۱۴۰۲ خبر داد.
به گزارش نصر، محمد شیریجیان با اشاره به صحبتهای اخیر رئیس کل بانک مرکزی در جلسه هیأت دولت گفت: رشد نقدینگی و پایه پولی در آبان ماه نسبت به ابتدای سال و نیز شروع به کار دولت کاهش یافته و از شرایط مناسبتری برخوردار شده است. یکی از محورهای اصلی سیاست بانک مرکزی در قالب سیاست تثبیت اقتصادی، موضوع کنترل و مدیریت نقدینگی به عنوان متغیری اثرگذار در میان مدت و بلندمدت بر تورم است و طبیعتاً این اثر تورمی میتواند منجر به تغییراتی در سایر متغیرهای کلان اقتصادی شود.
وی با بیان اینکه در ابتدای آغاز به کار دولت یعنی در مهر ماه ۱۴۰۰، رشد نقدینگی ۴۲.۸ درصد بود، عنوان کرد: این عدد در آبان ماه ۱۴۰۲، یعنی در مدت زمان نزدیک به دو سال به ۲۶.۲ درصد رسیده است و معادل ۱۶.۶ درصد کاهش یافته است که رکورد مناسبی در زمینه کنترل نقدینگی محسوب میشود و اثر تورمی آن را تاکنون مشاهده میکنیم و قطعاً از این به بعد آثار مؤثر و مثبتتری خواهد داشت.
شیریجیان افزود: این امر را میتوان در کاهش تورمی ۱۶.۳ درصدی تورم امسال از فروردین ماه تا آبان مشاهده کرد. از طرفی اتفاق مثبت دیگر، کاهش رشد پایه پولی بود که رشد آن برای ابتدای امسال معادل ۴۵ درصد بود و این عدد در حال حاضر به ۳۸.۵ درصد رسیده است. بر همین اساس همانطور که بارها یادآور شدهایم، رشد پایه پولی و نقدینگی در میان مدت به یک همبستگی میرسند و امیدواریم همگرایی این دو متغیر تا پایان سال بهبود یابد.
معاون اقتصادی بانک مرکزی با اشاره به هدف گذاری ۲۵ درصدی برای رشد نقدینگی، تأکید کرد: امیدواریم این مهم تا پایان سال محقق شود و حتماً اثر مثبت اقتصادی آن نیز در میان مدت مشهود خواهد بود. برای نمونه، ما در حال حاضر شاهد روند نزولی تورم و تحقق بیش از ۱۶ درصدی آن بودهایم و امیدواریم این روند تداوم داشته باشد.
وی با بیان اینکه بانک مرکزی در سیاست گذاری خود از تأمین مالی بخش تولید نیز غافل نبوده است، تصریح کرد: تا همین مقطع زمانی هشت ماهه، رشد تسهیلات در آبان ماه امسال نسبت به آبان ماه سال گذشته، ۲۴.۲ درصد افزایش یافته است و معادل سه هزار و ۳۳۴ همت تسهیلات بانکی به بخشهای مختلف اعطا شده است. برای مثال در حوزه شرکتهای دانش بنیان، نزدیک به ۷۲ درصد رشد تسهیلات داشتیم. همچنین در بانک مرکزی تأمین مالی زنجیرهای و موضوعاتی که تأمین سرمایه در گردش بنگاهها را مد نظر دارد را پیگیری میکنیم، این امر بدین معناست که موضوع کنترل و استفاده بهینه از نقدینگی توأمان با یکدیگر دیده شده است.
انتهای پیام/
خبرگزاری مهر