رئیس کمیسیون گردشگری شورای اسلامی شهر تبریز؛
طلسم اسارت عمارت ساعت شکسته میشود
نصر: رئیس کمیسیون گردشگری شورای اسلامی شهر تبریز از تحقق وعده «پایان اسارت عمارت تاریخی ساعت تبریز» خبر داد.
به گزارش نصر، سیدکاظم زعفرانچیلر ظهر امروز در گفتوگو با خبرنگاران در تبریز با اشاره به اهتمام مدیریت شهری برای حفاظت از آثار و هویت تاریخی تبریز، اظهار کرد: بزودی بخش اداری شورای شهر از عمارت تاریخی «ساعت » خارج میشود و صرفا بُعد تاریخی، میراثی و گردشگری در آن فعالیت خواهد داشت.
رئیس کمیسیون گردشگری شورا به ظرفیت بالای گردشگری این ساختمان اشاره کرد و گفت: در روزهای آتی، دفاتر اعضا و برگزاری جلسات شورا و به محل جدید که با نظر اکثریت اعضاء تصمیمگیری میشود، منتقل خواهد شد. البته ممکن است پس از انتقال دفاتر برای مدتی صحن علنی شورا در عمارت ساعت برگزار شود، اما پس از تکمیل تمام فرآیندهای شورا در یک ساختمان صورت میگیرد.
این عضو شورای شهر تبریز، ساختمان عمارت را نماد این شهر دانست و با انتقاد از بیتوجهی به این عمارت در طی سالهای گذشته تاکید کرد: فرصت را نباید از دست داد و توجه داشته باشیم که حفاظت از هویت تاریخی تبریز یک اتفاق ارزشمند است. در دورههای گذشته شورا وعدههای متعددی برای تخلیه عمارت ساعت داده شد ولی به همت اعضاء شورای ششم و شهردار محترم این وعده برای صیانت از تاریخ تبریز عملی خواهد شد.
بر اساس این گزارش، زعفرانچیلر اواخر سال ۱۴۰۰ با انتقال دفتر خود به ساختمان حقوقی شهرداری طلسم این اقدام را شکست و با همراهی اعضای شورا و شهردار تبریز این مهم در آستانه تحقق قرار گرفته است.
عمارت تاریخی شهرداری تبریز بهعنوان یکی از نمادهای تبریز، اصلیترین مقصد گردشگری این شهر بهشمار میرود که متأسفانه از اتاقهای تاریخی این بنا بهعنوان دفاتر اعضاء شورا استفاده میشود.
این بنا در مرکز شهر قرار دارد که به دلیل نزدیکی آن به آثار تاریخی دیگری همچون خانه حیدرزاده، خانه سلماسی (موزه سنجش)، خانه نیکدل، مجموعه خانههای تاریخی دانشکده معماری دانشگاه هنر اسلامی تبریز، خانه استاد شهریار (موزه ادبی استاد شهریار)، حمام تاریخی نوبر، پیادهراه تربیت که گفته میشود راه ابریشم از این مسیر عبور میکند و نیز نزدیکی به موزه آذربایجان، مسجد کبود تبریز و موزه عصر آهن، مجموعه گردشگری بینظیری را برای گردشگران فراهم میکند.
عمارت ساعت تبریز، شاهکار معماران آلمانی
عمارت شهرداری تبریز، شاهکار معماران آلمانی از جمله آثار باستانی تبریز است که همه ساله توجه گردشگران زیادی را به خود جلب میکند.
معماری بینظیر عمارت شهرداری تبریز همچون عقاب با صلابتی که بالهای خود را در مرکز شهر گشوده است، سبب میشود تا گردشگران بازدید از این عمارت را در برنامه خود قرار دهند.
این بنا در محل شهرداری تبریز و در تقاطع خیابان امام خمینی (ره) و خیابان ارتش واقع شده و این محل جایی است که نبض تاریخی تبریز در آنجا میتپد.
عمارت شهرداری تبریز در سال 1314 در زمینی به مساحت 9 هزار و 600 متر مربع و زیربنای 6 هزار و 500 متر مربع و در سه طبقه ساخته شده و برج چهار ساعتی آن، سبب شهرت این بنا شده است؛ این ساعت چهار صفحهای در چهار وجه برج، بیش از نیم قرن است که با نواختن زنگ، گذر زمان را به عابران و ساکنین شهر اعلام میکند.
احداث این عمارت در زمان صدارت شهردار وقت "ارفعالملک جلیلی" آغاز شد و نقشه هوایی آن به شکل عقاب در حال پرواز است که جزء نمادهای آلمانیها قبل از جنگ جهانی دوم بود و خود ساختمان نیز به شکل "U" بوده و از سنگ تراشیده شده و وجود چندین ورودی و سنگهای حجاری شده از ویژگیهای منحصر بهفرد این بناست.
عمارت شهرداری تبریز که در بین مردم تبریز به "ساعات قاباغی" معروف است، جزء آثار ملی به شمار میآید همچنین این بنا اولین نهاد شهرداری در تبریز و اولین بلدیه در کشور است و امروزه نیز بخش عمدهای از کارهای عمرانی و شهرداری در این مکان انجام میشود.
وجود موزه شهرداری در داخل عمارت نیز از دیگر جذبههای این عمارت است که به موزه شهر و شهرداریهای کشور معروف بوده و این موزه به منظور گرامیداشت یکصدمین سالگرد تاسیس اولین بلدیه ایران در تبریز تاسیس شده است.
انتهای پیام/
خبرگزاری فارس