رئیس مرکز همکاری‌های علمی بین‌المللی وزارت علوم تحقیقات و فناوری:

وزارت علوم به دنبال ارتقای سطح کیفی دیپلماسی علمی است

1402/06/09 - 12:04 - کد خبر: 99031 نسخه چاپی

نصر:  قائم مقام وزیر و رئیس مرکز همکاری‌های علمی بین‌المللی وزارت علوم تحقیقات و فناوری گفت: وزارتخانه به دنبال ارتقای سطح کیفی دیپلماسی علمی است.

به گزارش نصر، وحید حدادی اصل در اجلاس روسای دانشگاه‌ها و پارک‌های علم و فناوری و مدیران همکاری‌های علمی بین المللی دانشگاه‌های منطقه شمالغرب کشور که در دانشگاه شهید مدنی آذربایجان برگزار شد، ضمن تشریح محورهای کلی دیپلماسی علمی بر لزوم بستر سازی جهت جذب دانشجویان بین الملل و  تبادل استاد دانشجو تاکید کرد.
وی افزود: انتقال دانش و فناوری، حفظ کرسی‌های زبان و ادبیات فارسی، اسلام شناسی و ایران شناس امری ضروری بوده که باید در اولویت کاری خود قرار دهیم.
وی ادامه داد: حضور فعال در سازمان‌های علمی و بین المللی و کسب موقعیت‌های بین المللی، اتخاذ سیاست‌های نو آورانه و فناورانه از دیگر محورهای همکاری‌های علمی بین‌المللی وزارت علوم بوده که در این راستا سیاست‌های کلی وزارت هم گامی با کلیه مراکز علمی از جمله دانشگاه‌ها و پارک‌های علم و فناوری است.
حدادی گفت: با اتخاذ این سیاست‌ها و عملی کردن آن‌ها می‌توانیم در مباحث مهم دیپلماسی علمی در سطح بین الملل به اهداف و آرمان‌های خود دست یابیم.
وی با بیان این‌که وزارت به دنبال ارتقای سطح کیفی دیپلماسی علمی است، گفت: این اجلاس برگزاری شده توسط دانشگاه شهید مدنی آذربایجان، در راستای همفکری و هم‌گامی با منطقه و ارائه پیشنهاد و راهکارها و علمی کردن آن‌ها است، بنابراین وزارت علوم به دنبال تسهیل فعالیت‌ و برنامه‌های اجرایی از سمت دانشگاه‌ها بوده تا بتوانیم در راستای گسترش دیپلماسی علمی در سطح بین الملل گام برداریم.
وی خاطرنشان کرد: اگر دانشگاه و مراکز پارک علم و فناوری علاقه‌مند برای انجام فعالیت‌ها و همکاری‌های علمی باشند، وزارت آمادگی کامل خود را با امکان سنجی و تسهیلگری برای کمک، اعلام می‌کند.
ضرورت آموزش زبان فارسی برای دانشجویان خارجی حاضر در دانشگاه‌های کشور
محمد زاده عطار، معاون ارتباطات بین الملل مرکز همکاری‌های علمی بین‌المللی وزارت علوم نیز در این اجلاس بر لزوم آموزش زبان فارسی برای دانشجویان خارجی تاکید کرد وگفت: آموزش زبان فارسی برای دانشجویان خارجی که در دانشگاه‌های کشور مشغول تحصیل هستند، امری ضروری است اما دانشگاه‌ها در این خصوص کم‌کاری می‌کنند.
وی با بیان این‌که یکی از محورهای علمی بین‌المللی وزارت، حوزه زبان و ادبیات فارسی، اسلام شناسی و ایران شناسی است که مورد غفلت واقع شده است، گفت: این امر در بعد فرهنگی دیپلماسی علمی نمود مناسبی ندارد.
محمد زاده عطار با اشاره به چشم اندازها و راهکارها در رابطه با همکاری‌های علمی بین‌المللی، افزود: از جمله کشورهایی که موقعیت و فضای آن‌ها برای دیپلماسی علمی حائز اهمیت است، قاره آفریقا بوده که در کشورهای مهم این قاره با توجه به بیداری جنبش علیه استعمار نوین، اقبال عمومی این کشورها را برای همکاری علمی فراهم کرده است، که این مهم می‌طلبد در این خصوص سیاست گذاری‌های مناسبی اتخاذ شود.
وی افزود: از جمله اولویت‌های همکاری علمی بین‌المللی وزارت، همکاری با کشورهای همسایه بوده که کشور عراق از جمله این کشورها است.
گسترش ارتباطات علمی بین‌الملل از ملزومات توسعه علم و فناوری
محمد صادقی آزاد، رئیس دانشگاه شهید مدنی آذربایجان نیز در این اجلاس ضمن گرامیداشت یاد و خاطره شهیدان رجایی و باهنر و هفته دولت، هدف از برگزاری این اجلاس را انتقال تجربیات مفید و هم اندیشی در خصوص مسائل مهم همکاری‌های علمی بین‌المللی دانشگاه‌های شمالغرب کشور عنوان کرد.
وی افزود: امید است در حوزه ارتباطات، همکاری‌ها و رقابت‌های سالم با تسهیلگری وزارت به اجماع عمومی رسیده و تصمیم‌گیری‌هایی در شان نظام مقدس اسلامی در خصوص مباحث مرتبط با همکاری‌های علمی بین‌المللی بگیرم. 
وی در ادامه با اشاره به اینکه نباید تنها به جذب دانشجو در حوزه همکاری‌های علمی بین‌المللی اکتفا کنیم، گفت: جذب دانشجو صرفا بخش کوچکی از ابعاد مختلف دیپلماسی علمی بوده و در کنار آن استفاده از تمام ظرفیت‌ها در حوزه‌های علمی، سیاست‌های فرهنگی، پژوهش‌های علمی، سیاسی، اقتصادی و ... ضروری است.
صادقی خاطرنشان کرد: امید است با هم افزایی و با بازنگری سیاست‌های دیپلماسی علمی، بتوانیم ارتباطات علمی بین‌المللی را در راستای اهداف پیش‌بینی شده گسترش دهیم.
وی در ادامه با اشاره به موقعیت جغرافیایی منطقه شمالغرب کشور در حوزه همکاری‌های علمی بین‌المللی، افزود: باتوجه به این‌که اقبال عمومی کشورهای همسایه برای دیپلماسی علمی قابل توجه بوده از این رو یک ظرفیت منحصر به فرد برای شمالغرب کشور محسوب می‌شود که از آن به نحو احسن در سیاست گذاری‌های دیپلماسی علمی بهره کامل را ببرد.
به گزارش ایسنا به نقل از روابط عمومی دانشگاه شهید مدنی آذربایجان، در این اجلاس، رؤسای دانشگاها، پارک های علم و فناوری، مدیران همکاری‌های علمی بین‌المللی، پیشنهادات و راه حل‌هایشان را با قائم مقام و معاون وی در میان گذاشتند و جلساتی را برای تشکیل اتحادیه منطقه شمالغرب کشور در حوزه همکاری‌های علمی بین‌المللی برنامه ریزی کردند و در نهایت اجماع عمومی بر این شد که این اتحادیه برای گسترش دیپلماسی علمی در آینده نزدیک تشکیل بشود، که مورد اقبال شرکت کنندگان در جلسه قرار گرفت.
انتهای پیام/
وزارت علوم به دنبال ارتقای سطح کیفی دیپلماسی علمی است خبرگزاری ایسنا

ثبت نظر

نمایش 0 نظر

پژوهشیار