رئیس انجمن داروسازان استان؛
توزیع دارو در پلتفرمهای مجازی بسیار خطرناک است/ به ازای هر پنج هزار نفر یک داروخانه وجود دارد
نصر: رئیس انجمن داروسازان آذربایجان شرقی گفت: توزیع دارو در پلتفرمهای مجازی بسیار خطرناک بوده و به زودی به یک معضل تبدیل خواهد شد.
به گزارش نصر، “بهزاد محیط مافی” در نشست خبری انجمن داروسازان آذربایجان شرقی به مناسبت روز داروساز با محوریت بررسی چالشهای پیش روی نظامسلامت و لزوم توجه به پتانسیلهای جامعه داروسازی در حفظ ارتقای سلامت جامعه اظهار کرد: یک هزار و ۴۸۲ نفر داروساز در ۸۲۶ داروخانه در سطح استان با ۶۵۶ مسئول فنی داروخانه در حال فعالیت هستند که از اینتعداد ۵۰۵ داروخانه در تبریز دارای مجوز فعالیت هستند.
وی افزود: در حال حاضر در کشور ۱۵ هزار داروخانه با ۳۲ هزار داروسازی فعالیت میکنند.
وی با بیاناینکه ۱۰ درصد داروخانههای کشور دولتی و ۹۰ درصد مربوط به بخش خصوصی است تصریح کرد: ۵۵ درصد فروش دارو مربوط به داروخانههای خصوصی است که این حاکی از رعایت نشدن اصل ۴۴ قانون اساسی است.
محیط مافی سپس افزود: قبلاً به ازای هر ۲۰۰ متر مجوز یک داروخانه صادر میشد. داروخانههای شبانه روزی باید از همدیگر حداقل یک کیلومتر فاصله داشتند ولی با ورود شورای رقابت این موضوعات حذف شد و هم اکنون شاهد ازدیاد داروخانه در بسیاری از مناطق شهر تبریز هستیم.
رییس انجمن داروسازان آذربایجان شرقی گفت: در آذربایجان شرقی به ازای هر پنج هزار نفر، یک داروخانه وجود دارد.
وی با تاکید بر اینکه حوزه سلامت حوزه رقابتی نیست، گفت: قیمت دارو به صورت دستوری توسط دولت کنترل میشود که باعث ایجاد مشکلات متعدد از جمله کمبود دارو در کشور شده است.
محیط مافی تصریح کرد: قیمت دارو واقعی نبوده و همین موضوع باعث عدم کنترل مصرف میشود.
رئیس انجمن داروسازان آذربایجان شرقی با بیان اینکه طرح دارویار شکست خورده و ورشکستگی داروخانهها به دلیل بدهی بیمه به داروخانه ها نزدیک است، افزود: سه ماه است که بیمه مبلغ ارزی را به حساب داروخانهها واریز نکرده است و این باعث ضرر سنگینی به داروسازان میشود.
وی از نظارت جدی سازمان غذا و دارو از داروخانهها خبر داد و گفت: کالای قاچاق در داروخانهها نداریم و این موضوع به صورت مرتب توسط مسئولان امر نظارت میشود.
محیط مافی ابراز کرد: هر روز چالش جدیدی پیش روی جامعه داروسازی قرار میگیرد و فعالان این حوزه را با فرسایش بیشتر مواجه میکند و امروز باید با جمعبندی کلیه شرایط و با تکیه بر تجربیات قبلی، اذعان کنیم که وضعیت به گونهای است که ما برای منافع ملی و دستاوردهای ملی در حوزه دارویی احساس خطر میکنیم.
انتهای پیام/
سحر مغفرت